وبلاگ

تست مشهور استعدادیابی به شیوه جانسون اوکانر

تست مشهور استعدادیابی به شیوه جانسون اوکانر

آلبرت انیشتین، نابغه بزرگ علم و دانش، یک جمله مشهور دارد:

«همه نابغه‌اند. اما اگر بخواهیم در مورد نبوغ یک ماهی بر اساس توانایی‌اش در پریدن بر روی شاخه‌ی درخت قضاوت کنیم، آن ماهی خود را در تمام طول زندگی‌اش یک احمق خواهد دانست».

به نظر می‌رسد اکثریت مردم دنیا با این جمله از آلبرت انیشتین موافق باشند. هیچگاه نباید انتظار داشت که ما در تمام زمینه‌های مختلف به یک اندازه توانمند باشیم. پس این بسیار مهم است که هر یک از ما بکوشیم و تلاش کنیم تا استعدادهایی که در آن برتری داریم را پیدا کنیم و وقتمان را برای رشد و پرورش این استعدادها قرار دهیم. بیان این جمله که ما باید برای استعدادیابی و پیدا کردن استعداد خود وقت بگذاریم، بسیار آسان است و به وضوح درک می‌کنیم که باید این استعداد شناسایی شود. اما مسیر عملی و فرایند پیدا کردن این استعداد، کمی ممکن است دشوار به نظر برسد.

در اینجا قصد داریم یک ابزار قوی به نام تست استعدادیابی جانسون اوکانر را معرفی کنیم و به شرح کامل این تست مشهور بپردازیم.

 

جانسون اوکانر کیست و این تست از کجا آغاز شد؟

در سال 1922، مدیران جنرال الکتریک معتقد بودند که “هرکس، باید در شغلی مشغول به کار شود که توانمندی بیشتری برای آن دارد“. آن‌ها بر این باور بودند که این کار دو امتیاز مثبت را به همراه خواهد داشت:

  1. کارگران، شرایط و محیط کار مطلوب‌تری خواهند داشت.
  2. خروجی مجموعه بیشتر خواهد بود.

همین موضوع و دیدگاه جالب مدیران جنرال الکتریک، سبب پیدایش پروژه‌ای به نام استعدادیابی کارکنان، آزمون استعدادیابی و یا مهندسی انسانی گردید. پروژه‌ای که در این شرکت بزرگ کلید خورد و مسئولیت آن نیز برعهده جانسون اوکانر گذاشته شد. طرح جانسون اوکانر بر اساس این بینش استوار شده بود که هر کس باید شغلی همسو با توانمندی‌های خویش داشته باشد.

جانسون اوکانر در سال 1891 متولد شد و در رشته فلسفه دانشگاه هاروارد به تحصیل مشغول شد، پس از آن نیز به مطالعه ریاضیاتِ ستاره شناسی پرداخت. جانسون اوکانر یکی از افرادی است که استعدادیابی، در ابتدای فعالیت او به خوبی انجام نشد و سبب شده تا فارغ‌التحصیل رشته فلسفه دانشگاه هاروارد، در واحد مهندسی برق شرکت جنرال الکتریک مشغول به کار شود و پس از آن بود که مسئولیت استعدادیابی کارکنان بر عهده او گذاشته شد.

جانسون اوکانر، در نهمین دهه از زندگی خود فوت کرد و امروزه، نام او از مشهورترین نام‌های حوزه استعدادیابی است.

دپارتمان اوکانر یکی از زیرمجموعه‌های جنرال الکتریک بود که توسط جانسون اوکانر تاسیس شد و رفته رفته، زمینه‌ساز ایجاد یک موسسه تحقیقاتی بزرگ شد که فعالیت‌هایش در حوزه تشخیص استعدادها و مطالعات مرتبط با این حوزه می‌باشد.

تست استعدادیابی جانسون اوکانر یکی از دقیق‌ترین و قدیمی‌ترین تست‌های استعدادیابی است و احتمالا علت اینکه نتیجه این تست بسیار دقیق و ارزشمند است، همین موضوع است که جانسون اوکانر، در تدوین این تست، از زندگی خود الهام گرفته است.

 

مراحل چهارده‌گانه تست استعدادیابی اوکانر

جانسون اوکانر در تست خود، 14 بخش مختلف را تنظیم کرده است که هر یک از این 14 قسمت، به یک استعداد ویژه در انسان می‌پردازد. باید توجه داشت که تمام این استعدادها و 14 بخش، در یک شخص پیدا نمی‌شوند. هر انسانی با توجه به استعدادهای خفته خود در یکی از این بخش‌ها، توانمندی بیشتری را دارد. این بخش‌های چهارده‌گانه به خوبی برای ما تست جانسون اوکانر را تشریح می‌کنند.

در ادامه با یکدیگر به مرور این استعدادها و توانمندی‌های چهارده‌گانه می‌پردازیم:

1 – استعداد تجسم سازه

ممکن است شما هم کودکانی را دیده باشید که به‌جای اینکه از اسباب‌بازی‌های آماده خود استفاده کنند، ترجیح می‌دهند با سر هم کردن قطعات و استفاده از پارچه، چوب و یا پلاستیک، چیزهای دیگری را برای خود به عنوان وسیله بازی بسازند.
یا بچه‌هایی که از لگوهای اسباب‌بازی، به جای پرتاب کردن آن به این سمت و آن سمت، برای ساخت حجم‌های پیچیده‌تر همچون تفنگ و یا خانه استفاده می‌کنند.
یا حتی ممکن است کودکانی را دیده باشید که با دقت و هیجان، کارتونی را نگاه می‌کنند که ارائه گزارشی مستند از استفاده از یک ابزار جراحی می‌باشد.
قطعا شما نیز در اطراف خود کودکی را دیده‌اید که والدینش همواره این را بگویند که فرزندمان علاقه و استعداد فنی دارد؛ که معمولا منظور والدین از این علاقه فنی این است که اگر فرزندشان ساعت و یا رادیو کهنه‌ای را بیابد، قطعات آن را باز می‌کند، روی زمین می‌ریزد و با علاقه بررسی آن را آغاز می‌کند.
یا حتی خود شما، آیا شما از آن دست افرادی هستید که توانایی مرتب کردن یک چمدان به شکلی حرفه‌ای را دارید؟

تمامی این موضوعاتی که بیان شد، می‌تواند تحت عنوان “درک ساختار و تجسم سازه” یاد شود.

