سوال مهم این است که واقعاً کدام راه بهتر است؟ جنگیدن بر سر عقاید یا سکوت؟ چگونه در دنیای امروز فرکانس هایمان را حفظ کنیم و گرفتار انسانهای انرژی خوار نشویم؟
در دنیای امروز به علت نشر سادهتر اطلاعات و در دسترس تر بودن اخبار مختلف، ما انسان ها به راحتی در مورد وقایع مختلفی که در سرتاسر جهان یا کشور خودمان رخ می دهد آگاه میگردیم و گاهی حتی گرفتار بازیهای هدفمند رسانهای میشویم و این آگاهیهای بعضاً بیفایده و تنشزا فقط فضای ذهنی ما را آلوده می کند و روحمان را متشنج میسازد و و ما را مدام در ورطه قضاوت و جنگیدن بر سر عقاید مختلف به همدیگر میاندازد، به گونهای که اگر شروع به بحث کنیم هر لحظه بیشتر در این گرداب بی انتهای رباینده آرامش غرق میشویم و اگر سکوت کنیم متهم به بی خیالی و لاابالی بودن می شویم.
اما سوال مهم این است که واقعاً کدام راه بهتر است؟ جنگیدن بر سر عقاید یا سکوت؟ چگونه در دنیای امروز فرکانس هایمان را حفظ کنیم و گرفتار انسانهای انرژی خوار نشویم؟
همانطور که می دانید یکی از مهمترین قوانین جهان هستی قانون توجه است به این معنی که توجه شما به هر کجا که برود دیر یا زود واقعیت زندگی شما به همان شکل در می آید و بنابراین هرکس برای تغییر واقعیت در زندگی شخصی هیچ راهی به جز تغییر نقطه تمرکز و توجه ندارد و باید آگاه باشیم که تا زمانی که شبیه اکثریت باشیم واقعیت زندگی ما هم شبیه همان اکثریت است و چیزی جز تضادهای پیاپی نصیب ما نمیشود ولی اگر واقعاً قصد داریم که تکان اساسی به زندگیمان بدهیم باید آگاهانه تصمیم بگیریم و تاریکیهای وجودمان را با نور آگاهی و عمل روشن کنیم و پس از آن بی شک “خود به خود” زندگی بیرونی ما هم به طریقی که شاید در حال حاضر به ذهنمان خطور هم نکند؛ تغییر میکند
قرآن در آیه ۱۱ سوره رعد می فرماید:
لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ وَإِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءًا فَلَا مَرَدَّ لَهُ وَمَا لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ وَالٍ ﴿۱۱﴾
برای انسان از پیش رو و پشت سر، مأمورانی است که همواره او را به فرمان خدا [از آسیب ها و گزندها] حفظ می کنند. یقیناً خدا سرنوشت هیچ ملتی را [به سوی بلا، نکبت، شکست و شقاوت] تغییر نمی دهد تا آنکه آنان آنچه را [از صفات خوب و رفتارشایسته و پسندیده] در وجودشان قرار دارد به زشتی ها و گناه تغییر دهند. و هنگامی که خدا نسبت به ملتی آسیب و گزند بخواهد [برای آن آسیب و گزند] هیچ راه بازگشتی نیست؛ زیرا برای آنان جز خدا هیچ یاوری نخواهد بود.
پس سرنوشت یک گروه و قوم نیز تنها و تنها با تغییر تک تک نفسهایشان اتفاق خواهد افتاد. ما باید همچون حضرت موسی علیه السلام باشیم که پس از کشتن یکی از فرعونیان به خداوند رو آورد و “ظلمت نفسی” گفت و این خضوع و آگاهی و درخواست عفو از خداوند و تصمیم برای تغییر باعث شد که خداوند او را به سمت حضرت شعیب علیه السلام هدایت نماید و مسیر زندگیش تغییر کند.
پس اولین قدم برای شروع تغییر از خود فرد است و اگر همه این کار را انجام دهند این انرژی جمعی آنقدر زیاد میشود که هیچ کس نمیتواند جلوی تغییرات و رشدش را بگیرد.
کلمه تقوا که در قرآن به فراوانی از آن استفاده شده در واقع کنترل ذهن و نفس است و اینکه شما هر لحظه مراقب ذهن و توجه و عملکردتان باشید. برای اطلاعات بیشتر در مورد تقوا و تعداد تکرارش در آیات قرآن کریم می توانید به فایل آموزشی ” کنترل ذهن یا تقوا چیست” مراجعه نمایید.
نفس مدام به دنبال قضاوت کردن و جنگیدن و دفاع از عقایدش برای اثبات و بقای خویش است و این دقیقاً خلاف تقواست. وقتی شما با حس بد می جنگید حتی اگر از درستی حقیقتی مطمئن باشید، اگر در راه دفاع از این حقیقت دچار تعصب شوید در واقع دارید از نفس و منیت خود دفاع می کنید نه از حقیقت. وگرنه به فرض اطمینان از درستی یک حقیقت نیازی به این همه اصرار و جنگ با حس بد ندارد و به قول شیخ بهایی:
“درخانه اگر کس است یک حرف بس است”
زمانی که ما به خاطر خوشایند دیگران یا از ترس قضاوت شدن توسط آنها و یا به علت دفاع از عقاید و تعصباتمان گرفتار این بحث های بیهوده شویم، هیچ نتیجهای جز ظهور اتفاقات ناخوشایند تر در زندگیمان نخواهیم دید. البته رحمت خداوند آنقدر فراگیر است که طبق آیه ۴۵ سوره فاطر در قرآن کریم خداوند کیفر بسیاری از گناهان را به تاخیر می اندازد وگرنه هیچ جنبنده ای روی زمین نمی ماند ولی به هر حال گاهی آش آنقدر شور می شود که صدای آشپز هم در می آید و گناهان ما آنقدر گسترده میشود و ما به حدی به جهت فرکانسی از خداوند فاصله میگیریم که بالاخره گرفتار کارمای اعمال و افکارمان میشویم.
بنابراین همه ما باید تا دیر نشده از این همرنگیهای ناآگاهانه با جریانهای فکری اشتباه دست برداریم و شروع به کار کردن روی خودمان کنیم تا جهانی زیباتر را به تصویر بکشیم.
آموزش پیشنهادی