اگر شما نیز به دنبال کشف استعدادتان میگردید و در اینکه استعدادتان چیست، سرگردان هستید و یا اینکه به دنبال یک روش استعدادیابی بسیار قوی و موثر هستید، جای درستی را انتخاب کردهاید!
در این نوشته قصد داریم از تست استعدادیابی کلیفتون پرده برداشته و به معرفی آن بپردازیم تا بتوانید از آن به بهترین شکل بهره برده و استعداد خود را کشف نمایید.
به روشنی میتوان بیان کرد که شما پس از مطالعه این مقاله، میتوانید بهترینها را برای خود رقم زده و استعداد خود را کشف نمایید.
کلیفتون را بهتر بشناسیم
دونالد کلیفتون در پنجم فوریه 1924 متولد شد و به عنوان یک روانشناس، مربی، نویسنده، محقق و کارآفرین آمریکایی مشغول به فعالیت گردید و جالب است بدانید کلیفتون در جنگ جهانی دوم در پرواز B-24s ناوبر و بمبافکن شرکت داشت. وی پس از 25 موفقیت در حملات بمباران، به عنوان یک قهرمان برجسته پرواز، صلیب پرواز ممتاز را دریافت کرد.
تحصیلات آقای کلیفتون، در دانشگاه نیراسکا-لینکلن پشت سر گذاشته شد و او موفق شد تا مدرکی در ریاضیات و دو مدرک در روانشناسی اخذ نماید. او همچنین از دانشگاههای نبراسکا و آزوسا، موفق به اخذ دو مدرک دکترای افتخاری گردید.
کلیفتون از جانب انجمن روانشناسی آمریکا به عنوان “پدر روانشناسی مبتنی بر نقاط قوت و پدربزرگ روانشناسی مثبت گرا” شناخته شد.
کلیفتون از سال 1950 تا 1969 در دانشگاه نیراسکا-لینکلن به تدریس و تحقیق در زمینه روانشناسی پرداخت و در طول این مدت، بر روی اساتید دانشگاه تحقیق کرد تا استعدادها و آنچه افراد با استعداد را از دیگران متمایز میکند را مورد بررسی و مطالعه قرار دهد.ایشان با مطالعات فراوان، به این نتیجه رسید که افراد موفق، دارای ویژگیهای شخصی خاصی هستند که برای آنها در کارشان مفید است.
پس از ترک دانشگاه، آقای کلیفتون به سراغ تاسیس شرکت “انتخاب” رفت و به نهادهای دولتی و خصوصی، در زمینه انتخاب کارمندان کمک فراوانی نمود. در ادامه نیز او در سال 1988 موفق به خریداری شرکت گالوپ شد و به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب گردید. شرکت گالوپ تحت مدیریت کلیفتون به موفقیتهای زیادی رسید و “مشاوره مدیریت” را دنبال کرد. ایشان با شرکتهای مختلف، به منظور بهبود کسب و کار و معرفی نقاط قوت کارکنان هر شرکت به آنها، همکاری کرد و در این زمینه مشورتهای زیادی داد!
سپس ایشان در سال 1999، ابزار آنلاینی را ایجاد نمود که با تمرکز بر روی 34 موضوع، شخصیت کاربر را میسنجد. ما قصد داریم در ادامه، به تشریح کامل موضوع و این ابزار بسیار قوی بپردازیم.
استعداد از نظر کلیفتون
کلیفتون در خصوص استعداد اینگونه بیان میکند:
“استعداد یک روش طبیعی تفکر، احساس یا رفتار است”
آقای کلیفتون، شادی افراد را در گرو این میداند که آنها از استعدادهای خود بهره برده و در مسیر توانمندیهای خود حرکت کنند. نتیجه این شادی و انگیزه نیز روشن است، این شادی سبب میشود تا انسان اشتیاق بسیار بیشتری برای رسیدن به اهداف خود نشان دهد و همین موضوع، سبب میشود تا خیلی سریعتر، موفقیت و رضایت را تجربه نماید.
این استعداد و نتیجه، زمانی بااهمیتتر میشود که بدانیم این تنها به نفع فرد نبوده، بلکه گروهها، سازمانها و تیمهایی که افراد در آن عضویت دارند نیز روابطی قویتر داشته و نتایج بهتری نیز کسب میکنند.
از نظر دونالد کلیفتون، تمامی انسانها نابغه هستند و بر همین اساس، او معتقد بود که 34 تم توانمندی و استعداد برای دستهبندی این استعدادها و سنجیدن آن وجود دارد.
مبنای تست استعدادیابی کلیفتون
کلیفتون را به عنوان پدر روانشناسی نقاط قوت نامیدهاند و همانطور که بیان شد، او معتقد است هر انسان، به خودی خود یک نابغه است و هریک از انسانها، در زمینههای خاصی، توانمندیهای منحصر به فردی دارد و شکوفا شدن آنها، نیازمند سرمایهگذاری است!
اما این سرمایهگذاری چیست؟ پول و مادیات؟ به نظر میرسد بهترین سرمایهگذاری در این زمینه، سرمایهگذاری وقت به منظور بهبود توانمندیهای درونیمان باشد.
آزمون استعدادیابی کلیفتون، 34 زمینه توانمندی را دارد که با مطالعه آن، میتوان به نقاط قوت برتر خود پی برد و آن را کشف کرد و در نهایت نیز با سرمایهگذاری و تمرین، توانمندیهای خود را بروز داده و به موفقیت رسید.
نتیجه تست استعدادیابی گالوپ، به ما میگوید که در کدام 5 مورد از این 34 زمینه، قویتر و مستعدتر هستیم! پس از آگاهی از این موضوع بسیار مهم، ما میتوان با تمرکز بر روی این 5 زمینه، از پتانسیل بینهایت خود برای دستیابی به موفقیت بهره برد.
