وبلاگ

زندگینامه ثریا دارابی موسس سایت فود اسپاتینگ و zady

ثریا دارابی بانوی موفق ایرانی است که با وجود سن پایین، توانست خود را به مراتب بالای موفقیت برساند. زندگینامه جذاب ایشان همراه با نکات خواندنی، در این مقاله بیان گردیده است.

 

دوستان عزیز،
ما در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده زندگینامه فوق العاده جالب ثریا دارابی را به صورت کاملا ابتکاری و برای درک بهتر شما خواننده عزیز به شکل پرسش و پاسخ درآورده ایم. با ما همراه باشید.

 

ثریا دارابی  لطفا خودتان را معرفی نمایید؟

ثریا دارابی هستم متولد شهریور 1362 در اهواز که به عنوان موسس سایت فود اسپاتینگ و zady شناخته می‌شوم.

تحصیلات شما چقدر هست و در کجا درس خواندید؟

فارغ التحصیل رشته تاریخ هنر از دانشگاه جروج تاون هستم.

ثریا دارابی فعالیت خودتان را چگونه آغاز کردید؟

زمانی که 23 سالم بود به عنوان کارآفرین کارم را از نیویورک تایمز به عنوان مدیر امور مشارکت دیجیتال و بازاریابی برای رسانه‌های اجتماعی شروع کردم و به توسعه‌ي استراتژي‌هاي مربوط به مديران در رسانه‌هاي ديجيتال و اجتماعي پرداختم.

هدف اصلی کار شما در نیویورک تایمز چه بود؟

باید بدانیم مخاطبین ما احتیاج به چه چیزهایی دارند و با استفاده از تکنولوژی و ارتقای کارایی، آن‌ها را ترقیب به مصرف‌گرایی دیجیتال کنیم. من روش‌هایی ارائه دادم که هنوز هم نیویورک تایمز از آن‌ها استفاده می‌کند. همچنین سابقه کار در شرکت‌های Conde Nast و Drop.io (یک سرویس مشارکت آنلاین) را هم دارم.

ایده سایت فود اسپاتنیگ چگونه شکل گرفت ثریا دارابی ؟

فود اسپاتینگ ایده‌ای است که توسط دوستانم آلکسا و شوهرش در سفری که به ژاپن در سال 2010 داشته‌ایم به وجود آمد. در این سفر ما متوجه شدیم مردم از اینکه خوردنی‌ها و غذاهایی را که استفاده می‌کنند به اشتراک بگذارند لذت می‌برند. اما این کار همیشه آسان نیست و جهت مشخصی هم ندارد.

مثلا ما غذاهای متفاوتی را امتحان کرده‌ بودیم ولی حتی اسم بعضی از غذاهایی که خورده‌ بودیم به یاد نمی‌آوردیم. به این فکر کردیم جالب بود اگر سایتی وجود داشت که ما و بقیه عکس‌هایی که از غذاها داشتیم در آنجا می‌گذاشتیم تا همه ببینند و اطلاعات همگی ما باهم به اشتراک گذاشته می‌شد. با همین فکرها بود که Foodspotting ایجاد شد و همان‌طور که انتظار داشتیم برای همه جذاب بود و به سرعت پیشرفت کرد.

این سایت و ایده در ابتدای کار به خوبی دیده شد؟

بله، سایت ما در همان سال اول فعالیت در لیست 50 وبسایت برتر مجله‌ی تایم قرار گرفت و مجله‌ی Travel+Leisure هم آن را به عنوان یکی از برنامه‌های ضروری و فوق‌العاده برای سفر انتخاب کرد.

سایت‌های دیگری نیز شبیه به شما عمل کردند، اما امتیاز مثبت سایت شما چه بود که به شهرت رسید؟

بله، سایت های زیادی کار ما را انجام می‌دادند اما نکته مثبت ما توجه خاص به جزئیات، فراگیر بودن آن از نظر جغرافیایی و غیره بود. در سایت ما هرکدام از کاربرانمان در هر کجای دنیا که باشند می‌توانند از پیشنهادات سایت برای رفتن به رستوران بهره ببرند. حتی اینکه کدام غذای هر رستوران خوشمزه‌تر است، از امکاناتی است که ما محیا کردیم زیرا افرادی که قبلا استفاده کردند نظراتی در سایت می‌گذارند که قابل مشاهده برای همه است. پس با خیالی راحت غذا را سفارش می‌دهند و از آن لذت می‌برند.

