وبلاگ

زندگینامه شریل سندبرگ مدیر ارشد فیسبوک

زندگینامه کامل شریل سندبرگ بانوی موفق اهل آمریکا که بر تمام تضادها و باورهای نادرست غلبه کرده و به مراحل بالای موفقیت دست یافته، در زیر مطرح شده. همچنین شما می‌توانید نکات موفقیت اساسی زندگی ایشان را در انتهای نوشته مطالعه نمایید.

 

دوستان عزیز،
ما در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده زندگینامه فوق العاده جالب شریل سندبرگ را به صورت کاملا ابتکاری و برای درک بهتر شما خواننده عزیز به شکل پرسش و پاسخ درآورده ایم. با ما همراه باشید.

 

شریل سندبرگ لطفا خودتان را معرفی نمایید.

شریل سندبرگ هستم، متولد 28 اوت 1969 در واشنگتن که به عنوان مدیر ارشد فیسبوک به شهرت دست یافتم.

در همان واشنگتن بزرگ شدید؟

خیر، تنها دو سال سن داشتم که همراه با خانواده به میامی واقع در ایالت فلوریدا کوچ کردیم.

تحصیلات شما چقدر هست و در کجا درس خواندید؟

تحصیلات دبیرستانم را در شهر میامی بیچ گذراندم و در سال ۱۹۸۷ با رتبه‌ی ممتاز کلاس فارغ‌التحصیل شدم.
بعد در دانشگاه هاروارد به تحصیل در رشته‌ی اقتصاد مشغول شدم. در سال ۱۹۹۱ با عالی‌ترین درجه از دانشگاه فارغ‌التحصیل شدم.

از خانواده خود بگویید، ازدواج کرده‌اید؟

بله، من یک بار در ۲۴ سالگی با یک تاجر ازدواج کردم، اما یک سال بعد طلاق گرفتم.
دوباره در سال ۲۰۰۴ با «دیو گلدبرگ» یکی از مدیران یاهو ازدواج کردم. من صاحب دو فرزند هستم و متاسفانه دیو به‌طور ناگهانی در اول مه ۲۰۱۵ در سن ۴۷ سالگی درگذشت.
از نظر من شریک زندگی خوب کسی است که با شما برابر باشد.

فوت ایشان چه تاثیری بر زندگی شما گذاشت؟

فوت او بزرگ‌ترین ضربه‌ی روحی را به من وارد کرد. دیو همه‌چیز من بود.

قطعا ایشان یک همراه بزرگ برای شما بوده، درست است؟

بله، وقتی برآشفته می‌شدم او آرام می‌ماند. وقتی نگران بودم، می‌گفت نگران نباش درست می‌شود. وقتی مطمئن نبودم چه باید بکنم، او همیشه یک راه‌حل جلوی پایم می‌گذاشت. او از هر نظر خود را وقف زن و فرزندانش کرده بود. این توانی که در این روزها داریم و سر پا مانده‌ایم خودش نشانه‌ای است که روح او هنوز با ما است. اوضاع در نبود او هرگز مثل قبل نمی‌شود ولی یقین دارم دنیا به‌خاطر سال‌هایی که همسر عزیز من در آن زیسته جای بهتری شده است.

بنیاد زنان در اقتصاد و دولت چیست و اصلا چرا آن را تاسیس کردید؟

پس از حضور در دانشگاه، هرچقدر بیشتر می‌گذشت و بیش‌تر با جنبه‌های مختلف اقتصاد آشنا می‌شدم متوجه نابرابری حقوق زنان با مردان در این علم می‌شدم. این آگاهی باعث شد تا بنیادی تحت عنوان «زنان در اقتصاد و دولت» تاسیس کنم تا با این واسطه زنان بیشتری در ادارات دولتی و جامعه به فعالیت بپردازند.

شریل سندبرگ، پس از دوران دانشگاه چه فعالیتی را در پیش گرفتید؟

در سال 1991 که دانشگاهم تمام شد، استادم سامرز برای ریاست بانک جهانی انتخاب شد. او چون به من ایمان داشت مرا برای دستیاری امور پژوهشی استخدام کرد. اما من دوسال بعد برای ادامه تحصیل در رشته ام‌بی‌ای (MBA) به هاروارد برگشتم.

باز هم در کنار ایشان کار کردید؟

بله، استادم وقتی بیل کلینتون رییس جمهور بود، معاون وزارت دارایی شد و از من خواست رییس دفتر او باشم. من تا سال 2001 که استادم وزیر دارایی شده بود در کنارش ماندم.

پس از آن چه فعالیتی را در پیش گرفتید؟

با توجه به رزومه خوبی که داشتم، به دره سیلیکون رفتم و طبیعتا پذیرفته شدم. در نوامبر سال 2001 برای رسیدن به اهداف گوگل یعنی دسترسی آزادانه به اطلاعات جهانی، قراردادی سه ساله با این غول فناوری بستم.

وظیفه شما در گوگل چه بود؟

من معاون عملیات و فروش آنلاین جهانی گوگل بودم. وظیفه‌ام کنترل و مدیریت تبلیغات، فروش آنلاین و غیره بود. تمام تلاش خودم را برای موفقیت گوگل کردم. من جزو برترین مدیران آمریکا شدم.