در این نوشته و تست کلیفتون، به خوبی میتوانیم استعداد خود را شناسایی نماییم، اما پیشنهاد ما این است که سری نیز به مقاله “تست مشهور استعدادیابی به شیوه جانسون اوکانر “ بزنید تا بهترین نتیجه را کسب نمایید.
34 تم و چهار حوزه مهم تست استعدادیابی کلیفتون
همانطور که بیان شد، تست استعدادیابی کلیفتون، از 34 تم مختلف تشکیل شده است که این 34 زمینه، در 4 موضوع کلی گنجانده میشود که این 4 دسته و تمهای موجود در هر دسته را در ادامه معرفی مینماییم:
حوزه اول : تفکر استراتژیک (Strategic Thinking) |
در دسته تفکر استراتژیک، عموما استعدادهایی جا دارند که در زمان تصمیمگیری، به چه شکل از محیط پیرامون خود اطلاعات را دریافت میکنیم. به همین سبب است که در رفتار اجتماعی نیز، افرادی که تفکرات استراتژیکی دارند، معمولا در معاملات بسیار موفق ظاهر میشوند. دلیل نیز این است که این افراد، توانایی این را دارند که شرایط و جوانب مختلف را در حین انجام یک معامله و انعقاد قرار داد در نظر بگیرند. مثلا این گونه افراد، عموما در زمان انعقاد قرارداد، مواردی همچون بهای معامله را به خوبی در نظر میگیرند.
این تفکر تنها به حیطه فعالیت انفرادی محدود نشده و در فعالیتهای گروهی نیز، افراد دارای تفکر استراتژیک، در زمان تصمیمات حساس و لحظهای، با توصیف موقعیت به یاری گروه میآیند.
تمهای موجود در موضوع اصلی “تفکر استراتژیک” عبارتند از:
1 – تحلیلگر (Analytical) |
پس از پشت سر گذاشتن آزمون استعدادیابی کلیفتون، شما با 5 نقطه قوت خود آشنا خواهید شد. در صورتی که استعداد تحلیلگر در میان نقاط قوت شما باشد، بدان معناست که در موقعیتهای گوناگون، به دنبال دلیل میگردید. همین جستجوی دلیل نیز این جمله را دائما بر سر زبانتان میاندازد:
“چیزی که میگی درسته رو اثبات کن!”
در صورتی که شما دارای نقطه قوت و استعداد تحلیلگر هستید، ویژگیهای زیر در شما قابل مشاهده است:
- همیشه به دنبال دلایل هستید.
- میتوانید همزمان به چندین عامل که بر روی یک وضعیت اثرگذارند، فکر کنید و آن را در نظر بگیرید.
- به دادهها و طبقهبندی آن علاقه دارید و با همین دادهها، همواره در تلاشید تا الگوی بین پدیدههای مختلف را پیدا نمایید.
برای افرادی که این نقطه قوت را در خود میبینند، کارهای تحقیقاتی و بازارهای مالی بسیار مناسب است. همچنین فعالیتهای قضاوتی، مسئولیت در نقل و انتقالات تیمهای ورزشی و حسابداری شرکتهای مالی، از مشاغل بسیار مناسب برای افراد با استعداد تحلیلگر میباشد.
2 – چشمانداز (Context) |
اگر در میان نتایج تست استعدادیابی و 5 نقطه قوت شما، استعداد و نقطه قوت چشمانداز نیز به چشم خورد، احتمالا شما از آن دست افرادی هستید که دائما به تحلیل رفتارها و رویدادهایی که در گذشته رخ داده میپردازید و تا بتوانید سوالات امروز زندگی را پاسخ دهید.
در صورتی که شما دارای نقطه قوت و استعداد چشمانداز هستید، ویژگیهای زیر در شما قابل مشاهده است:
- با نگاه به گذشته و تحلیل آن، به دنبال پاسخ مسائل امروز خود هستید.
- برای طرحها و اهداف خود، برنامهریزی و تصمیمگیری دارید.
- در موجه شدن با افراد جدید، با تامل جهتگیری میکنید.
- به تاریخ و کندوکاو گذشته علاقه دارید.
افرادی که این نقطه قوت و استعداد را دارند، مشاغلی همچون باستانشناسی، معلم تاریخ و مشاور تحصیلی را برای فعالیت انتخاب میکنند.
3 – آیندهنگری (Futuristic) |
زمانی که تست استعدادیابی کلیفتون را پشت سر گذاشتید و متوجه شدید یکی از آن 5 نقطه قوت، آیندهنگری است، به آینده فکر میکنید و افقهار دور را در نظر میگیرید. برای افراد با این نقطه قوت، پایان کار از اهمیت والایی برخوردار است.
در صورتی که شما دارای نقطه قوت و استعداد آیندهنگری هستید، ویژگیهای زیر در شما قابل مشاهده است:
- عاشق افقهای دور هستید.
- به رویاپردازی در آینده علاقه دارید.
- آینده را با جزئیات میبینید.
- پایان کار برایتان اهمیت زیادی دارد.
افراد دارای این استعداد در شغلهایی موفقاند که جای پیشرفت و ترقی داشته و عموما به عنوان کارآفرین، مخترع، تولید و پرورش گیاهان دارویی و غیره مشغول میشوند.
4 – ایدهپردازی (Ideation) |
افرادی که تست استعدادیابی کلیفتون را پشت سر گذاشته و یکی از 5 نقطه قوت آنها، ایدهپردازی بوده باشد، عموما در چیزهایی که به ظاهر متفاوت هستند، شباهتها را پیدا میکنند و پیوندهای عمیق میان موقعتهای ظاهری را برقرار میکنند و در صورت وجود این نقطه قوت در وجود شما، احتمالا شما از دید دیگران، شخصیتی مبتکر، خلاق و باهوش هستید.
در صورتی که شما دارای نقطه قوت و استعداد ایدهپردازی هستید، ویژگیهای زیر در شما قابل مشاهده است:
- توانایی در ساخت چیزهای مشابه از موضوعات به ظاهر مختلف.
- داشتن احساس رضایت درونی پس از کشف یک مفهوم پیچیده در پس هر چیزی.
