قانون جذب در داستان یوسف (قسمت دوم)

درس‌های بسیاری از داستان حضرت یوسف می‌توانیم بگیریم. در قسمت قبل از قانون جذب در داستان یوسف (قسمت اول) نکات مهمی گفته شد که پیشنهاد می‌کنیم آن ویدئو را هم مشاهده فرمایید. در این قسمت به توضیح ادامه داستان یوسف پرداختیم و باور غلط عزیز مصر و دقت کردن در نحوه دعا و غیره را توضیح دادیم.

قانون جذب در داستان یوسف (قسمت دوم)

فایل تصویری قانون جذب در داستان یوسف (قسمت دوم) ویدئو

مدت زمان: 17:55 دقیقه | حجم 311 مگابایت

فایل صوتی قانون جذب در داستان یوسف (قسمت دوم) فایل صوتی

مدت زمان: 17:55 دقیقه | حجم 25 مگابایت

همانطور که در ویدئو گفتیم در آیه ۲۴ سوره یوسف داستان اصلی حضرت یوسف شروع می‌‌شود.

۞وَ لَقَدْ هَمَّتْ بِهِ وَ هَمَّ بِها لَوْ لا أَنْ رَأي‏ بُرْهانَ رَبِّهِ کَذلِکَ لِنَصْرِفَ عَنْهُ السُّوءَ وَ الْفَحْشاءَ إِنَّهُ مِنْ عِبادِنَا الْمُخْلَصينَ۞

آن زن قصد او کرد و او نیز- اگر برهان پروردگار را نمی دید- قصد وی می نمود! اینچنین کردیم تا بدی و فحشا را از او دور سازیم چرا که او از بندگان مخلص ما بود.

از این آیه درس های فراوانی می‌‌توانیم بگیریم، یکی اینکه همیشه خودمون رو در حضور خدا فرض کنیم که باعث کنترل نفس بیشتر ما میشه «همّ بها لولا أن رَآ برهان ربّه». دوم اینکه اگر بنده‌‌ی مخلصی باشیم مانند یوسف خداوند مواظب ماست و هوای مارو در هر شرایطی خواهد داشت.

در آیه ۲۵ یک درس بزرگ وجود دارد که می‌گوید هر تهمتی که جلوی شما به شما زدند باید بلافاصله جواب دهید همانطور که یوسف جواب تهمت زلیخا را داد و خداوند هم برای او شاهد فرستاد چون خداوند از راهی که نمی‌دانیم و هیچ انتظاری نداریم ما را حمایت می‌کند.

۞قالَ هِيَ راوَدَتْنيعَنْ نَفْسي‏ وَ شَهِدَ شاهِدٌ مِنْ أَهْلِها إِنْ کانَ قَميصُهُ قُدَّ مِنْ قُبُلٍ فَصَدَقَتْ وَ هُوَ مِنَ الْکاذِبينَ۞

( یوسف ) گفت: «او مرا با اصرار به سوی خود دعوت کرد!» و در این هنگام ، شاهدی از خانواده آن زن شهادت داد که: «اگر پیراهن او از پیش رو پاره شده ، آن آن راست می گوید ، و او از دروغگویان است.

مکر زنان

از آیه ۲۸ سوره یوسف برداشت‌های متفاوتی در تفاسیر وجود دارد.

۞فلَمَّا رَأي‏ قَميصَهُ قُدَّ مِنْ دُبُرٍ قالَ إِنَّهُ مِنْ کَيْدِکُنَّ إِنَّ کَيْدَکُنَّ عَظيمٌ۞

 هنگامی که ( عزیز مصر ) دید پیراهن او [ یوسف ] از پشت پاره شده ، گفت: «این از مکر و حیله شما زنان است که مکر و حیله شما زنان ، عظیم است!

به عنوان مثال در یک تفسیر نوشته است:

با اینکه قرآن، کید شیطان را ضعیف مى‏داند: «انّ کید الشیطان کان ضعیفا»(نسا ۷۶) ولى در این آیه، کید زنان بزرگ شمرده شده است. به گفته‌‏ى تفسیر، این به خاطر آن است که وسوسه شیطان غیابى و سارقانه است، ولى وسوسه زن با لطف و محبّت و حضورى و دائمى است.

اما برداشت ما از این آیه یک چیز دیگر است که می‌گوییم جمله «ان کیدکن عظیم» سخن عزیز مصر و باور و نگرش او نسبت به زنان است که طبق قانون جذب، چون به این موضوع باور داشته، دقیقا مصداق آن وارد زندگیش شده اما آیه ای که فرموده «انّ کید الشیطان کان ضعیفا» گوینده اش، خداوند متعال است، و ضعف کید شیطان در مقابل عظمت خداوند است و معلوم است که هر مکر و کیدی در برابر عظمت خداوند ضعیف است چرا که او «خیر الماکرین» است.

اعراض

در آیه ۲۹ هم دستور به اعراض از این موضوع داده شد که اعراض یعنی نادیده گرفتن و فراموش کردن موضوع. کلمه اعراض در قرآن بارها به پیامبر اسلام گفته شده است تا بتواند آرامش و احساس خوب خود را در شرایط مختلف حفظ کند. همچنین عزیز مصر در این آیه به همسرش می‌گوید که از گناهت استغفار کن که واقعا یک درس اخلاقی عالی داشت. یعنی از اشتباه همسرتون بگذرید و او را ببخشید.

۞يُوسُفُ أَعْرِضْ عَنْ هذا وَ اسْتَغْفِري لِذَنْبِکِ إِنَّکِ کُنْتِ مِنَ الْخاطِئينَ ۞(۲۹)

 

دقت در نحوه دعا کردن

در آیه ۳۳ و ۳۴ سوره یوسف درس بسیار بزرگی وجود دارد.

۞قالَ رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ إِلَيَّ مِمَّا يَدْعُونَني‏ إِلَيْهِ وَ إِلاَّ تَصْرِفْ عَنِّي کَيْدَهُنَّ أَصْبُ إِلَيْهِنَّ وَ أَکُنْ مِنَ الْجاهِلينَ۞ (۳۳)

 ( یوسف ) گفت: «پروردگارا! زندان نزد من محبوبتر است از آنچه اینها مرا بسوی آن می خوانند! و اگر مکر و نیرنگ آنها را از من باز نگردانی ، بسوی آنان متمایل خواهم شد و از جاهلان خواهم بود!»

۞فَاسْتَجابَ لَهُ رَبُّهُ فَصَرَفَ عَنْهُ کَيْدَهُنَّ إِنَّهُ هُوَ السَّميعُ الْعَليمُ۞ (۳۴)

 پروردگارش دعای او را اجابت کرد و مکر آنان را از او بگردانید چرا که او شنوا و داناست!

در آیه ۳۳ یوسف دعا می‌‌کند و خداوند دعای او را بلافاصله برآورده میکند. بعضی‌ها می‌گویند اینجا باید یوسف بجای دعای زندان، دعای بهتری می‌کرد و برای خودش رهایی از این موقعیت را می‌خواست. به همین دلیل است که می‌گویند از خدا بهترین‌هارو بخواید و مواظب دعاهاتون باشید که اگر برآورده شد نگید چرا همچین دعایی کردم. گرچه ما در مقام قضاوت رفتار یوسف نیستیم و فقط می‌گوییم که ما باید حواسمون به نوع دعاهامون باشه و برای خودمون بهترین‌هارو از خداوند مهربان بخوایم.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط با این مقاله را نیز بررسی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

پیشنهاد ما به شما
×