دوستان عزیز:
ما در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده قصد داریم شما را با چارلز سیمونی آشنا کنیم. زندگینامه فوقالعاده جالب او برای درک بهتر در قالب پرسش و پاسخ به شرح زیر میباشد. با ما همراه باشید.
خودتان را معرفی کنید.
چارلز سیمونی هستم، متولد 10 سپتامبر 1948 در کشور مجارستان که در دنیای تکنولوژی و کامپیوتر، در عرصه کارآفرینی به موفقیت زیادی دست یافتهام.
پس از ابتدا در خاک آمریکا نبودید؟
خیر، مانند خیلی از بزرگان کامپیوتر، از کشوری خارجی به خاک آمریکا مهاجرت کردم.
از خانواده خود برای ما بگویید.
خانواده من از اهالی قدیمی اروپای شرقی بودند و مدت زیادی را در کشور مجارستان حضور داشتند و شرایط زندگی، برای من و خانواده، از لحاظ رفاهی و اقتصادی در شرایط خوبی نبود.
چه چیز سبب این شرایط اقتصادی بود؟
جنگ، جنگ جهانی دوم همان عاملی بود که نه تنها کشور مجارستان، بلکه بسیاری از کشورهای اروپای شرقی را به این وضعیت رسانده بود.
پس کودکی و نوجوانی شما به دنبال این شرایط، وضعیت خوبی نداشته است.
خیر، چرا که در آن زمان، مجبور بودم به دلیل همین شرایط بد اقتصادی، کمی از نوجوانی و کودکی خود دور شوم و حتی در دوران تحصیل، پس از پایان روز، به شکل پارهوقت در محیط مدرسه به کار مشغول شوم. هرچند که شرایط من، تنها منحصر به من نبود و شرایط آن زمان، بسیاری از همسن و سالانم را مجاب به کار در شب میکرد و صبح به مدرسه میرفتند.
این سختی و مشقت، سراسر برای شما مضر بود؟
خیر، این شرایط بسیار سخت بود، اما خوشحالم که از من شخصیتی خاص ساخت که توانستم در این اوضاع خود را به سمت بالا بکشم و در آینده نیز بتوانم در دنیا، با همین شخصیت خاص ساخته شده در سختیها، به موفقیت برسم.
کار شما در دوران تحصیل چه بود؟
در آن زمان، به نگهبانی از کارگاه کامپیوتر مدرسه مشغول بودم.
آیا این نگهبانی از اتاقک کامپیوتر، در حرفه و موفقیت فعلی شما اثرگذار بود؟
قطعا بله، نگهبانی از این کارگاه، از دو جهت برای من حائز اهمیت بود. اولین خوبی این کار، این بود که توانستم مبلغی را برای خود و کمک به خانواده جمعآوری کنم.
دومین موضوع نیز این است که حضور در این محیط، من را به دنیای رایانه و ابزار الکترونیکی علاقهمند کرد.
پس شما از حضور کوتاه در این کارگاه، در جهت یادگیری علوم کامپیوتر نیز استفاده میکردید؟
بله، چندین ساعت درون مدرسه به مراقبت از این رایانهها پرداختم که مدتی از این زمان را، به کار کردن با این رایانهها پرداختم.
نتیجه کار با این رایانهها در زمانهای کوتاه اما پیوسته چه بود؟
واضح است، این کار پیوسته، در طی این مدت از من یک شخص متخصص در این زمینه ساخته بود.
آیا شما به همین میزان از فعالیت و تخصص اکتفا کردید آقای چارلز سیمونی ؟
خیر، این تنها یک آشنایی اولیه بود که در یک بخش از زندگی به کمک من آمد. به واسطه همین آشنایی و تخصص، با کمک مهندسی که در آنجا به تعمیر سیستم رایانه میپرداخت، آموزش برنامهنویسی را آغاز کردم. چرا که معتقد بودم مهارت برنامهنویسی، در آن زمان که ابزار و رایانه به پیشرفت زیادی دست نیافته بود، من را از بقیه همسن و سالانم متمایز میکرد.
پس از اتمام تحصیل و دوران مدرسه چه فعالیتی دنبال کردید؟
زمانی که از مدرسه فارغالتحصیل شدم، به دنبال تمام فعالیتهایی که در زمینه فراگیری رایانه و برنامه نویسی داشتم، توانستم برنامهای کامپیوتری بنویسم و آن را به یک شرکت بفروشم و به نوعی توانستم خود را در دنیای تکنولوژی اثبات نمایم.
پس از آن به چه کاری مشغول شدید؟
زمانی که در زمینه برنامهنویسی به مهارت فراوان دست یافتم، تصمیم گرفتم در سال 1966 به دانمارک بروم تا برنامهای جدی برای پیشرفتم تدارک دیده باشم. به همین منظور در کمپانی Als Regnecentralen مشغول به کار شدم.
چه مدت را در دانمارک سپری کردید؟
مدت زیادی را در آنجا نبودم چرا که عقیده داشتم این کشور نیز برای پیشرفت کافی نبود. همین موضوع سبب شد تا در سال 1968 به کشور آمریکا مهاجرت نمایم.
اولین اقدام شما در خاک آمریکا چه بود؟
خب پس از حضور در آمریکا، وارد دانشگاه برکلی شدم تا تحصیلاتم را به شکل آکادمیک ادامه دهم و 4 سال بعد، لیسانس را از این دانشگاه دریافت نمودم. من به این مدرک اکتفا نکردم و حضور در شرکتهای معتبر آمریکایی را همراه با مدارک بالا میدانستم، به همین سبب به دنبال کسب مدرک فوق لیسانس، در دانشگاه استنفورد رفتم و در این دانشگاه به تحصیل مشغول شدم.
در کدام شرکتهای آمریکایی به کار مشغول شدید؟
در اوایل، در شرکت Xerox PARC دکتر پیک که یکی از فیزیکدانان برتر دنیا بود، در کنار بزرگانی همچون آلن کی، باتلر لمپسون و رابرت مت مشغول به کار شدم. این شرکت در اوایل زیاد موفق نبود، اما جذب دانشمندان بزرگ، خیلی سریع این شرکت را به یکی از کمپانیهای بزرگ و مستقل دنیای تکنولوژی تبدیل کرد.
مدتی بعد، به سبب نوشتن برنامه مشهور لمپسن، به شهرت زیادی رسیدم و در سال 1981، به دیدار بیل گیتس رفتم و خیلی زود به استخدام کمپانی مایکروسافت در آمدم. در این شرکت وظیفه نظارت بر نرمافزاری همچون ورد و اکسل بر عهده من بود. مایکروسافت برای من موفقیتهای زیادی را به همراه داشته است.
آیا شما، همواره به کار در کمپانی دیگران مشغول شدید؟
خیر، سال 2002 بود که تصمیم گرفتم تا از مایکروسافت خارج شوم و کمپانی International software را که برای خودم بود، تاسیس نمایم.
به فضا سفر کردهاید؟
بله، در سال 2006 به عنوان توریست فضایی، برای 10 روز به ISS که یک ایستگاه فضایی است سفر کردم.
درسهایی که میتوانیم از زندگی این فرد موفق بگیریم و برای اصلاح بعضی از باورهای نادرست خود به کار ببریم:
- بسیاری از افراد مشهوری که زندگینامه آنها را در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده قرار دادیم، روزی در جریان جنگ جهانی و وضعیت نامناسب رفاهی و اقتصادی زندگی کردهاند. اما به گفته ایشان، این شرایط آنها را از تحقق رویاها و موفقیتهای بزرگ دور نکرده، بلکه همچون فشار اعماق زمین، از این افراد الماسهای گرانبها ساخته است. چالز سیمونی یکی از این افراد موفق است که باوجود جنگ و شرایط سخت اقتصادی، راه خود را گم نکرده و با وجود مشکلات، مسیر موفقیت را در پیش گرفته است.
- گاهی اوقات، شرایط زندگی ما را در یک مسیر متفاوت و سخت قرار میدهد. افراد موفق همواره به ماهرانهترین شکل، از این سختی در جهت کسب موفقیت و یادگیری استفاده میکنند. چارلز سیمونی در شرایطی که میتوانست به مانند یک کودک و نوجوان به تماشای سریال، تلویزیون و بازی مشغول شود، در یک شرایط خاص قرار گرفت که ناچار بود برای گذراندن زندگی، به کار و تلاش در آن سن کم مشغول شود. اما چارلز سیمونی این محدودیت را به فرصت تبدیل کرد و کار در آن سن و در آن محیط را از چندین جنبه برای خود موثر دانست و به نکات مثبت توجه نمود. اولین نکته مثبت این است که عقیده داشت این کار، از او یک شخصیت خاص و قوی ساخته که در آینده نیز با این شخصیت خاص، میتواند به کارهای بزرگی دست بزند. دومین مورد که چارلز در آن شرایط بدان فکر میکرد، این موضوع بود که میتواند با کسب مبلغی، به خود و رفاه خانواده خود کمک نماید. سومین مورد از نکات مثبت در این شرایط سخت، به گفته ایشان این است که این محیط کاری، زمینه آشنایی ایشان با یک حرفه به عنوان تخصص در علوم کامپیوتری را فراهم نمود.
- موضوع بعد، موردی است که در زندگی بسیاری از افراد مشهور از جمله چارلز سیمونی دیده میشود و آن چیزی جز عزت نفس نیست. چارلز سیمونی، هیچگاه خود را دستهکم نگرفته و معتقد است با سن کمش میتواند با کسب مهارت برنامهنویسی، از همسن و سالان خود متمایز بوده و فراتر گام بردارد.
- چارلز سیمونی ، یک شبه تبدیل به یک فرد موفق و مشهور نشده بلکه پیوستگی و تداوم در زمینه یادگیری علوم کامپیوتر در بلند مدت، چارلز را به این جایگاه رساند.
- استفاده از فرصتها نیز میتواند در زندگی چارلز سیمونی درسی برای ما باشد. چارلز سیمونی میتوانست با همان دانش معمول خود در زمینه علوم کامپیوتر، تا حدودی زندگی خود را بچرخاند، اما او در مسیر پیشرفت، از حضور یک مهندس کامپیوتر هم نهایت بهره را برد تا پای را فراتر نهاده و خود را در علوم برنامهنویسی نیز به اثبات برساند.