- ذهن شما همواره به دنبال پیوندها بوده و شخصیتی خلاق، ادراکی و باهوش دارید.
افرادی که در این استعداد، حرفی برای گفتن دارند، عموما در مشاغلی همچون طراحی و کارهای تبلیغاتی موفق هستند.
5 – ورودی (Input) |
اگر در میان نتایج این تست برای شما، نقطه قوت ورودی در میان 5 نقطه قوت شما بود، شما از آن دست افرادی هستید که به دنبال جمعآوری اطلاعات هستید.
در صورتی که شما دارای نقطه قوت و استعداد ورودی هستید، ویژگیهای زیر در شما قابل مشاهده است:
- از جمعآوری و آرشیو کردن اطلاعات لذت میبرید.
- در زمان مطالعه یک مطلب، لزوماً به دنبال اصلاح اندیشههای خود نمیروید.
عموما وکلا، روزنامهنگاران، تایپیستها و یا سانسورکنندگان، افرادی هستند که از این نقطه قوت برخوردار هستند.
6 – اندیشه (Intellection) |
اگر در تست کلیفتون، اندیشه یکی از 5 نقطه قوت شما نام گرفت، زمزمههای فکری همواره با شما میباشد.
در صورتی که شما دارای نقطه قوت و استعداد اندیشه هستید، ویژگیهای زیر در شما قابل مشاهده است:
- علاقه زیادی به فکر کردن و فعالیت ذهنی دارید.
- فردی درونگرا هستید، به این دلیل که وقت خود را به تنهایی بر روی موضوعات ذهنی قرار میدهید.
افراد دارای استعداد اندیشه، عموما دانشجو، فیلسوف یا استاد بوده و از عناصر دانشگاهی هستند. همچنین روانشناسان، مشاوران فردی و غیره نیز در اکثر موارد، از این نقطه قوت برخوردار هستند.
7 – یادگیرنده (Learner) |
اگر شما تست استعدادیابی را پشت سر گذاشتید و یکی از نقاط قوت شما، یادگیرنده نام گرفت، از آن دست افرادی هستید که فرایند یادگیری برای شما لذتبخش بوده و علاقه دارید با آموختن، همواره مهارتهای مختلف خود را پرورش دهید.
در صورتی که شما دارای نقطه قوت و استعداد یادگیرنده هستید، ویژگیهای زیر در شما قابل مشاهده است:
- یادگیری برای شما لذتبخش است.
- دوست دارید به چند زبان مسلط باشید.
افراد علاقمند به تدریس، سخنرانی و مشاوره، عموما در این دسته و با استعداد یادگیرنده هستند.
8 – استراتژیک (Strategic) |
مهارت و استعداد استراتژیک، عموما مهارتی نیست که قابلیت آموزش دادن را داشته باشد و افراد، بهطور ذاتی توانایی بررسی سناریوهای مختلف در یک موقعیت خاص را دارند و به راحتی میتوانند برای این سوال که “اگر این اتفاق افتاد، چه میشود؟”،تحلیل و پاسخ بیاورند.
در صورتی که شما دارای نقطه قوت و استعداد استراتژیک هستید، ویژگیهای زیر در شما قابل مشاهده است:
- در مواجه شدن با هر سناریویی، توانایی تجزیه و تحلیل سریع موضوع را دارید.
- توانایی بررسی سناریوهای مختلف را داشته و همانطور که بیان شد، برای این سوال که “اگر فلان اتفاق افتاد، چه خواهد شد؟” پاسخ دارید.
اغلب موارد، این مدیران و کارآفرینان هستند که از این نقطه قوت برخوردارند.
حوزه دوم : ساخت روابط (Relationship Building) |
1 – انعطافپذیر (Adaptability) |
اگر تست استعدادیابی کلیفتون را پشت سر گذاشتید و یکی از 5 نقطه قوت شما، استعداد انعطافپذیر بود، شما با محیطها و موقعیتهای گوناگون، سازگاری پیدا میکنید.
در صورتی که شما دارای نقطه قوت و استعداد انعطافپذیر هستید، ویژگیهای زیر در شما قابل مشاهده است:
- ترجیح میدهید با جریان در حرکت باشید.
- در لحظه زندگی کرده و آینده را مقصد نمیدانید.
- آدم سازگار و منعطفی هستید.
- بدون اینکه قصدی برای تغییر دنیا داشته باشید، خود را با شرایط وفق میدهید.
افراد با این نقطه قوت، عموما برای شرایط و فعالیتهایی مناسب هستند، که شخص در شرایط مختلفی قرار گیرد. از این رو افراد با این نقطه قوت، عموما در اورژانس، آتشنشانی، خدمات پس از فروش، خبرنگاری و غیره مشغول به فعالیت میشوند.
2 – متصل (Connectedness) |
اگر در تست استعدادیابی کلیفتون شرکت کردید و یکی از 5 نقطه قوت شما، متصل نام داشت، این بدان معناست که به اعتقاد شما هیچ اتفاقی بیدلیل نبوده و بر این باورید که تمامی انسانها، از طریق روح به یکدیگر متصلاند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص متصل عبارتند از:
- بر این باورند که هیچ رویدادی، اتفاقی نیست و هر رویه، دارای معنا میباشد.
- افرادی دارای شفقت، دلسوزی و مهربانی هستند.
- زندگی این افراد همواره صرف امور خیریه میشود.
افراد دارای این نقطه قوت، عموما در مشاغل امدادگری، معلم، مشاور و روحانیت مشغول به فعالیت هستند.
3 – پرورش دهنده (Developer) |
یکی دیگر از نقاط قوتی که با آن رو به رو هستیم، نقطه قوت پرورشدهنده میباشد. یکی از مهمترین استعداد افراد پرورشدهنده این است که آنها به خوبی میتوانند استعداد دیگران را کشف نمایند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص پرورشدهنده عبارتند از:
- این افراد عموما پتانسیل استعدادیابی دیگران را داشته و آن استعداد را پرورش میدهند.
