امید کردستانی فرد موفق ایرانی است که در دوران نوجوانی پدر خود را از دست داد و همراه با خانواده خود مهاجرت کرد. امید کردستانی برای رسیدن به موفقیت، از مراحل شغلی متفاوت و پرتعدادی عبور کرده تا سرانجام، خود را در قامت عضوی از هیئت مدیره یک شرکت بزرگ به نام توئیتر ببیند.
دوستان عزیز،
ما در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده زندگینامه فوق العاده جالب امید کردستانی را به صورت کاملا ابتکاری و برای درک بهتر شما خواننده عزیز به شکل پرسش و پاسخ درآورده ایم. با ما همراه باشید.
امید کردستانی شما متولد چه سالی هستید و در کجا بدنیا آمدهاید؟
امید کردستانی هستم که در سال 1342 و در شهر تهران متولد شدم و به عنوان عضوی از هیئت مدیره توئیتر شناخته میشوم.
تحصیلات شما چقدر هست و در کجا درس خواندهاید؟
در سال 1980 میلادی از دبیرستان «بوشر» فارغ التحصیل شدم. سپس از دانشگاه ایالتی سن خوزه لیسانس مهندسی برق گرفتم. چهار سال بعد بدلیل نیاز به مدرک تجاری وارد دانشگاه استانفورد شدم و توانستم در سال ۱۹۹۱ مدرک فوق لیسانس مدیریت بازرگانی را کسب کنم.
لطفا توضیحی در مورد خانواده خودتون بدهید؟
ما اصالتا کرد هستیم و خانوادهام اهل پیرانشهر، از شهرهای آذربایجان غربی هستند. در سن ۱۴ سالگی پس از فوت پدرم براثر سرطان همراه با مادرم و برادرم ابتدا به انگلستان و سپس به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کردیم و به شهر سن خوزه واقع در ایالت کالیفرنیا رفتیم. پدرم قبل از فوت، با ثبت نام من در مدرسه کاتولیک ایتالیاییهای تهران و اصرار به آموختن همزمان زبانهای فارسی و انگلیسی کمک بسیاری در پیشرفتم کرد.
خانواده کنونی شما چطور؟ازدواج کردید؟
ازدواج اولم با بیتا دریاباری نزدیک به 18 سال ادامه داشت و سرانجام در سال 1388 ازهم جدا شدیم. از این ازدواج یک پسر و یک دختر به نام های میشا و میلان دارم.سپس سال 1390 با همکارم جیزل هیسکاک ازدواج کردم و از این ازدواج نیز صاحب دو فرزند شدم.
اولین کار حرفهای شما چه بود و چه زمان؟
قبل از فوق لیسانس من به مدت 5 سال در شرکت HP کار میکردم.
در دیگر کمپانیها نیز کار کردهاید؟
بله، من در کمپانیهای زیادی از جمله DO3 و GO کار کردم و تجربه بالایی بدست آورده بودم و رزومه کاری من را بسیار مثبت کرده بود.
این تجربه برای شما چه سودی در پی داشت؟
با این تجربه و رزومه توانستم به شرکت Netscape Communications راه پیدا کنم و با بهترین شرکتها مانند سیتی بانک، اسکایپ، ebay، اینتل، تراولاسیتی، آمازون و AOL ارتباط گرفتم. همچنین توانستم در مدت کوتاهی بازده مالی این شرکت را از 88 میلیون دلار در سال به بیش از 200 میلیون دلار در سال برسانم.
امید کردستانی ، به نظر شما نقطه عطف زندگی شما چه بود؟
سال ۱۹۹۹ برای مصاحبه با شرکت گوگل به دیدن سرگی برین در کنار همان میز پینگ پنگ معروف رفتم و این نقطه عطف زندگی من بود. مصاحبهای که پس از شنیدن چند پاسخ متفاوت و جالب من، باعث شد تمام کارکنان سرمیز بیایند. 5 ساعت صحبت میکردیم و در آخر من همه را برای شام دعوت کردم.
خروجی آن ملاقات چه بود؟
بعد از آن شب، من به عنوان نفر یازدهم، به کادر اجرائی 10 نفره گوگل پیوستم و پس از مدتی به سمت مدیر ارشد بازاریابی و توسعه بین الملل منصوب شدم. فروش گوگل را از تقریباً صفر به ۳ میلیارد دلار رساندم.
برای ظهور روند صعودی گوگل چه کردید؟
راستش را بخواهید گوگل دارای ترافیک بسیار بالایی بود، پس فقط لازم بود نحوه استفاده از این تراقیک تغییر کند. من گوگل را از یک جستجوگر، به بزرگترین بازار تبلیغاتی مبتنی بر شبکه تبدیل کردم و به نوعی من خالق تبلیغات کلیکی گوگل شدم.
در کار خود از روش و ایده خاصی بهره میبرید؟
روش من این است که همیشه با ترفندهای خاص بحرانهای موجود را حل میکنم و قضیه را فیصله میدهم. در این کمپانی تئوری حراج را مطرح کردم که نیازهای آدمهای معمولی تا بزرگترین آگهی دهندگان بین المللی را تامین میکرد.
از دیگر فعالیتها در گوگل بگویید.
گوگل باید پیشرفت میکرد و درآمدش بالا میرفت، این تعهد من بود. همچنین من نهایت تلاشم را میکردم تا اعتماد به نفس و کارایی تمام کارکنان را بالا ببرم. خیلی با کارکنان شوخی میکنم و فضای صمیمی ایجاد میکنم. محیط کار باید شاد و انرژی بخش باشد.