طبق اعلام موسسه استعدادیابی جانسون اوکانر، اشخاصی که در این آزمون، یعنی تجسم سازه نمره‌ای بالا کسب می‌کنند، در اکثر موارد به سمت جداسازی و یا کنار هم چیدن چیزهای مختلف می‌روند. این اشخاص، عمدتاً به طراحی و ساخت سازه‌های جدید علاقه داشته و همواره برای فهم چگونگی کار و عملکرد هر چیزی، تلاش می‌کنند . همیشه از دیدن نتیجه تلاش‌های خود، لذت فراوانی می‎‌برند. این افراد همواره در یک جلسه، انجام کار را به صحبت کردن ترجیح می‌دهند.

طبق آنچه بنیاد تحقیقاتی جانسون اوکانر بیان می‌کند، دو آزمون وجود دارد که استعداد تجسم سازه را به خوبی مورد سنجش قرار می‌دهد.

  • آزمون نخست – Wiggly Block

جانسون اوکانر به تست Wiggly Block اکتفا نکرد و نمره حاصل از این تست را با تست جدیدی به نام آزمون کاغذ ترکیب کرد.

این آزمون بدین شکل است که متقاضیان و افراد تحت آزمون جانسون اوکانر، کاغذی را مشاهده می‌کنند که چندین بار تا زده شده است. سپس با استفاده از یک عدد پانچ، سوراخ‌هایی بر روی این کاغذ تا شده ایجاد می‌شود. افراد تحت آزمون باید پیش از باز شدن کاغذ، به خوبی تصور کنند که در زمان باز شدن کاغذ، هر یک از سوراخ‌ها در چه مکانی از این کاغذ قرار می‌گیرد. برای درک بهتر این تست، می‌توانید تصویر زیر را دنبال نمایید.

این آزمون تصور ذهنی فرد در باز کردن کاغذ را به خوبی می‌سنجد. حالا به نظر شما، زمانی که کاغذ باز شود، کدام یک از این 4 گزینه، پاسخ درست تصویر فوق است؟ لطفا پاسخ خود را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

حوزه شغلی مناسب این استعداد:

اگر شما در این استعداد نمره بالایی کسب کرده‌اید، این نشان از توانایی بالای شما در تجسم سه بعدی، چرخاندن یک شی سه بعدی در ذهن و تصور آن از زوایای مختلف است. افرادی که در این تست نمره بالایی کسب کرده‌اند، در مشاغل زیر فعالیت دارند:

مهندسی
معماری
طراحی صنعتی
مهندسی نرم‌افزار
مجسمه‌سازی
علوم
پزشکی
فیزیوتراپی
نقشه‌برداری
نجاری

علاوه بر موارد مطرح شده در جدول بالا، تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که در این آزمون نمره بالایی را کسب کرده‌اند، در مشاغلی همچون برنامه‌نویسی، علوم آماری، تحقیقات ریاضی، آمار و اقتصادسنجی به خوبی می‌توانند موفقیت را کسب نمایند.

2 – استعداد استدلال استقرایی

برای توضیح موضوع استدلال استقرایی بیان چند مثال می‌تواند سودمند باشد.

فرض کنید در زمینه‌ی قطعات پلاستیک فعالیت دارید و در عین حال، فرصتی برای بازدید از کارخانه‌ای که در صنایع بستنی‌سازی فعالیت دارد، برای شما ایجاد شده است، سوال این است که آیا شما برای بازدید از آن کارخانه وقت می‌گذارید؟
یا مثلا، آیا دیدن یک خودرو در خیابان، می‌تواند برای شما ایده‌ای در زمینه بهبود خدمات شرکتتان که در زمینه‌ای متفاوت از خودرو فعالیت دارد، ایجاد کند؟
یا برای مثال فرض کنید در صفحات مجازی و یا ژورنال‌های خارجی، با یک دکوراسیون داخلی جذاب رو به رو می‌شوید؛ آیا حسرت این را می‌خورید که در کشور ما این چنین طرح‌ها و امکاناتی موجود نیست، یا اینکه محتوای این ژورنال برایتان الهام‌بخش شده و از ایده‌های آن استفاده می‌کنید؟

موضوع این است که آیا این بازدیدهایی که ارتباط چندانی با حرفه شما ندارند، توانسته‌اند برای شما الهام‌بخش بوده باشند؟ یا اینکه همواره سعی دارید وقت خود را در جهت مشاهده و دنبال کردن کارهای روتین و مرتبط با شغل خودتان صرف کنید؟

با توجه به مثال‌های بالا و بر اساس این تست استعدادیابی، استدلال استقرایی را می‌توان توانایی اتحاد و ترکیب حقایق و اصول برگرفته شده از موضوعات متنوع دانست. این استدلال را به نوعی می‌توانیم توانایی ترکیب به‌جای تحلیل نیز بدانیم. افرادی که این دست از استعداد را در خود می‌بینند، توانایی بالایی برای رسیدن به نتایج با استفاده از مجموعه‌ای از سرنخ‌ها دارند.

  • آزمون مورد نظر در استدلال استقرایی:

در این آزمون، تصاویری در ردیف‌های 6تایی قرار گرفته است و این تصاویر برای متقاضیان ارائه می‌شود. متقاضیان نیز باید 3 تصویری که بیشترین اشتراک را با یک دیگر دارند و یا به نوعی شبیه به یکدیگر هستند را به سرعت شناسایی نمایند.

چیزی که در این آزمون مورد نظر است و ارزیابی این استعداد را مستقل از دیگر موارد کرده است، استفاده از آیتم‌های تصویری به جای استفاده از آیتم‌های متنی و کلامی است. در این آزمون ملاک تاکید بر سرعت در یک زمان محدود به‌جای صرفاً درک آن‌ها در زمان نامحدود است.

به تصویر بالا و توالی تغییر اشکال دقت کنید، به نظر شما، در این تست، کدام گزینه تصویر بعدی را مشخص می‌کند؟ لطفا پاسخ خود را از بخش نظرت مطرح کنید.

حوزه شغلی مناسب این استعداد:

جانسون اوکانر همواره احساس می‌کرد که توانایی استعداد استدلال استقرایی، برای دانشمندانی مناسب است که قصد دارند حقایق قدیمی را در نوری جدید ببینند، یا گروهی از مهندسان که بتوانند نقطه مشترک را در مجموعه‌ای از خرابی‌های محصول تشخیص دهند.

استدلال استقرایی در اغلب موارد به عنوان یک حس تشخیصی تعریف شده که پزشکان در آن امتیاز بالایی دارند. همچنین این استعداد، می‌تواند امتیازی مثبت برای نقد، ارزیابی و تصمیم‌گیری باشد.