- در هر چیز، حتی کوچک، پتانسیل رشد میبینند و هر علامت پیشرفت کوچکی را کشف میکنند.
- به اعتقاد این افراد، هیچ شخصی کامل نبوده و تمام انسانها همواره در حال تکامل و پیشرفت هستند.
- هدف مهم این دست از افراد در تعامل به دیگران، کمک به آنها میباشد و رشد دیگران، منبع انرژی این افراد است.
داشتن یک دوست با ویژگیهای پرورشدهنده یک نعمت بزرگ است. بهترین فعالیتها برای افراد پرورشدهنده، عبارتند از: بازیگردانی سینما، مدیریت، رهبری، تدریس، آموزش و غیره.
4 – همدلی (Empathy) |
پس از پشت سر گذاشتن تست استعدادیابی کلیفتون، ممکن است یکی از 5 نقطه قوت، موضوع همدلی باشد. این نقطه قوت، سبب میشود تا فرد بتواند به راحتی خود را به جای دیگران قرار دهد.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت همدلی عبارتند از:
- به خوبی میتوانند خود را جای دیگران بگذارند و احساسشان را درک کنند.
- درک دیگران نیز یک توانایی مهم است که در این دسته از افراد وجود دارد.
- توانایی بیان احساسات با انتخاب بهترین کلمات.
افراد با این ویژگی، عموما به مشاغلی همچون معلمی، مددکار اجتماعی، پرستاری، مشاوره و همچنین فعالیت در امور خیریه مشغول هستند.
5 – هماهنگی (Harmony) |
اگر تست استعدادیابی کلیفتون را پشت سر گذاشتید و در میان نقاط قوت شما، نقطه قوت هماهنگی نیز به چشم خورد، تبریک میگویم! چرا که هماهنگی ویژگی اصلی افراد همیشه موفق است.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت هماهنگی عبارتند از:
- این افراد، به جای بحث و جدل، به دنبال یافتن شباهتها رفته و در مسائل به دنبال توافق هستند.
- افراد با این نقطه قوت، همواره با جمع موافق بوده و عموما با سلایق مختلف کنار میآیند.
- هرگز از درگیری لذت نبرده و دنبال به حداقل رساندن اصطکاک هستند.
- همواره در میان دیدگاههای متفاوت، به دنبال اشتراکات هستند.
در این بین، مشاغل گروهی همچون ماموران پلیس و یا نوازندگان ارکستر، بیشتر از این نقطه قوت برخوردار هستند.
6 – دربر گیرنده (Includer) |
اگر در میان 5 نقطه قوت شناسایی شده توسط تست استعدادیابی کلیفتون، موضوع دربرگیرنده نیز به چشم خورد، نشان دهنده افرادی است که شخص بیکار را به کار گرفته و آنها را به میدان میکشند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت دربرگیرنده عبارتند از:
- توجه نشان دادن به افراد بیکار و یا تنها.
- حساسیت نسبت به اینکه شخصی بیرون گروه بایستد و تنها تماشا کند، به همین سبب، او را به گروه میآورند.
- شاید بتوان ارزشندترین ویژگی این گروه را این دانست که این افراد، هرگز قضاوت نمیکنند.
به همین سبب است که هر کسب و کار که به گسترش نیروی کار نیازمند باشند، به یک فرد دربرگیرنده نیاز دارد. رهبری و مربیگری از مشاغلیست که افراد دارای استعداد فردگرایی را میطلبد.
7 – فردگرایی (Individualization) |
اگر در میان نتایج تست استعدادیابی کلیفتون، استعداد و نقطه قوت فردگرایی نیز به چشم خورد، نشان از این دارد که برای شخص با این استعداد، نقاط قوت هر شحص به شکلی منحصر به فرد دارای اهمیت است.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت فردگرایی عبارتند از:
- این افراد بر این باورند که تفاوت افراد باعث تمایز آن ها بوده و از آنها بهره میجویند.
- این افراد در ارتباط با دیگران، سعی میکنند بیشتر ویژگیهای منحصر به فرد هر شخش را در نظر داشته باشند.
- همواره راهکاری برای کار موثر افراد در کنار یکدیگر دارند.
- این افراد به شکل ذاتی، به سبک، انگیزههای شخصی، نحوه تفکر و چگونگی ایجاد روابط افراد، توجه مینمایند.
به همین سبب است که اگر از فرد با این استعداد خواسته شود تا یک گروه از کارمندان را استخدام نماید، هر شخص را به واسطه توانمندی خاص خود، در شغل مناسبش میگمارد. برای افراد با این استعداد، میتوان به مشاغلی همچون معلمی، مربیف مشاور و کارشناس منابع انسانی اشاره نمود.
8 – مثبت گرایی (Positivity) |
افراد مثبتگرا، افرادی هستند که به راحتی لبخند زده و همواره قسمت خوب ماجرا را جستجو میکنند. افرادی که نقطه قوت آنها مثبتگرایی باشد، افرادی هستند که خوشبین نیز میباشند و بر اساس بسیاری از تحقیقات، افراد خوشبین در حل مسائل مختلف بسیار موفقاند. دلیل این اتفاق نیز روشن است، افراد خوشبین، همواره نیمه پر لیوان را دیده و از نکات، امکانات و شرایط موجود، بهترین استفاده را میبرند تا مشکلات را حل نمایند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت مثبتگرایی عبارتند از:
- افراد خوشبین میتوانند دیگران را هیجانزده کنند.
- راحت لبخند زده و به دنبال قسمت ماجرا هستند.
- بسیار دوست داشتنی هستند و معمولا از دید دیگران، بسیار بانشاط هستند.
- از هر موقعیتی برا جشن و شادی بهره برده و دائم به دنبال راهی برای مهیج کردن همه چیز هستند.
- حس شوخطبعی بالایی دارند که آنها را بسیار جذاب میکند.