آیا با همان موفقیت‌ها، در گوگل ماندید؟

خیر، در سال 2008  به عنوان مدیر عملیاتی به شرکت فیسبوک رفتم. امور تجاری جهانی فیسبوک را به دست گرفتم. من همچنین توسعه‌ی تجاری، منابع انسانی، بازاریابی، سیاست‌های عمومی، حریم خصوصی و ارتباطات را هم کنترل می‍کنم.

در فیسبوک چطور؟ به مدارج بالا رسیدید؟

بله، در سال ۲۰۱۲ من نخستین عضو بانو در هیأت مدیره فیسبوک شدم.

آیا کتابی را تالیف نمودید؟

بله، کتاب “تغییر مسیر؛ زنان، شغل و میل به پیشرفت”.

در مورد کتاب تغییر مسیر؛ زنان، شغل و میل به پیشرفت برای خوانندگان ما توضیح دهید.

عنوان اصلی کتاب Lean In: Women, Work and the Will to Lead است. این کتاب یکی از پرفروش‌ترین کتاب­های تاریخ است و بیش از یک میلیون نسخه از آن فروخته شده ­است. حتی فیلمی از روی آن ساخته شد.  این کتاب هم تاثیر اساسی در تاسیس بنیادی که پیش‌تر توضیح دادم داشت.

 صحبت شما با کسانی که با ترس پا به مسیر آرزوها می‌گذارند چیست؟

اجازه ندهید تا ترس شما آرزوهایتان را نابود کند. در خانه دلتان را به روی ترس قفل کنید و آن را به درونتان راه ندهید. آینده جسارت و بی باکی را می پسندد. من به شما قول می دهم که شما هیچوقت نخواهید دانست که قابلیت انجام کاری را دارید یا نه مگر امتحانش کنید. با آرزوهای بزرگ شروع کنید.

آیا یک فرد موفق، باید برای کارش، قید هر چیزی را بزند؟

قطعا خیر، اگر از آن دست آدم‌هایی هستید که تصمیمی را فدای تصمیم دیگر می کنید، به اهدافتان نخواهید رسید. هرگز تصور نکنید که تصمیم شما برای داشتن خانواده مساوی با تعطیل کردن کارتان است یا برعکس، برای اینکه در کار موفق باشید باید کلا قید خانواده داشتن را بزنید.

یکی از مهمترین عوامل موفقیت از نظر شما؟

قبل از مادر شدن به سمت کاری که عاشق آن هستید بروید. به جای اینکه نگران ایجاد توازن بین زندگی و کارتان باشید، تلاش کنید شغلی را انتخاب کنید که به آن عشق می‌ورزید. به این ترتیب سخت کار می کنید و به کارتان هم مثل زندگی‌تان عاشقانه نگاه می‌کنید.

شغل کنونی شما چیست؟

من مدیر عملیاتی و تجاری فیسبوک هستم.

ثروت کنونی شما چقدر است؟

ثروت کنونی من تا سال 2020 حدود 1.5 میلیارد دلار ارزیابی شده است.

درس‌هایی که می‌توانیم از زندگی این فرد موفق بگیریم و برای اصلاح بعضی از باورهای نادرست خود به کار ببریم:

  1. شاید این روزها، برخی افراد جنسیت را عاملی بر موفقیت می‌دانند. در جامعه کنونی، بسیاری از توانایی‌های بانوان نادیده گرفته شده و آن‌ها این باور نادرست را برای خود در ذهن پرورش داده‌اند که به عنوان یک زن، نمی‌توان دست به کارهای بزرگ زد. شریل سندبرگ همچون بسیاری از بانوان موفق، قانون نقضی برای این باور نادرست هستند و نشان داده‌ با وجود تمام سختی‌های ناشی از جنسیت، می‌توان بر تضادها غلبه کرد و به مدارج عالی موفقیت دست یافت.
  2. تکامل در زندگی شریل سندبرگ به خوبی دیده می‌شود. ایشان یک شبه به موفقیت نرسید بلکه مجموعه اقدامات متوالی و پیوسته، شریل سندبرگ را به این بانوی موفق و در راس هیئت مدیره فیسبوک بدل کرد.
  3. زمانی که شما خالصانه فعالیتی انجام دهید و در فعالیت خود صادق باشید، جهان هستی نیز مسیر موفقیت را برای شما هموار می‌کند. شریل سندبرگ با صداقت کامل، فعالیت خود را دنبال کرد و پاسخ صداقتش را از استاد خود گرفت. همین رزومه و صداقت کاری او، جهانی هستی را بر این داشت تا ایشان به گوگل برسد و موفقیت‌ها و کار خالصانه ایشان، فیسبوک و مدیریت آن را برای ایشان به ارمغان آورد.
  4. برخی افراد، زمانی که با یک تضاد روبرو می‌شوند، آن تضاد را به یک بهانه برای عدم حرکت رو به جلو بدل می‌کنند. زمانی که شریل سندبرگ همسرش را از دست داد، در حالی که علاقه شدیدی به او داشت، می‌توانست تمام عمرش را صرف عزاداری و اندوه کند. اما او همسرش را عاملی برای تبدیل دنیا به جایی بهتر دانسته و مسیر او را ادامه داده است. ضمن اینکه همواره ایشان را ناظر و همراه خود در موفقیت‌ها می‌داند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط با این مقاله را نیز بررسی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

پیشنهاد ما به شما
×