به همین سبب یک منتقد تئاتر، با نمره بالا در این استعداد، می‌تواند از آن برای ایجاد نقدهای برجسته استفاده کند.
همچنین با این استعداد، یک مشاور می‌تواند برای ارائه ارزیابی به مشتریان خود، به خوبی عمل نماید.
از دیگر ویژگی‌های برجسته افرادی که این استعداد را دارند، توانایی تدوین یک نتیجه‌گیری یا ساخت یک نظریه از تعداد محدودی از سرنخ‌ها است.

3 – استعداد ایده‌پردازی

تصور کنید وارد یک خانه جدید شده‌اید؛ آیا به محض ورود، چندین و چند ایده برای تغییر فضای خانه و بهبود دکوراسیون آن به ذهنتان می‌رسد؟
یا مثلا، آیا یک کارمند حسابداری معمولی هستید و صرفا از شما انتظار می‌رود که سندهای مالی ثبت کنید، اما شما هر روز ایده‌هایی به منظور بهبود فرایندهای کاری شرکت و افزایش دقت و کیفیت کار به ذهنتان می‌رسد؟
یا برای مثال، آیا پیش آمده است که یک کتاب داستان را بخوانید و برای این داستان، روایت‌های مختلفی در ذهن بسازید و با خود بگویید این بخش از داستان و یا این داستان را به شکلی دیگر نیز می‌توان نوشت؟
یا حتی در کودکان، ممکن است کودکی را دیده باشید که دیگر کودکان و یا عروسک‌هایش را نشانده و در لحظه داستانی را می‌سازد و برای آن‌ها می‌خواند در حالی که خود نیز انتهای آن را نمی‌داند.

افرادی که از استعداد ایده‌پردازی برخوردار هستند، بیشتر از اینکه علاقه به کار روی پروژه‌های قدیمی داشته باشند، مشتاق کار و توسعه پروژه‌های جدید هستند. این نشان می‌دهد اشخاص دارای استعداد ایده‌پرداز، به دنبال تغییر بوده و روزمرگی و تکرار مداوم یک فعالیت را دوست ندارند و برای اینکه احساس رضایت شغلی داشته باشند، باید فرصت ارائه ایده‌های خود را در محل کار داشته باشند.
در عین حال اما کسب نمره پایین در استعداد ایده‌پردازی، معنای کمبود ایده را نداشته، بلکه فرآیند جریان ایده‌ها، زمان بیشتری را نیاز دارد تا به ذهنتان برسد.

افرادی که در فروش، تبلیغات، نویسندگی و تدریس مهارت بالایی دارند و یا حتی افرادی که اختراع و مقاله‌ای را ثبت کرده‌اند، معمولا در این آزمون نمره‌ای بالا را کسب می‌کنند.

اما افرادی که نمره پایینی در این استعداد کسب کرده‌اند، معمولا در مشاغل بانکداری و مدیریتی حس رضایت دارند، چرا که نقش‌های مدیریتی نیازمند افرادی است که ایده‌ای را به اتمام برسانند و دائماً از یک ایده به ایده دیگر نروند.

  • آزمون مورد نظر در استعداد ایده‌پردازی:

در سال 1920، آزمونی توسط محققان بریتانیایی  ابداع گردید که شرکت کنندگان سعی می‌کنند تا درخصوص یک سوال، یک جواب و داستان خیالی را بنویسند. جانسون اوکانر نیز بر مبنای همین آزمون، محققان را به چالشی دعوت می‎‌کند تا روشی عینی برای سنجش نزدیک به همین آزمون ابداع نمایند.

در نهایت روش نمره‌گذاری آسان‌تری پیدا شد که در آن شمارش تعداد کلمات نوشته شده مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در این راهکار، هیچ تلاشی برای ارزیابی املا، دستور زبان و یا منطق صورت نگرفته و تنها از شرکت‌کنندگان خواسته می‌شود تا به طور منطقی به موضوع نزدیک شوند و کلمات و عبارات مشابه را بارها و بارها تکرار نکنند، چرا که این تکرار در روند ارزیابی بیهوده خواهد بود.

حسن این آزمون این است که به سادگی کمیت یا سرعت جریان ایده ها را اندازه گیری می‌کند.

حوزه شغلی مناسب این استعداد:

اگر شما در این تست نمره بالایی کسب کنید، باید فرصت‌هایی را در زمینه‌هایی در نظر بگیرید که در آن‌ها، تولید جریان سریع ایده‌ها، جزء جداناپذیر کار شما باشد. این کارها عبارتند از:

تبلیغات
بازاریابی
روابط عمومی
نویسندگی
تدریس
فروش

فعالیت‌های بالا از آن دست فعالیت‌هایی هستند که از جریان سریع ایده‌ها استفاده کرده و شامل فعالیت‌هایی همچون گفتگو با مردم، توسعه مفاهیم و اندیشیدن با روش‌ها و تکنیک‌های جدید می‌باشند.

4 – استعداد سرعت در درک بصری

دوران درس و مدرسه را به‌خاطر بیاورید.
افرادی را به‌یاد بیاورید که در زمان امتحان، خیلی سریع برگه را تحویل داده و کلاس را ترک می‌کردند. در آن لحظه، مشکل ما این نبود که چگونه بدین سرعت جواب را نوشتند و یا اصلا جواب را می‌دانند و کلاس را ترک می‌کردند. نگرانی ما این بود که آن‌ها امتحان را تحویل دادند اما ما هنوز صورت سوال را هم نخوانده بودیم.

یا برای درک بهتر مسأله، فرض کنید وارد جلسه رسمی شده و با یک گزارش رو‌به‌رو می‌شویم که این گزارش در اختیار همگان قرار گرفته است. بعضی افراد حاضر در جلسه، به سرعت گزارش را مطالعه کرده و شروع به بحث درخصوص آن می‌کنند، اما افرادی نیز در این بین هستند که هنوز مطالعه‌ی بخشی از گزارش را هم تمام نکرده‌اند.

کمتر کسی از گرافوریا و یا درک بصری اطلاع دارد و نمی‌داند که این درک بصری نیز یک استعداد است. گرافوریا را اگر بخواهیم بیان کنیم، در واقع همان استعداد تندخوانی و درک سریع نوشته‌ها، اعداد و نمادها می‌باشد.

نتایج این تست از استعدادیابی جانسون اوکانر، نشان‌دهنده این است که کسانی که نمره بالایی در این تست گرفته‌اند، معمولا نمی‌دانند که دارای این استعداد در زندگی خود هستند و همواره بر این باورند که همه مثل خودشان، در خواندن و درک نوشته‌ها و اعداد سریع هستند.

انجام سریع آزمون‌های تستی، پر کردن سریع برگه‌های اداری، سرعت در مطالعه و حل جداول تنها بخشی از فعالیت‌های عادی افراد با استعداد گرافوریا است.