افرادی همچون معلمان، کارآفرینان و بازاریابان، افرادی هستند که بیشتر این استعداد را در خود میبینند.
9 – رابط (Relator) |
پس از اینکه تست استعدادیابی کلیفتون پشت سر گذاشته شود، ممکن است یکی از 5 نقطه قوت نهایی، موضوع رابط باشد. این افراد از همنشینی و ایجاد روابط دوستانه لذت میبرند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت رابط عبارتند از:
- از روابط نزدیک لذت میبرند و کنار دوستان به اهداف رسیدن، برایشان رضایت دارد.
- عاشق صمیمیت بوده و پس از آشنایی، از طریق درک احساسات، اهداف، ترس و رویاهای آنها، شروع به عمیقتر کردن رابطه میکنند.
- این افراد میتوانند روابط دوستانه را به بهترین شکل مدیریت کرده و مدت زیادی این رابطه را حفظ نمایند.
افراد دارای نقطه قوت رابط، عموما در مربیگری، معلمی، مشاوره و هر شغلی که در آن، ارتباط با دیگران از اهمیت بیشتری برخوردار باشد، فعالیت دارند.

حوزه سوم : نفوذ یا تاثیرگذاری (Influencing) |
زمانی که شما از این دسته باشید و تاثیرگذاری را در وجود خود داشته باشیدف میتوانید به راحتی روی تصمیم دیگران اثرگذار باشید و دیگران را وادار کنید تا از متقاضیان ایده شما شوند. در بین مشاغل مختلف، عموما مشاورین املاک موفق، استعدادهای گروه نفوذ خود را به کار میگیرند.
تمهای موجود در موضوع اصلی “نفوذ یا تاثیرگذاری” عبارتند از:
1 – فعال کننده (Activator) |
پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون، احتمالا یکی از 5 نقطه قوت فرد، موضوع فعالکننده باشد. درواقع موضوع فعالکننده، از این واقعیت ایجاد میشود که میتوان فکر و عمل را یکی نمود. این یک نکته مثبت در افراد فعالکننده است که هیج ایده را غیرممکن نمیدانند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت فعالکننده عبارتند از:
- این افراد را میتوان متخصص تبدیل رویاها به واقعیت دانست.
- این افراد در اصطلاح امروزی مردِ عمل بوده و همواره به فعالیت مشغولاند. همین نیز باعث شده تا سوال اصلی این افراد این باشد: “از کی میتوانم شروع کنم؟”.
- این افراد ممکن است در زمان تصمیمگیری برای عمل به یک موضوع، چیزهایی را ندانند، اما برای آنها مهم این است که کار را شروع کرده و هرچیزی را به سرعت و در حین کار خواهند فهمید.
- این افراد به شدت معتقدند که آدمها با عمل خود قضاوت میشوند، نه با حرفهای خود.
اگر بخواهیم یک مثال را برای افراد فعالکننده مطرح کنیم، میتوان این مثال را بیان کرد:
“یک گروه را در نظر بگیرید که همگی به سیگار اعتیاد دارند. همگی به یه مضرات سیگار نیز آگاهند و در عین حال، تصمیم میگیرند که سیگار را برای همیشه کنار بگذارند. در این میان اما عدهای هستند، که معتقدند ترک سیگار غیرممکن است و سریعا از تصمیم ترک آن منصرف میشوند. اما در این بین، عدهای هستند که به خوبی این ایده(ترک سیگار) را به عمل تبدیل کرده و نشان میدهد که استعداد فعالکننده در این افراد به خوبی قابل مشاهده است.”
افراد کارآفرین، فروشنده و مشاغلی از این دست، به خوبی این استعداد را در خود میبینند.
2 – فرمان (Command) |
استعداد و نقطه قوت فرمان، نشان از این دارد که شخص با این استعداد، به خوبی توانایی تحمیل نظرات خود به دیگران را دارد و اصلا از تقابل و رویارویی ترسی ندارند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت فرمانده عبارتند از:
- توانایی بالای در کنترل یک موقعیت و تصمیمگیری.
- بدون احساس ناراحتی، نظر خود را به دیگران تحمیل میکنند.
- هدف را پس از تعیین با دیگران در میان گذاشته و درصورتی که دیگران را با خود همراه نکنند، احساس بیقراری میکنند.
- از رویارویی هیچ ترسی ندارند و اولین قدم برای حل و فصل را همین نترسیدن میدانند.
- این دسته از افراد، حسابی مردم را به چالش میکشند. در نتیجه بعضی اطرافیان از این موضوع ناراحتند و این ناراحتی را ابراز میکنند.
مدیریت، رهبری و کارآفرینی از آن دست مشاغلی است که در آن، استعداد فرمان یک امتیاز بزرگ محسوب میشود.
3 – ارتباط (Communication) |
ارتباط، یکی دیگر از 34 تم موجود در تست استعدادیابی کلیفتون است که میتواند یکی از 5 نقطه قوت نهایی در این آزمون باشد.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت ارتباط عبارتند از:
- این دست از افراد، به راحتی افکار خود را در کلمات میگنجانند.
- این افراد دوست دارند توضیح دهند و توصیف کنند.
- به خوبی داستانهای مبتکرانه تعریف میکنند.
- با استفاده از ترکیب کلمات، به خوبی میتوانند توجه و نظرات را به سمت خود جلب نمایند.
ویژگیهای بیان شده نشان میدهد که این استعداد، بیشتر در مشاغلی همچون سخنرانی، مجریگری و بازاریابی ملموس و قابل مشاهده میباشد.
4 – رقابت (Competition) |
موضوع رقابت، از دیگر موارد موجود در تست استعدادیابی کلیفتون است و این رقابتپذیر بودن، شاید از برترین استعدادهای انسانها باشد.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت رقابت عبارتند از:
- این افراد همواره در حال مقایسه تواناییها و عملکرد خود با دیگران هستند.
- همواره در رقابتهای مختلف حاضر شده و به دنبال مقام نخست هستند.
