یکی از آرزوهای مهم همه ما، کارآفرینی در شغل مورد علاقهست چون ما در حین اینکه لذت میبریم به درآمد هم میرسیم.
کارآفرین فردی مبتکر، اهل چالش، خلاق و اهل ریسک است. کارآفرین ممکن است خودش یک ایده پرداز نباشد ولی قطعاً همان کسی است که تصمیم میگیرد یک ایده را به واقعیت تبدیل نماید. این تعریف بسیار مهم است چون خیلی از ما فکر میکنیم تنها وقتی میتوانیم کارآفرین شویم که یک ایده فوقالعاده داشته باشیم اما در واقعیت ما باید اولین قدم را برداریم تا ایدهها به ذهنمان برسد.
ایدهها در مسیر رشد کسب و کار، گام به گام و از طرق مختلف به ما گفته میشود. پس نباید عجله داشته باشیم و قانون تکامل و تصاعد را هرگز فراموش نکنیم.
مهمترین شاخصهی یک کارآفرین، اشتیاق فراوان اوست که باعث استقامت و صبر او میشود. شوق و علاقه به ما جرات ریسک و تلاش میدهد. شغل مورد علاقه ما را در مسیر بهشتی زندگی قرار میدهد.
شغل مورد علاقه چیست؟
شغل یا رشته مورد علاقه ویژگیهای خاصی دارد مانند:
- شغلی که به ما قابلیت ۲۴ ساعت کار خستگی ناپذیر را میدهد.
- شغلی که حاضر هستیم بخاطر موفقیت در آن با هر مشکلی روبرو شویم.
- شغلی که به شوق انجام دادن آن، صبحها خیلی زود بلند میشویم و شبها دیر هم میخوابیم.
- و ….
قدم برداشتن در مسیر علایق باعث میشود ما در نقطهای قرار بگیریم که مانند اکثریت جامعه هر لحظه منتظر تعطیلی و یا پایان یافتن ساعت اداری نباشیم. بلکه از لحظه لحظه کارمان لذت ببریم.
ممکن است در مسیر با تضادها و سختیهایی روبرو شویم اما میدانیم که تضادها آمدند تا ما را رشد دهند و به ما کمک کنند. همانطور که در قرآن گفته شده که “همراه هر سختی آسانیست” و این یعنی فقط نگاه ما مشخص میکند که کدام جنبه مشکل یا تضاد وارد زندگیمان شود.
چطور شغل مورد علاقم رو پیدا کنم؟
حال که به اهمیت شغل مورد علاقه پیبردیم، باید بدانیم که چطور شغل مورد علاقهمون رو پیدا کنیم.
روشهای بسیار زیادی برای پیدا کردن شغل مورد علاقه وجود دارد مانند:
- تستهای خودشناسی
- پرسش و پاسخ از اطرافیان و پدر و مادر
- تفکر و تدبر و سوال از خود
- و …
علاوه بر تستها میتوانیم از دیگران کمک بگیریم و مهمتر از همه برای خودمان وقت بگذاریم و تفکر کنیم. شاید نیاز باشد روزها و هفتهها به این موضوع فکر کنیم که چرا به این جهان آمدهایم و قرار است چه کاری در جهت توسعه جهان انجام دهیم.
باید از خودمان سوال کنیم که چه کاری به ما لذت فراوانی میدهد و متناسب با روحیات، استعدادها و تواناییهای ماست. مثلا اگر استعداد هنری داریم باید در حوزه هنر وارد شویم و کلاس برویم و قدم به قدم در آن شاخه هنر تبدیل به یک متخصص شویم.
قدم برداشتن در مسیر علایق
- کتاب
- آموزشهای ویدئویی رایگان (سایتهای آموزشی مانند آپارات و …)
- شرکت در دورههای حضوری و مجازی
- کار در آن محیط و آموزش از متخصصترین افراد
باورها
باورها در زندگی ما نقش اساسی بازی میکنند و انسان ماشین اثبات باورهایش است. یعنی به هر چیزی باور داشته باشیم صددرصد آن اتفاق و یا رفتار وارد زندگیمان میشود. باورهای اغلب ما در حوزه ثروت مشکلات اساسی دارد چون ورودیهای منفی زیادی از زمان کودکی و از طریق خانواده و جامعه به ما داده شده است و این باورهای اشتباه در ناخودآگاه ما نهادینه شده است. باورهایی مثل اینکه “من اگر پولدار شوم، از خدا دور میشوم” یا “آدمهای پولدار از دزدی و خوردن حق مردم به پول رسیدهاند” و هزاران باور اشتباه دیگر. البته شما میتوانید باورهای حوزه ثروت خودتان را در تست باورهای ثروت ارزیابی کنید.پس گامهای مهم برای کارآفرینی در شغل مورد علاقه عبارتند از:
- اصلاح باورهای ثروت با استفاده از ورودیهای مثبت به ذهن
- یادگیری در حوزه شغل مورد علاقه
- قدم برداشتنهای مستمر و آگاهانه
- صبر در مقابل تضادها و مشکلات
- توجه هر لحظه به قانون تکامل و تصاعد
- ناامید نشدن