  • آزمون بررسی شماره:

در سال 1920 بود که جانسون اوکانر آزمون بررسی شماره را به منظور استخدام افراد در بخش حسابداری شرکت جنرال الکتریک استفاده نمود و همین دلیل باعث شد تا در ابتدا از این آزمون با عنوان “مهارت حسابداری” یاد شود.

این آزمون که امتیازدهی در آن براساس سرعت و دقت انجام می‌شود، بدین شکل است که دو ستون از اعداد در مقابل شخص قرار گرفته و فرد باید میان هر دو عدد که شبیه به هم هستند، یک علامت قرار دهد.

حوزه شغلی مناسب این استعداد:

این استعداد بیشتر در مشاغلی دیده می‌شود که در آن بیشتر از اعداد استفاده می‌شود، مشاغلی همچون:

بانکداری
حسابداری
امور مالی
اقتصاد
پرستاری
پزشکی

طبق این تست، معمولا افراد دارای این استعداد، در محیط‌هایی که نیاز به بررسی جزئیات همچون بررسی فرم‌ها دارد، شکوفا می‌شوند. البته نباید از این موضوع غافل شد که در هر شغلی، استعداد درک بصری برای همه افراد لازم است، چرا که در اکثر مشاغل، برگه‌ها و فرم‌هایی برای پر کردن وجود دارد که سرعت عمل در پر کردن آن خیلی کمک کننده است. ضمن اینکه یک خطای انسانی در این فرم‌ها، ممکن است هزینه زیادی نیز داشته باشد. اما با این وجود، استعداد درک بصری در زمینه‌هایی که در جدول بالا بیان شد، از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.

5 – استعداد استدلال تحلیلی

آیا تا کنون با مدیریت و برنامه‌ریزی یک سمینار، تاسیس شرکت و غیره رو به رو شده‌اید و ندانید که دقیقا از کجا باید کار را شروع کنید؟
یا مثلا قرار است برای مدیر، همکار و یا همسر خود یک نامه انتقادی بنویسید، آیا می‌توانید تصمیم بگیرید که چگونه باید این گلایه‌ها طبقه‌بندی شود و یا چه روندی برای بیان آن‌ها طی شود؟
ممکن اکثر ما چنین تجربه‌ای را داشته باشیم. در میان افراد مختلف، ممکن است کسانی باشند (حتی خودِ ما) که هنگام رو به رو شدن با این قبیل مسائل که در بالا مطرح شد، آن را به بهترین شکل ممکن مدیریت می‌کنند.

افرادی که طبق تست استعدادیابی اوکانر، از استعداد تحلیلی خوبی برخوردار هستند، اصولاً بدون دستورالعمل‌های از پیش تهیه شده، توانایی سازمان‌دهی ایده‌ها و مفاهیم را در ذهن دارند. این افراد معمولا راهکارهایی کارآمد را برای انجام کار بر می‌گزینند. افرادی که دوست دارند از دستگاه نقشه‌ای تهیه کرده و برنامه‌ای جهت اقتصادی‌تر ساختن آن بیان نمایند. حتی معماهای منطقی، از دیگر علایق افراد با این استعداد است که دوست دارند آن را با تحلیل خود حل نمایند.
چیزی که در این دسته از افراد مطرح می‌باشد، تنها خلاصه به این نیست که از یافتن نتیجه و یا راه‌حل احساس رضایت کنند، بلکه برای این دست از افراد، چگونگی رسیدن به نتیجه نیز حائز اهمیت است.
ضمناً، نکته دیگری که باید به آن توجه شود این است که کسب نمره پایین در این تست، به معنای عدم توانایی در سازماندهی نبوده، بلکه تنها به زمان و تلاش بیشتری برای سازماندهی نیاز دارند.

  • آزمون استدلال تحلیلی:

در سال 1930، ساموئل هورتون تلاش کرد تا روشی جایگزین برای اندازه‌گیری استدلال استقرایی ابداع نماید که در آن، از کلمات به‌جای تصاویر استفاده شود. به همین منظور بود که آقای ساموئل، تعدادی کلمه را در میان شرکت‌کنندگان ارائه داد و آن‌ها وظیفه داشتند تا این کلمات را به ترتیب منطقی بر روی نمودار مرتب کنند. ساموئل هورتون در زمان بررسی نتایج متوجه شد که نمرات بالا در آزمون جدید، با نمرات بالا در آزمون تصویری استدلال استقرایی همبستگی ندارد و این به وضوح بیان‌گر این موضوع بود که آزمون جدید، توانایی جدیدی را اندازه‌گیری می‌کند.

آزمون نهایی و پس از جمع‌بندی، همچون بسیاری از تست‌ها، مانند یک بازی و یا پازل است که در آن تعدادی کلمه باید در یک نمودار منطقی مرتب شوند. برای افرادی که این کار را به سرعت و بدون زحمت انجام می‌دهند، این تست می‌تواند به شکل مثبتی لذت‌بخش شود.

حوزه شغلی مناسب این استعداد:

افرادی که در این استعداد، امتیاز بالایی دارند، معمولا توانایی سازماندهی ایده‌ها و مفاهیم را در ذهن خود، بدون استفاده از دستورالعمل‌های جامع و گام به گام، نشان می‌دهند و عاشق ایجاد راه‌های کارآمدتر برای انجام کارها، نقشه‌برداری سیستم‌هایی که اقتصادی‌تر کار می‌کنند و حل پازل‌های منطقی هستند. معمولا افرادی در این تست موفق‌تر هستند که در مشاغل زیر فعالیت دارند:

مهندسین
دانشمندان
ویراستاران
تکنسین‌های الکترونیک
حسابداران
مهندسین کامپیوتر
پزشکان
معلمان

 

6 – استعدادهای عددی

بیایید چند بخش مختلف را در نظر بگیریم. آیا شما نیز برای جمع و تفریق ساده، به سراغ ماشین حساب می‌روید؟ یا اینکه سریعا با کمک ذهن، به محاسبه آن می‌پردازید؟
یا در زمان خواندن یک شماره موبایل از روی کاغذ و وارد کردن آن در گوشی موبایل، دائماً آن عدد را چک می‌کنید؟ یا اینکه شماره را می‌خوانید و در همان حال که به کار دیگری نیز مشغول هستید، آن را بدون خطا در گوشی موبایل خود ثبت می‌نمایید؟

شماره تلفن، قیمت‌ها، شماره حساب، آدرس، شماره پرواز و غیره، همگی از آن دست مواردی هستند که ممکن است حفظ کردن و به یاد آوردنشان برای هرکسی کار ساده‌ای نباشد. اما اینکار برای افرادی که در تست عددی نمره‌ای بالا را کسب می‌کنند، احتمالا بدون زحمت، امکان‌پذیر خواهد بود.

بر اساس تست استعدادیابی اوکانر، این تست به سه مولفه تقسیم می‌شود که عبارتند از:

  • تحلیل سری‌های عددی
  • بازی با اعداد
  • حافظه عددی

ترکیب نمرات نتایج سه آزمون، نشان‌دهنده نمره فرد در استعداد عددی است.

  • آزمون نخست – استعداد در دنباله‌های اعداد:

این آزمون برگرفته از تست دومینوها بوده که در ساختارهای مختلفی تشکیل شده است. در این تست، از شرکت‌کنندگان خواسته می‌شود تا از روی دنباله‌ای از اعداد، یک الگوی عددی مناسب پیدا نمایند.

برای مثال، در آزمون دنباله اعداد، به 7 عددی که دارای یک الگو بوده و در ادامه درج شده است بنگرید، آیا می‌توانید الگوی میان این اعداد را درک کنید؟

به نظر شما، طبق این الگوها، چه اعدادی باید در جای خالی قرار بگیرد؟ آن را در نظرات ثبت کنید.

حوزه شغلی مناسب برای استعداد دنباله‌های عددی:

این استعداد، برای درک ارتباط بین اعداد، در زمینه‌هایی که نیاز به تجزیه و تحلیل و یا تفسیر اطلاعات عددی دارند، بسیار مفید است. از این رو بیشتر شامل افرادی می‌شود، که در زمینه‌‌های یاد شده در جدول زیر کار می‌کنند:

آمار
تجزیه و تحلیل مالی
حسابداری
بودجه
تحقیقات بازار
برآورد هزینه‌ها
ریاضیات
اقتصاد
  • آزمون دوم – استعداد در کار با اعداد:

در این آزمون، کارت‌هایی در اختیار شرکت‌کننده قرار می‌گیرد که بر روی آن اعدادی درج شده و شرکت‌کننده باید اعداد را در جای صحیح خود در دومعادله قرار دهد و امتیاز وابسته به سرعتی است که فرد می‌تواند اعداد را به شکل صحیح در جای خود قرار دهد.

حوزه شغلی مناسب برای استعداد کار با اعداد:

افرادی در این آزمون نمره بالایی می‌گیرند، که امکان انجام سریع محاسبات دقیق را دارا هستند. در این بین، مشاغلی همچون حسابداری و بانکداری از جمله فعالیت‌هایی هستند که افراد شاغل در آن، این استعداد را بیشتر دارا هستند.

  • آزمون سوم – استعداد به یاد آوردن اعداد:

این تست، شامل 8 عدد 6 رقمی است که در 4 آزمایش جداگانه، یک به یک بر روی صفحه کامپیوتر نمایش داده می‌شود. از این رو شرکت‌کننده باید پس از هر آزمایش، تا حد امکان اعداد را به خاطر بسپارد. کسب نمره بالا در این تست نشان می‌دهد که یک “آهنربای اعداد” هستید و ممکن است حتی زمانی که قصد به خاطر سپردن اعداد را ندارید، آن را به خاطر بسپارید.

برای مثال، ممکن است شماره تلفن همراه بهترین دوست دوران دبیرستان و یا پلاک ماشین قدیمی خود که دیگر مالک آن نیستید را به خاطر بیاورید.

حوزه شغلی مناسب برای استعداد به یادآوردن اعداد:

بی‌جهت نیست که افراد حاضر در این آزمون که نمره بالایی کسب کرده‌اند، به عنوان “آهنربای اعداد” یاد می‌شوند. چرا که آن‌ها، در زمانی که حتی قصدش را هم ندارند، ممکن است یک عدد را به خاطر بسپارند. پس اگر شما نیز به راحتی شماره تلفن، پلاک خودرو و یا تاریخ تولد را حفظ می‌کنید، احتمالا در این استعداد از نمره بالایی برخوردار هستید. افرادی که در این استعداد برتری دارند، معمولا در مشاغل زیر فعالیت دارند:

حسابداران
بانکداران
مهندسان
خلبانان

خلبانان نیز در این استعداد نمره بالایی دارند، چرا که این استعداد سبب می‌شود تا به راحتی بتوانند اعدادی همچون سرعت، جریان هوا، فشار جو، ارتفاع و غیره را به خاطر بسپارند.

7 – استعداد شنیداری

احتمالا شما نیز با این حس مواجه شده‌اید که چیزی شما را به سمت گوش دادن به موسیقی سوق می‌دهد. آن دقیقا استعداد شنیداری است که این اتفاق را رقم می‌زند. موسیقی در شما اشتیاق ایجاد کرده و اعتماد به نفس را در وجودتان شکل می‌دهد و چیزی که گوش سپردن به موسیقی را لذت‌بخش‌تر می‌کند، تشخیص گام‌های موسیقی، توانایی درک تفاوت بین نوت‌ها، توانایی یادگیری ریتم‌های جدید و به خاطر آوردن آن‌ها و همچنین درک موسیقی می‌باشد.

سال 1919 بود که نخستین‌بار، کارل سیشر، تست‌های شنیداری را طراحی کرد. جانسون اوکانر و سیشر، هر دو بر این باور بودند که برای تعیین میزان پیشرفت موسیقی، ترکیبی از توانایی‌ها و استعدادهای شنیداری مهم است. همین موضوع باعث شد تا آزمایش‌هایی برای سنجش استعدادهایی همچون تونالیته، تشخیص گام و حافظه ریتم انجام شود.

  • آزمون نخست – استعداد تونال:

از استعداد تونال به عنوان توانایی به یاد آوردن دنباله‌ای از تون‌ها یاد شده که اغلب به عنوان قدرت موسیقی شناخته می‌شود و معمولا به کسانی که در حال یادگیری موسیقی هستند، کمک بسیاری کرده و نواختن آهنگ را آسان می‌کند. این استعداد همچنین سبب می‌شود که فرد، با شنیدن یک آهنگ، ملودی آن را به سادگی حفظ نماید، همین موضوع سبب می‌شود زمانی که یک نُت اشتباه نواخته شد، بسیار سریع‌تر از دیگران آن را تشخیص دهد.
البته لذت بردن از موسیقی، نیازمند این استعداد نیست و هر شخصی می‌تواند از موسیقی لذت ببرد، اما موضوع این است که او توانایی پی بردن به اشکالات در پخش آهنگ را ندارد.
افرادی که در این آزمون نمره پایینی دارند، برای به خاطر سپردن موسیقی، نیاز به چندبار شنیدن و تلاش بسیار زیاد دارند. همین دلیل باعث می‌شود که علاوه بر موسیقی، استعداد تونال بتواند در حفظ کلمات جدید نیز به شخص کمک نماید.

  • آزمون دوم – استعداد تشخیص گام:

تشخیص گام، درواقع همان توانایی درک تمایز بین فرکانس‌های مختلف صدا است و افرادی که دارای این تست هستند، به احتمال بیشتری متوجه اشتباهات موجود در موسیقی می‌شوند. علاوه بر اینکه این استعداد برای نوازنده مهم است، سازنده سازهای موسیقی، معلم موسیقی و تنظیم‌کننده سازها نیز به اهمیت آن پی برده‌اند.
افرادی که نمره بالایی در این استعداد دارند، به تفاوت‌هایی حتی ظریف و جزئی در محیط اطراف حساس بوده و براساس صدایی که می‌شنوند، روحیه و احساسات فرد را درک می‌کنند.

  • آزمون سوم – استعداد ریتم:

این استعداد تا حد زیادی شبیه به استعداد تونال است و تنها تفاوت این است که بیشتر از اینکه مربوط به استعداد یادگیری آهنگ‌ها باشد، به استعداد یادگیری و یادآوری ریتم و ضربان مربوط است.
افرادی که در این استعداد نمره بالایی دارند، به ریتم‌های پیچیده و سازهایی همچون توبا یا درام جذب می‌شوند. علاوه بر این، این افراد در رقص، فعالیت‌های بدنی ریتمیک، سرودن شعر و حتی سخنرانی موفق‌تر هستند.

در مجموع اما یک نوازنده حرفه‌ای، در هر سه مورد بالا، نمره بسیار خوبی داشته و لذتی مضاعف را تجربه می‌کنند.

حوزه شغلی مناسب این استعداد:

در مجموع، همانطور که در بالا بیان شد، معمولا نوازندگان و موسیقی‌دانان و حتی افرادی که فعالیت‌های بدنی ریتمیک دارند، بیشتر از این استعداد برخوردار هستند.

8 – سیلوگرام

به احتمال فراوان، شما نیز در اطراف خود، شخصی را دیده‌اید که یکی از تفریحاتش، یادگیری دیگر زبان‌ها است و اینگونه به نظر می‌رسد که در حوزه یادگیری و به کارگیری زبان، استعداد و توانمندی خاصی دارد. این افراد حتی اگر یک مسافرت بسیار کوتاه نیز داشته باشند، خیلی زود چند واژه و اصطلاح، به زبان مردم آن شهر و آن کشور می‌آموزند.
نمره بالا در استعدادیابی جانسون اوکانر، نشان از توانایی بالا در یادگیری کلمات یک زبان جدید بوده و شما را ترغیب می‌کند تا دنیای غنی زبان‌ها و فرهنگ‌های دیگر را کشف نمایید.

حتی اگر از زاویه دیگری به این استعداد بنگریم، این افراد به راحتی می‌توانند دیالوگ‌های یک نمایشنامه را حفظ کرده و فارغ از موضوع، سخنران‌های بسیار خوبی نیز هستند. توانایی حفظ و یادآوری کلمات، کمک زیادی به ما در خلاصه‌نویسی کرده و نمره افراد در این استعداد، با نمرات دروس زبان انگلیسی و ریاضی همبستگی دارد.

  • آزمون استعداد سیلوگرام:

نام سیلوگرام، درست برعکس شده حروف کلمه مارگولیس است که انگیزه توسعه آن، به بعد از جنگ جهان دوم و زمانی که قصد داشتند تشخیص دهند که چه کسی توانایی یادگیری زبان جدیدی را دارد، باز می‌گردد.

اولین نسخه از این آزمون، توسط کیم مارگولیس ساخته شد و امروزه آزمون‌های متعددی برای سنجش این استعداد موجود است، مثلا در یک آزمون، کلمات هم‌خانواده با صدای بلند قرائت می‌شود و آزمون‌دهنده باید آن‌ها را تشخیص دهد.

حوزه شغلی مناسب این استعداد:

این استعداد، یعنی استعداد سیلوگرام، حوزه‌های بسیار زیادی را شامل می‌شود. این حوزه‌ها عبارتند از:

فنی و مهندسی
علوم اجتماعی
پزشکی
معماری
دیپلماسی
تجارت
حقوق
راهنمای تورهای گردشگری
نویسندگی
خبرنگاری
زبان‌شناسی
یادگیری زبان

این استعداد به خوبی در امر یادگیری زبان جدید، غنی‌سازی روابط فردی و بین فردی و همچنین کسب تجربه‌های جدید، موثر واقع می‌شود.

9 – حافظه طراحی و مشاهده

بیایید زمانی را در نظر بگیریم که در حال جستجوی محلی جدید برای خانه و یا دفتر کار خود بوده و خانواده و همکاران، فرصت همراهی شما را ندارند. همین موضوع سبب شده است تا به تنهایی از محل پیشنهادی بازدید کنید و گزارشی از گزینه‌های بازدید شده به دیگران ارائه دهید. اکنون به خانه و یا محل کار بازگشته‌اید و قرار است شکل و شمای کلی محل‌هایی که بازدید کرده‌اید را برای همسر و یا همکار خود ترسیم نمایید. مثلا اینکه چیدمان اتاق‌ها به چه شکل بود و یا اینکه مسیر رفتن به حمام چگونه بود؟

آیا به‌خاطر آوردن این فضا که دیده‌اید و شرح موقعیت اتاق‌ها و درها و بخش‌های مختلف، برای شما ساده است؟
یا اینکه در مقابل پرسش دیگران، به آن‌های می‌گویید اگر جزئیات برایشان مهم است، باید خودشان بروند و بازدید کنند؟

  • آزمون نخست – استعداد حافظه طراحی:
  • آزمون دوم – استعداد مشاهده:

جانسون اوکانر، اولین نسخه از این آزمون را به منظور ارزیابی بازرسانی طراحی کرد که کارشان اندازه‌گیری بود و بازرسان زمانی استخدام می‌شدند، که نمره بالایی در این تست کسب کنند و البته که این آزمون، یک پیش‌بینی کننده بسیار عالی برای کسب موفقیت در این شغل بود.

امروزه و در نسخه‌های جدید، از رایانه و کامپیوتر برای انحام این آزمون استفاده می‌شود.

حوزه شغلی مناسب این آزمون:

افرادی که در این استعداد نمره بالایی را کسب می‌کنند، معمولا شامل این دست از مشاغل می‌شوند:

بازرسان
کارآگاهان
ارزیابی‌کنندگان
ناظران
فروشندگان عتیقه
پزشکان و متخصصین
نقاشان
عکاسان

معمولا افرادی که در دو زمینه فوق دارای نمره خوب و استعداد هستند، فعالیت‌های گرافیکی، توسعه وب و تصویرسازی را به خوبی حس می‌کنند

10 – تشخیص و ادراک رنگ

آیا رنگ‌ها و بازی با آن‌ها برای شما جذاب است و از آن دسته افرادی هستید که در زمان مشاهده یک خودرو، علاوه بر مشخصات فنی و مکانیکی، به رنگ آن نیز توجه دارید و همواره برای دیگران توضیح می‌دهید که هر یک از برندهای خودرو، از کدام رنگ‌ها برای محصولات خود استفاده می‌کنند؟
یا مثلا، دیدن یک پیراهن با رنگی جدید جدید، متمایز و خاص که قبلا کمتر آن را دیده بودید، شما را هیجان زده می‌کند؟

یا از آن دسته افرادی هستید که حوصله زیادی در توجه به رنگ‌ها نداشته و یا حتی اگر توجه دارند، توانایی شناسایی رنگ‌ها برایشان ضعیف و محدود است؟

زمانی که از توانایی شناسایی و تفکیک رنگ‌ها صحبت می‌کنیم، می‌خواهیم در میان افرادی که همگی می‌توانند نیازهای روزمره‌ی خود به تشخیص و تفکیک رنگ را برطرف کنند، کسانی را بیابیم که از متوسط جامعه بهتر هستند.

  • آزمون استعداد تشخیص و ادراک رنگ:

این آزمون، آزمونی است که دولت‌ها و صنایع برای ارزیابی اینکه یک فرد چقدر می‌تواند رنگ‌ها را دقیق ببیند، استفاده می‌شود. در این آزمون، مهره‌هایی وجود دارد که باید به ترتیب رنگ توسط آزمون‌دهنده مرتب شود. دشواری کار آن‌جا دیده می‌شود که هر مهره، اختلاف رنگی کمی با سایر مهره‌ها دارد. چیزی که در این تست حائز اهمیت است، دقت بوده و سرعت اهمیت چندانی ندارد.

همچنین آزمون دیگری نیز موجود است که افرادی که با دیدن رنگ‌های قرمز-سبز مشکل دارند، شناسایی می‌شوند. این آزمون معمولا در زمان درخواست گواهینامه رانندگی و یا در فرآیند غربالگری خلبانان استفاده می‌شود.

حوزه شغلی مناسب این استعداد:

معمولا مشاغل زیادی را می‌توان دریافت که درک و تشخیص تمایز رنگ‌ها در آن بسیار مهم است.

خلبانان
ملوانان
نقاشان و هنرمندان
آرایش‌گران
افراد مسئول آزمایشگاه علمی
نساجی
تولید فیلم

 

11 – طراحی بصری

هنر جیست؟ چه کسی می‌تواند بگوید که هنر چیست؟ هر شخصی تصورات متفاوتی از مفهوم هنر دارد. برای یک نفر، نقاشی امپرسیونیستی قابل تشخیص است و برای دیگری یک صفحه سفید با عبور یک خط قرمز از میان آن، یک مفهوم هنری به حساب می‌آید و برای شخص سوم نیز، هنر می‌تواند به‌جای نقاشی، در مجسمه‌سازی معنا پیدا کند.

  • آزمون سنجش استعداد طراحی بصری:

درحالی که چندین آزمایش مربوط به کشف توانایی‌های بصری وجود دارد، اما هنوز آزمایشی برای سنجش استعداد عمومی هنری شناسایی و طراحی نشده است.

نزدیک‌ترین موردی که برای سنجش استعداد عمومی هنری طراحی شده است، شناسایی دو مفهوم ترکیب و طراحی است که از دو آزمون Visual Designs بدست می‌آیند.

آزمون Visual Designs I : در این آزمون، دو اثر به متقاضی نشان داده می‌شود که یکی دارای چند خط کوتاه بوده و دیگری دارای تعداد زیادی از این خطوط می‌باشد و شخص متقاضی باید یکی را انتخاب نماید.

آزمون Visual Designs II : در این آزمون، بدون توجه به تعداد خطوط، انتخاب بین چینش خطوط با الگوی منظم و طرحی نامنظم است. این آزمون دو بوم نقاشی را در اختیار مخاطب قرار داده که یکی با خطوطی به طور منظم در ردیف‌ها و ستون‌های دقیق چیده شده و در بوم دیگر، خطوط به‌طور تصادفی روی آن پراکنده شده، درحالی که نظم و ترتیب مشخصی ندارد.

در مطالعات مختلف، هنرمندان به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • هنرمندان فاخر همچون نقاشان، مجسمه‌سازان و غیره
  • هنرمندان تجاری همچون طراحان گرافیک، معماران و غیره

در حالی که به نظر می‌رسد هنر این دو گروه یکسان نیست، در مجموع هر دو گروه نمره یکسانی را در این آزمون کسب می‌کنند و به نظر می‌رسد این ترجیحات ذاتی باشد. دلیل ذاتی دانستن این ترجیحات نیز این است که این مطالعه شامل افراد آموزش ندیده نیز بوده و نشان می‌دهد کسانی که آموزش هنری دیده‌اند، عملکرد چندان متفاوتی نسبت به افرادی که آموزش هنری ندیده‌اند ندارند.

اگر در نتایج تست استعدادیابی جانسون اوکانر، نمره افراد در هر دو آزمون بالا باشد، یعنی می‌توانند در زمینه‌های هنری موفق باشند.البته اگر نمره افراد در این دو آزمون پایین باشد، به این معنا نیست که این فرد در زمینه هنری موفق نیست؛ بلکه او سبک خاص خودش را در هنر دارد. به‌هرحال نمی‌توان گفت چه چیز هنری است یا نیست.

حوزه شغلی مناسب این استعداد:

همانطور که پیش‌تر بیان شد، نقاشان، طراحان و مجسمه‌سازان، بیشترین نمره را در این آزمون کسب می‌کنند.

12 – استعدادهای کار با دست و ابزار

در تست جانسون اوکانر، تسلط بر انگشتان و کار با دست و ابزار به عنوان یک مولفه از 14 مولفه استعداد مورد توجه قرار گرفته است. زمانی که به انواع استعداد فکر می‌کنیم و در بحث‌های مختلف از آن‌ها می‌شنویم، کمتر به استعداد کار با دست و تسلط بر اگشتان فکر می‌کنیم.
حتی در طرح اولیه تست جانسون اوکانر که برای شرکت جنرال الکتریک تنظیم شده بود نیز این تست استعداد، در میان دیگر استعدادها نبود و مدتی بعد، ارزیابی توانمندی کارگران در خط مونتاژ، یکی از نخستین مواردی بود که استعداد کار با انگشت، دست و ابزار را در مرکز توجه تیم تحقیقاتی اوکانر قرار داد.

در این تست، آزمون استعدادهای کار با دست و ابزار، دقت و سرعت را در کار خط مونتاژ، مورد بررسی قرار می‌دهد. ولی باید توجه داشت افرادی که در کار با انگشتان قوی هستند، لزوماً با ابزارها به همان خوبی کار نمی‌کنند و می‌توان اینگونه بیان داشت که این دو ابزار با یکدیگر متفاوت هستند.

دو تست مهم در ادامه بیان می‌شود که در دهه 1920، جانسون اوکانر آن‌ها را به منظور شناسایی کارگرانی که می‌توانند در مونتاژ کنتور برق موفق باشند، طراحی و تنظیم نمود و زمانی که او، تست را در اختیار شرکت کنندگان در آزمون قرار داد، رابطه‌ی مثبتی بین کار افرادی که نمره بالا کسب کرده‌اند و موفقیت آن‌ها در کارشان، پیدا نمود.

  • آزمون استعداد کار با دست:

تست مهارت انگشت یا کار با دست، بر روی تخته‌ای که از ردیف‌های سوراخ تشکیل شده، انجام می‌شود و متقاضیان، باید سعی خود را به کار گرفته تا با بالاترین سرعت، هر سوراخ را با 3 پین پر کند. هرچه در زمانی محدود، سوراخ‌های بیشتری پر شود، نمره آزمون نیز بالاتر خواهد بود.

  • آزمون استعداد کار با ابزار:

حوزه شغلی مناسب این استعداد:

نتایج تست استعدادیابی جانسون اوکانر، نشان از این دارد که نمره بالا در این استعداد، اهمیت ویژه‌ای داشته و افرادی که در این آزمون از نمره بالایی برخوردار هستند، عموماً در مشاغل زیر مشغول به کار هستند:

باغبانی
بافندگی
مدل‌سازی
جراحی
داندان‌پزشکی
آرایشگری
تزریقات و پرستاری
خیاطی
طراحی گل و جواهرات
تعمیر ساعت

 

13 – آینده‌نگری

موضوع بعدی که در تست استعدادیابی جانسون اوکانر مورد بحث قرار می‌گیرد، موضوع نگاه به جلو یا دیدن افق‌های دور است.

بنیاد جانسون اوکانر، برای نخستین بار، آزمونی را برای شرکت جنرال الکتریک طراحی کرد که قرار بود از آن، برای سنجش استعداد ایده‌پردازی استفاده شود. اما نتیجه آن، با سایر آزمون‌های ایده‌پردازی، هیچ همخوانی نداشت، چرا که آزمون‌های ایده‌پردازی، معمولا بر این متمرکز می‌شوند که فرد، چقدر می‌تواند راه‌کارهای مختلف خلق کرده و یا بیابد.

استعدادی که آقای جانسون اوکانر به دنبال آن بود، امروزه Foresight نامیده می‌شود. Sight به معنای دیدن و Fore نیز، پسوندی برای تعریف مفهوم جلو و پیش رو می‌باشد.

  • آزمون سنجش استعداد آینده‌نگری:

در این آزمون، برای شرکت‌کنندگان، ترتیب ساده‌ای از خطوط بر روی صفحه نمایش داده شده و از آن‌ها خواسته می‌شود تا در مورد آن‌چه که هر طرح به آن‌های یادآوری و یا پیشنهاد می‌کند، نظر بدهند.

تحقیقات نشان می‌دهد که بین عملکرد در این آزمون و مشاغلی که به سطوح بالاتر تحصیلات نیاز دارند، رابطه مثبتی وجود دارد.

14 – ترکیب کلمات

در ابتدا که اوکانر، آزمایشات و تحقیقات را در شرکت جنرال الکتریک ایجاد نمود، اوکانر شروع به استفاده از آزمون انجمن کلمات کرد. در همان حین که او افراد بیشتری را تحت آزمودن و آزمایش قرار می‌داد، یک الگوی جالب ظاهر شد. اکثریت شرکت‌کنندگان در این آزمون، تمایل داشتند تا یک نوع پاسخ را با شباهت بسیار زیاد به کلمات خاص بدهند و در سمت مقابل، تعداد کمتری بودند که پاسخ را به شیوه‌ای متنوع می‌دادند. گروه نخست را گروه خصوصی و درونی و یا  subjective نامیده که شامل مهندسین شده و دومین گروه، واقع‌گرایان و  objective نام دارند که می‌توان فروشندگان را در این گروه قرار داد.

موسسه استعدادیابی جانسون اوکانر به کمک آزمون کلمات به دنبال کشف این موضوع بود که چرا به برخی از پرسش‌ها پاسخ مشخصی داده می‌شود.
در گروه subjective دستاوردهایی که نتیجه دانش و تخصص فردی باشند، رشد می‌کنند. افراد این گروه بسته به میزان تلاش فردی خود به موفقیت می‌رسند.
در گروه objective افراد بسته به میزان کار گروهی و همکاری با هم به موفقیت می‌رسند. در این گروه به دلیل تنوع در کارها، امکان تمرکز روی موضوع خاصی وجود ندارد.
در حقیقت افراد گروه objective رویکردی کلی‌نگر دارند. این مسئله در مشاغل مدیریتی به‌روشنی قابل‌مشاهده است.

 

سخن پایانی

طبق تست استعدادیابی اوکانر، هر شخص می‌تواند چند استعداد را از بین 14 استعداد که در بالا بیان شد را داشته باشد، پس نتیجه این می‌شود که این شخص، در زمینه‌های متعدد و مشاغل بیشتری امکان فعالیت دارد.

زمانی که شما موفق شدید استعداد خود را کشف کرده و حوزه‌ای که موفقیت شما در آن باشد را شناسایی نمایید، این تازه ابتدای راه بوده و قدم بعدی حرکت است.

اگر این مقاله را خواندید، ممکن است برای شما تبدیل به یک وسیله دلپذیر برای ایجاد تغییراتی در مسیر زندگی و یا کسب اطمینان برای انجام کاری در زندگی شود.

همچنین شما می‌توانید در زمینه استعداد، به مقاله “با تکنیک‌های شگفت انگیز استعدادیابی خیلی سریع بهترین شوید” مراجعه نمایید:

با تکنیک‌های شگفت‌انگیز استعدادیابی خیلی سریع بهترین شوید

در صورت تمایل، می‌توانید پرسش‌ها و نظرات خود را برای ما در بخش نظرات ارسال نمایید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط با این مقاله را نیز بررسی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

پیشنهاد ما به شما
×