- برای این افراد، ارزش هدف و مقدار تلاش اهمیتی ندارد، چیزی که مهم است پیشی گرفتن از دیگران است که در غیر اینصورت، احساس پوشی میکنند.
- بهترین حس برای این افراد، پیروز میدان بودن است.
ورزشکاران، از آن دست افرادی هستند که این تم را به خوبی میتوان در آنها دید.
آموزش پیشنهادی
دوره سیر تا پیاز یافتن شغل مورد علاقه و موفقیت در آن
5 – حداکثرکننده (Maximizer) |
پنجمین تم از دسته نفوذ، حداکثر کننده نام دارد. حداکثرکننده از تمهای تست استعدادیابی کلیفتون است که افراد دارای این نقطه قوت، همواره به دنبال رشد و پرورش چیزهای خوب به چیزهای عالی هستند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت حداکثرکننده عبارتند از:
- این افراد از تمرکز بر نقاط قوت، به عنوان روشی به منظور تحریک، تعالی شخصی و گروهی تمرکز میکنند.
- تبدیل موارد قوی و خیلی خوب، به موارد عالی و منحصر به فرد برای این افراد ارزش دارد.
- این افراد از یادگیری بسیار سریعی برخوردار هستند.
با این ویژگیها، میتوان بیان داشت شغلهای استعدادیابی پرورش کودک و نوجوان، میتواند با این تم بسیار سازگار باشد.
6 – خودباوری (Self Assurance) |
نقطه قوت خودباوری، نقطه قوتی است که افراد حاضر در آن، به خوبی میدانند که هیچ شخصی، نمیتواند بهتر از خودشان برای خودشان تصمیم بگیرد و از این رو، کاملا به تواناییها و قضاوتهای خودشان اعتماد دارند. شاید بتوان عنوان کرد که همین نقطه قوت است که سبب میشود شخص کارهای مختلف را آغاز کرده و به هیچ عنوان، از تجربه اتفاقات تازه نترسد.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت خودباوری عبارتند از:
- این افراد، به توانایی خود در مدیریت زندگی باور دارند.
- این خودباوری در افراد شامل قضاوت نیز شده و عموما، این افراد بر این باورند که هیچ شخصی توانایی تصمیمگیری برای آنها را نداشته و آنها بهترین گزینه برای تصمیمگیری درخصوص مسائل خود هستند.
- عموما این افراد، تصمیم خوب را در هر شرایطی میدانند.
- استدلال دیگر افراد را به راحتی نمیپذیرند و میزان قانعکننده بودن آن استدلال اهمیتی ندارد.
موفیت در مشاغل مختلف، خصوصا مشاغل فردی نیازمند خودباوری است. با این تفاسیر، تم خودباوری را بیشتر در مشاغلی که نیاز به مهارت و تمرین زیاد دارد میتوان جتسجو نمود، مشاغلی همچون، پزشکی، جراحی، کارآفرینان و فروشندگان.
7 – اهمیت (Significance) |
افرادی که در تست کلیفتون شرکت کرده و یکی از 5 نقطه قوت آنها، استعداد اهمیت باشد، همیشه دوست دارند تاثیرگذار باشند و به شکل مستقل، به انجام فعالیتهای چشمگیر بپردازند و در دیدگاه دیگران، افرادی ماهر به نظر برسند. همین موضوع است که سبب میشود شغل برای این افراد، حتی فراتر از یک کار باشد.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت اهمیت عبارتند از:
- افرادی که دوست دارند تاثیرگذار باشند.
- علاقه زیادی به مستقل بودن دارند.
- اولویت بندی موضوعات برای آنها، براساس میزان تاثیرگذاری است.
- همواره دوست دارند در چشمگیری به سر برده و شناخته شوند.
- بسیار برایشان اهمیت دارد که معتبر، حرفهای و موفق باشند، از این رو علاقه دارند با چنین افرادی نیز در ارتباط باشند.
- ایدههای فراوانی دارند که برای عملی شدن آنها، نیاز به اهمیت دادن به موضوعات ریز، درشت و گوناگون است.
این افراد در مشاغل خود بسیار حساس هستند و حتی اگر یک سنگتراش باشند، در تراش دادن سنگ به گونهای حساس برخورد میکنند که انگار با یک موجود زنده طرف شدهاند.
8 – دوست یاب (Woo) |
استعداد دوستیاب، یکی از 34 تم تست استعدادیابی کلیفتون است که احتمال دارد در 5 نقطه قوت نهایی شما باشد. علاقه اصلی افراد با این خصوصیت و این نقطه قوت، موضوع دیدن افراد جدید و صمیمی شدن با آنها میباشد.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت دوستیاب عبارتند از:
- عاشق دیدن افراد جدید و ایجاد ارتباط هستند.
- به خوبی میدانند چه فعالیتی انجام دهند تا دیگران آنها را دوست داشته باشند. به همین سبب است که افراد غریبه برای این گروه، منبع انرژی هستند.
- در مواقع بسیاری، به دنبال یافتن یک نقطه مشترک بین خود و دیگران هستند تا بتوانند به مکالمه بینشان، قدرت ببخشند.
- به عقیده این افراد، در جهان هیچ شخص غریبهای وجود ندارد و انسانهای ناشناس، دوستانی هستند که هنوز آنها را ملاقات نکردهاند.
افراد با ویژگی دوستیاب در مشاغل گروهی موفقاند و عموما در فعالیتهایی مثل بازاریابی مشغول هستند.
حوزه چهارم : حوزه اجرایی (Executing) |
این حوزه، یک محدوده گسترده از توانمندیهای مختلف را شام شده و ویژگی اصلی افراد حاضر در این حوزه این است که آنها میل و اشتیاق بسیار زیادی نسبت به تحقق بخشیدن به افکار و ایدههای خود دارند. این استعدادها معمولاً ارتباط مستقیم با کاری که انجام داده میشود. برای مثال جوشکاری که الگویی در ذهن دارد را با آهن شکل می دهد یا ورزشکاری که مدام تمرین می کند تا رکورد خودش را بشکند در گروه افراد مجری جای می گیرند.