آیا برای همیشه گوگل را ترک کردید؟
در سال ۲۰۰۹ که نایب رئیس ارشد فروش جهانی گوگل بودم این شرکت را ترک کردم تا سال ۲۰۱۴ که با عنوان مدیر ارشد کسبوکار به این شرکت بازگشتم.
چه زمانی گوگل را ترک کردید و دلیل آن چه بود؟
بعد از اینکه سهام گوگل با وجود من ۳۰ درصد رشد کرده بود، جک دورسی مدیرعامل ارشد اجرایی توییتر که با مشکل کسب درآمد و کاربر مواجه بود در سال ۲۰۱۵ من را به عنوان رئیس اجرایی هیئت مدیره این شرکت استخدام کرد. پس من دوباره گوگل را ترک کردم و به دعوت توییتر پاسخ مثبت دادم.
چه چیزی در دستاوردهای شغلی شما موثر بوده؟
خوش بینی و امیدواری به آینده نقش مؤثری در دستاوردهای شغلی من داشته است.
آیا تضادها مانعی برای رسیدن به موفقیت است؟
مسیر زندگی که از بدو تولد در آن قدم میگذاریم، دارای پستی و بلندیهای زیادی میباشد، در واقع اینگونه نیست که انسان فقط در یک مسیر مسقیم حرکت کند و در صورت مشاهده موانع باید آن را دور بزند و یا بردارد.
مهمترین و دشوارترین بخش موفقیت چیست؟
اولین گام همیشه سختترین گام و این را نیز بگویم که موفقیت زمانبر میباشد.
به نظر شما، آیا موفقیت یک سطح دارد که انسان با رسیدن به آن، قانع شود و توقف کند؟
انسانها باید مدام در حال تلاش برای پیشرفت باشند حتی اگر میترسند که موقعیتی را از دست بدهند. باید خودشان را به چالش بکشند تا رشد کنند.
برخورد شما با مسائل غیرکاری به چه شکل است؟
هیچگاه به مسائل غیر کاری اجازه ندادهام که لطمهای به زندگی شغلی و حرفهای من وارد کنند.
شغل کنونی شما چیست؟
در حال حاضر به عنوان رئیس اجرایی توییتر، مسئولیت رهبری و پشتیبانی از تیم اجرایی و همچنین جذب استعدادهای کلیدی را بر عهده دارم. همچنین من یکی از بنیانگذاران بنیاد خیریهی پارسی هستم. این بنیاد به دانشجویان ایرانی کمک میکند تا شرکت ها و ایدههای کارآفرینی خودشان را به نتیجه برسانند.
درسهایی که میتوانیم از زندگی این فرد موفق بگیریم و برای اصلاح بعضی از باورهای نادرست خود به کار ببریم:
- طبق گفته امید کردستانی ، موفقیت موضوعی نیست که بتوان یک شبه به آن رسید، بلکه موفقیت شامل مجموعه اقدامات هدفمند و بلندمدت همراه با پشتکار و تداوم به خرج دادن است. پس برای رسیدن به موفقیت بهتر است ابتدا هدف را مشخص کرده و تداوم به خرج دادن همراه صبر را در این مسیر پیش بگیریم. این درواقع همان تکاملی است که ما بدان اعتقاد داریم باید طی گردد.
- انسان در مسیر موفقیت، همواره باید به دنبال پیشرفت و درخشش باشد. اگر به نقطهای رسیدیم و با تصور اینکه در این نقطه، به اوج خود رسیدهایم و این تصور سبب از پای نشستن ما شود، این یک سطح ثابت نیست و ما را به سمت سقوط هدایت میکند.
- مهمترین گام برای رسیدن به موفقیت، گام اول است. زمانی که قرار باشد یک حرکت هدفمند را آغاز کنیم و موفقیتی را در پیش بگیریم، لازم است که گام اول را برداریم. درست مانند یک ماشین سنگین که در ابتدا، به سختی شروع به حرکت میکند، اما این حرکت رفته رفته آسان شده و او را به سمت هدف پیش میبرد. موفقیت نیز همین گونه است. گام اول همیشه سخت و مهمترین است، پس بدون ترس باید این گام مهم را قدرتمند و هدفمند برداشت تا به گامهای آسان و سریع برسیم.
- تضادها همیشه در زندگی ما وجود دارند، در زندگی هر شخصی به شکلی متفاوت. اما مهم این است که همچون امید کردستانی، بر روی این تضادها و موانع پا بگذاریم و یا آن ها را دور بزنیم.
- فرکانسها در جهان هستی بسیار تعیین کننده هستند. زمانی که ما در این دنیا دیدگاهی ناامیدکننده و غمگین داشته باشیم، جهان هستی نیز از همین جنس فرکانس برای ما منعکس میکند. در نقطه مقابل اما زمانی که فرکانسی امیدوارانه و خوشبینانه ارسال کنیم، فرکانسی مثبت و از همین جنس نیز دریافت خواهیم کرد.
- امید کردستانی با ثروت زیاد خود، در امور خیریه نقش دارد و همین موضوع سبب شده تا ایشان با استفاده از ثروت خود، سعی در تبدیل جهان هستی به جایی بهتر برای زندگی دارد.
- ایشان همیشه بحرانها را شناسایی کرده و برای آن ایده میدهد. این همان نگرش حل مسئله است که بدانیم مسئله کجاست و آن را حل کنیم و در ازای آن، پاداشهای جهان هستی را بگیریم.