ثریا دارابی چه چیزی به این پیشرفت کمک زیادی کرد؟

تجربه‌ای که من از کار کردن در شرکت‌های متفاوت داشتم کمک زیادی به پیشرفت سایت ما که امروزه اپلیکیشن هم دارد، کرد.

فعالیت دیگری جز این سایت داشته‌اید؟

بله، اخیرا سایتی به نام  Zady که در حوزه مد و فشن است، راه اندازی کرده‌ام که وقتی هنوز فعالیت سایتم آغاز نشده بود درآمدی 3 میلیون دلاری از مرکز آموزش ملی آمریکا داشت.

کاربرد این سایت چیست ثریا دارابی ؟

ما در این سایت به کاربران نشان می‌دهیم که لباس‌هایشان چطور و به چه شکل تهیه می‌شوند. کالاهای ما کمترین آسیب را به محیط زیست می‌زنند. لباس‌های ما بسیار زیبا و مطابق سلیقه اکثر افراد هستند. در عین حال قیمت‌های عالی و تولید سریع را ارائه می‌دهیم. ما یک تجربه خرید متفاوت و مطمئن را در اختیار کاربران سایتمان می‌گذاریم.

شروع کار zady را به تنهایی پیش بردید؟ چرا دیگر کارها را رها کردید و روی این کار تمرکز کردید؟

وقتی تازه کار روی Zady را شروع کرده بودم، کار مشاوره و حمایت از استارتاپ‌ها را انجام می‌دادم. اما بعد تصمیم گرفتم برای مدتی تمام وقتم را صرف Zady کنم، چون مطمئن بودم که دانش کامل برای پیشبرد پروژه‌ها را دارم و می‌توانم به این فعالیت تازه‌ی خود ثبات ببخشم. از طرفی، صرف وقت بیشتر از طرف من باعث شد که نیازی به استخدام افراد بیشتر نباشد و سال اول، تمام کارها را سه نفره انجام دادیم.

ثریا دارابی در فعالیت دیگری سرمایه‌گذاری کرده‌اید؟

من در شرکت‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنم که طرح و ایده‌های جدیدی دارند ولی توان مالی مناسبی ندارند. کمک من باعث تغییر و پیشرفت آن‌ها می‌شود.

این شرکت‌ها را نام می‌برید؟

برخی از شرکت‌هایی که این نوع سرمایه‌گذاری را در آن‌ها انجام داده‌ام عبارتند از: Contently، Reserve، GlamSquad، Casper، Brit & Co، Laxmi، Refresh و Hullabalu.

در بخش‌های مدیریتی چطور؟ عضو گروه مدیریتی بوده‌اید خانوم ثریا دارابی ؟

بله، در سال 2014، من به عنوان یکی از «رهبران جوان سازمان اقتصادی جهان» انتخاب شدم. در هیات مدیره‌ی دیجیتال جنرال الکتریک عضو بوده‌ام و در حوزه‌ی استراتژی‌های دیجیتالی، موبایلی، اجتماعی به مدیران شرکت‌های مختلفی، از دیزنی گرفته تا تایم، مشاوره می‌دهم.

در مسیر کاری خود چه چیزی را خیلی دوست دارید؟

چیزی که در مورد کارم دوست دارم این است که می‌توانم به سفر بروم، با افراد فوق‌العاده‌ای آشنا شوم و با مدیرانی کار کنم که مصمم و با اراده هستند.

ثریا دارابی ، به نظر شما چه چیزی برای بازاریابی بسیار مهم است؟

لازم نیست همیشه عالی باشید همینکه مشتریان بدانند شما به نظراتشان گوش می‌دهید، مهمترین کار ممکن برای بازاریابی است.

در طول روز به جز کار، فعالیت دیگری دارید؟

من هر روز ساعت 6 از خواب بیدار می‌شوم و صبح ورزش می‌کنم و ترجیح می‌دهم ساعتی از روز را شمع روشن کنم و به  مدیتیشن بپردازم تا آرامش بیشتری را به زندگیم وارد کنم.

ثریا دارابی دلالیل موفقیت شما چیست؟

  • به نظر من در دنیایی که پسر جوان بیست و چند ساله‌ای با یک سایت بر پایه PHP قدرت بیشتری در زمینه تأثیرگذاری اجتماعی نسبت به رئیس جمهور امریکا داشته باشد، باید بهای زیادی به این رسانه‌ها داد.
  • بخشی از موفقیتم را مدیون گستره ارتباطی که از ابتدای کار در فود اسپاتینگ با شرکت‌هایی همچون google، Facebook و Twitter داشته‌ام، هستم

اگر بخواهید یک نکته به همراهان ما بگویید آن چیست؟

در جاهای خوب کار کنید، تجربه بیاندوزید و شبکه سازی کنید.

اولین برنامه کاری شما در طول روز چیست ثریا دارابی ؟

برنامه‌ی کاری من از اولین جلسه‌ی صبح شروع می‌شود که معمولا ساعت 8:30 است. مثلا با موسس یک شرکت جلسه می‌گذارم تا در مورد پروژه‌های احتمالی با هم مشورت کنیم یا نیروهای مناسبی را به او معرفی می‌کنم.

همچنان علاقه به سرماه‌گذاری دارید؟

در چند سال گذشته، علاقه‌ی من به سرمایه‌گذاری و حمایت از شرکت‌های جدید افزایش یافته و تقریبا تمامی این شرکت‌ها موفق ظاهر شده‌اند.

ثریا دارابی ، آیا حوزه کاری شما تنها به سرمایه‌گذاری باز می‌گردد؟

خیر، این حوزه نه فقط برای سرمایه‌گذاری، بلکه از لحاظ مشاوره در مورد بازاریابی و استراتژی‌های رشد هم برای من جذاب است. به عنوان مشاور، من نقش متخصص حوزه‌ی هدف را بازی می‌کنم و در موارد مختلف به استارتاپ‌ها کمک می‌کنم.

مهمترین دغدغه و مشکل شما در کارتان چیست؟

مهم‌ترین مسئله‌ و مشکل من، مدیریت زمان است. تخمین زمان جابجایی بین دو جلسه هیچ‌وقت برایم آسان نبوده و همیشه یا زود می‌رسم یا دیر! منشی هم ندارم، چون تا به حال منشی خوبی پیدا نکرده‌ام.

از نظر شما بهترین اتفاق چیست خانوم ثریا دارابی ؟

بهترین اتفاقی که می‌تواند برایم بیفتد، گرفتن یادداشت یک مدیر یا موسس است که در آن توضیح داده کاری که با هم دنبال می‌کردیم، به موفقیت رسیده است – مثلا موفق به استخدام فرد مناسب شده، یک سرمایه‌گذار پیدا کرده یا شاید فقط توانسته یک دفتر خوب برای کار پیدا کند. خبر گرفتن از این موفقیت‌های کوچک هم برای من ارزشمند است.

درس‌هایی که می‌توانیم از زندگی این فرد موفق بگیریم و برای اصلاح بعضی از باورهای نادرست خود به کار ببریم:

  1. ثریا دارابی شخصی است که در سنین بسیار پایین و در اوج جوانی موفق شد به مدارج مدیریتی برسد و موفقیت را از سنین بسیار پایین در پیش بگیرد. پس سن در مسیر موفقیت تنها یک عدد بوده و مانعی برای رسیدن به موفقیت نیست.
  2. ثریا دارابی در شرایطی متولد شد که شاید بسیاری از افراد، در این زمان موفقیت یک بانو در سنین کم را غیرممکن می‌دانند. اما ایشان توانست با پشتکار و تلاش بی‌وقفه، این موضوع را ممکن کند  و موقعیت زمانی و مکانی خود را به  خوبی پشت سر بگذارد.
  3. وبسایت‌ها و ایده‌های شخصی ثریا دارابی به شهرت زیادی رسیدند. اما این شهرت و موفقیت، یک شبه صورت نپذیرفت. ایشان با مشاوره‌های گوناگون و کارهای متفاوت، تجربه و اطلاعات خود را افزایش داد و پس از آن بود که به سراغ کار اصلی خود رفت. این به معنای رعایت قانون تکامل توسط ایشان می‌باشد.
    همچنین در موضوع شرکت مد و پوشاک نیز ایشان تکامل را رعایت کرده و یک سال تمام فکر و ذکر خود را در قالب یک تیم سه نفره بر روی این شرکت قرار داده است تا به پیشرفت رسیده و این نشان از این دارد که ایشان از ابتدا کار را با یک دستگاه شلوغ آغاز نکرده و بسیار ساده کار را پیش برده است. پس در اینجا نیز تکامل را طی کرده تا به درآمد رسیده است.
  4. ایده‌های مورد نظر ثریا دارابی، ایده‌های خاصی نبوده و شاید به فکر بسیاری از افراد برسد. اما بسیاری از افراد به این دلیل که فاکتور عملگرایی را ندارند، هیچگاه ایده‌ها را عملی نمی‌کنند و در نتیجه به هیچ پیشرفتی دست پیدا نمی‌کنند.
  5. ثریا دارابی زمانی که ایده را دریافت کرده است، به سراغ سایت‌های مشابه ایده خود رفته، چه در زمینه خوراک و چه پوشاک و مشکلات آن‌ها را شناسایی کرده است و اقدام به رفع این مشکلات کرده. یعنی ایشان یک حل مسأله ایجاد کرده و در نتیجه، نسبت به رقبای خود به یک موفقیت بهتر رسیده است. مثلا ایشان برای سایت غذا، امکان اشتراک نظر و امکان مشاهده نظرات برای همگان را قرار داده است و حتی به نوع غذای هر فرد در هر رستوران توجه کرده است. 
  6. یکی از اصول موفقیت و رشد، رفت و آمد با مدیران مصمم و بااراده است که ثریا دارابی آن را به خوبی طی کرده است. محیطی که ما در آن قرار می‌گیریم و افرادی که با آن‌‌ها رفت و آمد داریم بسیار مهم است. این افراد باید به گونه‌ای انتخاب شوند که ما را بالا می‌کشند.
  7. ثریا دارابی یک سری عادات شخصی منظم برای خود ایجاد کرده است. برای مثال سحرخیز بودن و انجام ورزش توسط ایشان به صورت روزانه، از عادات خوب شخصی است که کمک زیادی به موفقیت ما می‌کند. همچنین ایشان بخشی از زمان خود را به مدیتیشن پرداخته که در میان بسیاری از افراد موفق، یک اقدام معمول و موثر است. پس رشد روحی و روانی نیز سوای از رشد کاری مهم و لازم است.
  8. برخی از افراد، جنسیت را یک محدودیت می‌دانند و موفقیت را صرفا برای مردها قرار داده‌اند. اما موفقیت فراتر از جنسیت است و همانطور که در زندگی ثریا دارابی و بسیاری از بانوان موفق دیگر می‌بینیم، موفقیت از جنسیت جداست و جنسیت هیچگاه یک عامل تعیین کننده در موفقیت نیست.

 

منبع

https://www.ucan.win/news/5729/%D8%A8%DB%8C%D9%88%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C-%D8%AB%D8%B1%DB%8C%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%DB%8C%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%88%D9%81%D9%82-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%88-%D9%85%D9%88%D8%B3%D8%B3-foodspotting

 

https://www.tasvirezendegi.com/%D8%AB%D8%B1%DB%8C%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%AB%D8%B1%D9%88%D8%AA%D9%85%D9%86%D8%AF%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%AE%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B9/

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط با این مقاله را نیز بررسی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

پیشنهاد ما به شما
×