تمهای موجود در موضوع اصلی “حوزه اجرایی” عبارتند از:
1 – دست یابنده (Achiever) |
یکی دیگر از نقاط قوتی که میتواند در میان 5 نقطه قوت نهایی جای بگیرد، نقطه قوت دستیابنده است. نقطه قوتی که شامل افراد مقاوم و سختکوش میشود و این افراد را بر این موضوع وا میدارد که تمام رویاها قابل رسیدن و دستیابی هستند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت دستیابنده عبارتند از:
- این افراد از استقامت بالایی برخوردار بوده و میتوانند به سختی کار کنند.
- احساس رضایت آنها در کارآمد بودن است.
- هر روز را یک شروع تازه میدانند و باید تا انتهای روز، به هدف موردنظر خود دست یافته باشند.
- رسیدن به یک هدف، انگیزهای دوچندان را برای رسیدن به هدف بعدی در این افراد ایجاد میکند و این نیاز رسیدن به هدف حدید، در فاصله بسیار کوتاهی انجام میپذیرد.
- در اغلب موارد، حس نارضایتی در این افراد دیده میشود و آن بدان معناست که این افراد بر این باورند کار انجام شده کافی نیست، اما همین موضوع سبب میشود که انرژی لازم برای کار در ساعات طولانی ایجاد شود.
شاید همین موضوعات باعث شده است که افراد با استعداد دستیابنده را بتوان به عنوان کسانی شناخت که توانایی کسب موفقیتهای تحصیلی را داشته و میتوانند مدارک تحصیلی متعددی را دریافت نمایند.
شرکتهای تجاری، از مشاغلی است که افراد دستیابنده، میتوانند در گسترش آن مفید واقع شده و اهداف کوتاه مدت و بلند مدت را برنامهریزی نمایند.
2 – سازمان ده (Arranger) |
سازمانده یا مرتبکننده، دیگر نقطه قوتی است که در تست استعدادیابی کلیفتون وجود داشته و همانطور که از نامش پیداست، به افرادی اطلاق میگردد که توان بالایی در سازماندهی داشته باشند و همین عاملی شده است تا این افراد بتوانند از امکانات و منابع موجود، حداکثر استفاده را ببرند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت سازمانده عبارتند از:
- بسیار اهل سازندگی هستند.
- همواره در تلاشاند تا تعیین کنند که چگونه میتوان تمام منابع را برای بهره بردن حداکثری نظم داد.
- از مدیریت متغیرها در وضعیت پیچیده و درست در زمانی که همه احساس سردرگمی میکنند لذت میبرند.
- بسیار انعطافپذیر هستند.
- در مسائل مختلف، گزینههای جدید ابداع کرده و همواره بر این باورند که ممکن است راه حلهای جدیدی وجود داشته باشد.
- برنامه ریزی این افراد به گونهای است که بیشترین سوددهی برای مجموعه محقق خواهد گردید.
افراد کارآفرین که استارتاپ راهاندازی کردهاند، به خوبی میتوانند این استعداد را در خود جای دهند. مشاغلی همچون برنامهگذاری، مدیریت جهانگردی و هتلداری از دیگر مشاغلی است که این استعداد در آنها به خوبی دیده میشود.
3 – معتقد (Belief) |
زمانی که تست استعدادیابی کلیفتون پشت سر گذاشته شد، ممکن است یکی از 5 نقطه قوت نهایی، موضوع معتقد باشد. این افراد، به چیزی بیشتر از موفقیتهای ظاهری اعتفاد دارند و برای زندگی خود، ارزشها و اصول مختلفی را انتخاب کردهاند و همواره در تلاشاند تا آنها را به چی عنوان زیر پا نگذارند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت معتقد عبارتند از:
- این افراد ارزشهایی برای خود قائلند که تغییرناپذیر هستند و همین ارزشها، هدفی مشخص را برای زندگی تعیین مینمایند.
- این افراد عموما دارای اعتقاد قوی و ارزشهایی اصیل میباشند که این ارزشها، عموما خانوادهمحور، معنوی و اخلاقی هستند.
- همواره به دنبال کاری هستند که با ارزشهای آنها همخوانی داشته و به زندگی معنا دهد.
- افراد معتقد، حتی برای حفاظت از ارزشهای خود، حاضرند شجاعانه از جانشان بگذرند.
- این افراد عموما قابل اعتماد بوده و دوستان واقعی بیشتری نیز دارند.
معلم، پرستار و فعالان هلالاحمر، از آن دست افرادی هستند که این تم در آنها مشاهده میشود.
4 – ثبات (Consistency) |
ثبات از دیگر تمها و نقاط قوتی است که در تست استعدادیابی کلیفتون دیده میشود. افراد دارای این نقطه قوت، ثبات تعادل را از مهمترین مسائل میدانند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت ثبات عبارتند از:
- این افراد به خوبی درک دارند که باید با مردم، فارغ از جایگاه اجتماعی، به شکل یکسان و با ثبات برخورد کنند.
- از مهمترین مسائل برای این افراد، تعادل است.
- بسیار از پارتی و پارتیبازی متنفر هستند.
- این افراد دارای برنامه روزانه بوده و به سختی میتوانند یک عادت را ترک کنند.
از جمله مشاغلی که بوی ثبات میدهند، قاضی، وکیل و از این دست مشاغ است که ثبات در آن قابل مشاهده است.
5 – دقیق و موشکاف (Deliberative) |
دیگر تم و موضوعی که در تست استعدادیابی کلیفتون قابل مشاهده است، نقطه قوت دقیق و موشکاف بودن است. افراد دقیق و موشکاف، در هر موقعیتی، توانایی گرفتن بهترین تصمیم را داشته و حتی در شرایطی که همه چیز درست است، این افراد حس میکنند که ممکن است مشکلی وجود داشته باشد.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت دقیق و موشکاف عبارتند از:
- بهترین تصمیم را در هر موقعیت میگیرند.
- در پیشبینی موانع بسیار هوشیار هستند.
- همیشه در شرایط آرام، حس میکنند یک مشکل وجود دارد.
- شخصیتی جدی دارند که دوست دارد همه چیز را پیشبینی کند.
- در انتخاب دوست نهایت احتیاط را به خرج میدهند.
این تم و نقطه قوت را در مشاغل حساسی همچون کاراگاه جنایی و پلیس میتوان مشاهده نمود.
6 – نظم (Discipline) |
دیگر موضوعی که در نتیجه تست استعدادیابی کلیفتون ظاهر میشود، موضوع نظم است. افراد با این ویژگی، از ساختارهای درست و حساب شده لذت میبرند و به ایجاد نظم و ترتیب علاقه زیادی دارند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت نظم عبارتند از:
- از روتین و ساختار لذت برده و عاشق ایجاد نظم هستند.
- عاشق جهانی قابل پیشبینی هستند و لازمه این پیشبینی را در نظم و برنامهریزی میدانند.
- به شکلی کاملا ذاتی، ساختار خود را به جهان تحمیل میکنند.
- به مهلت و زمان بسیار اهمیت میدهند و همواره جدول زمانی را به همراه دارند.
تقریبا تمام مشاغل را باید نیازمند نظم دانست، اما این تم، در مشاغلی همچون فروشندگی، رانندگی و نویسندگی بهتر دیده میشود.
7 – تمرکز (Focus) |
زمانی که تست استعدادیابی کلیفتون پشت سر گذاشته شد، ممکن است در 5 نقطه قوت نهایی، تمرکز نیز دیده شود. این نقطه قوت باعث میشود که شخص، درست به مانند یک ذرهبین عمل نماید.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت تمرکز عبارتند از:
- این افراد، پیش از هرکاری اولویتبندی کرده و سپس اقدام به انجام آن کار میکنند.
- همواره مقصدی مشخص لازم داشته و بر روی این مقصد تمرکز میکنند.
- برای هر هفته و هر ماه، اهداف خود را به خوبی مشخص میکنند و مدام آن را مرور مینمایند.
- این افراد از اهداف خود، به عنوان ابزاری برای تعیین اولویتها و اصلاحات لازم بهره میبرند.
- این افراد از هرچیزی که آنها را به هدف خود نزدیک نکند، دوری میکنند و یا آن را به خوبی مدیریت میکنند.
این افراد عموما با این تم و نقطه قوت، میتوانند در ریاضیات و حساب موفق ظاهر شوند.
8 – مسئولیت پذیری (Responsibility) |
مسئولیتپذیری از دیگر موارد موجود در 34 تم تست استعدادیابی کلیفتون است که افراد دارای این مورد، نسبت به هر آنچه که میگویند، تعهد کافی دارند و اصلا دوست ندارند کار را ناتمام رها نمایند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت مسئولیتپذیری عبارتند از:
- نسبت به چیزی که میگویند مسئول هستند و آن را میپذیرند و همواره به دنبال تمام کردن کاری هستند که به آن تعهد دارند. حتی اگر کار را تمام نکردند، عذرخواهی نکرده و به سراغ روشهای دیگر برای انجام کار میروند.
- متعهد به ارزشهایی همچون صداقت و پایداری هستند.
- این افراد بسیار باوجدان هستند.
افرادی مثل راننده اورژانس، وکالت پزشکی و غیره، از مشاغلی هستند که نقطه قوت مسئولیتپذیری در آن به خوبی ملموس بوده و مورد نیاز است.
9 – احیاکننده (Restorative) |
احیاکننده، دیگر نقطهقوتی است که میتوان آن را در تست استعدادیابی کلیفتون مشاهده نمود. این نقطه قوت شامل افرادی میشود که درست در زمانی که دیگران در خصوص شکست خود احساس ناامیدی میکنند، از شکست خود درس و انرژی گرفته و به شکلی غیرقابل باور، مشکلات را حل میکنند.
بر همین اساس، برخی ویژگیهای شخص با نقطه قوت احیاکننده عبارتند از:
- این افراد در مواجه شدن با مشکلات، مهارتی بینظیر داشته در کشف علل این مشکلات، تخصص ویژه دارند.
- مرسوم است افراد از شکست خود احساس ناراحتی کنند، اما این اشخاص، در چنین شرایطی انرژی کسب میکنند و به دنبال راه حل میروند.
- این افراد در مواقع بحرانی بهترین تصمیم را میگیرند.
سن شروع تست استعدادیابی کلیفتون:
برای اینکه در چه گروه و چه سنینی باید در تست استعدادیابی کلیفتون شرکت کنند، هیچ محدودیتی وجود ندارد، اما از لحاظ منطقی، باید توجه داشت که برخی از تمهای موجود در این نوشته، برای افراد خردسال مفهومی ندارد، تمهایی مثل اعتقاد که درک آن برای سنین زیر 10 سال دشوار است.
جمعبندی:
بدون شک، ارزندهترین سرمایهگذاری، سرمایهگذاری وقت برای بهبود توانمندیها میباشد. کلیفتون نیز بر این باور بود که در آن زمان که یک نفر از استعدادهای خود استفاده کند، شادتر بوده و احساس خوشایندی نیز دارد. همین انجام کار در زمینه استعداد، سبب میشود فرد به شکل بهتری در آن کار و فعالیت اشتیاق داشته باشد و موفقیت را خیلی سریعتر برای خود به ارمغان آورد.
در این نوشته، تست استعدادیابی کلیفتون به شکلی جامع بیان گردید و 34 تم موجود در این تست نیز برای شما همراهان تشریح گردید تا با بهره گرفتن از این تست با ارزش، بهترینها را رقم بزنید.
شما همراهان عزیز میتوانید با مراجعه به بخش آزمونها، جدیدترین و مفیدترین تستها را مشاهده و استفاده نمایید: