وبلاگ

زندگینامه ماریا خرسند بنیان‌گذار مطرح بلوتوث

قطعا نام بلوتوث را شنیده‌ایم؛ از زمان قدیم که از این تکنولوژی برای ارسال فیلم و عکس به دوستان استفاده می‌کردیم، تا امروز که از آن برای شنیدن موسیقی و یا کنترل لوازم رایانه‌ای استفاده می‌کنیم. اما جالب است بدانیم بنیان‌گذار این تکنولوژی، یک بانوی ایرانی به نام ماریا خرسند می‌باشد. در این نوشته، زندگینامه کامل ایشان همراه با نکات جذاب و شگفت‌انگیز بیان گردیده است.

 

دوستان عزیز،
ما در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده زندگینامه فوق العاده جالب ماریا خرسند را به صورت کاملا ابتکاری و برای درک بهتر شما خواننده عزیز به شکل پرسش و پاسخ درآورده ایم. با ما همراه باشید.

 

خانم ماریا خرسند لطفا خودتان را معرفی نمایید؟

ماریا خرسند هستم که در 22 خرداد 1336 و در شهر ساری متولد شدم و به عنوان یکی از بنیان‌گذاران فناوری بلوتوث شناخته می‌شوم.

 

تحصیلات شما چقدر هست و در کجا درس خواندید؟

برای تحصیل به دانشگاهی در لس آنجلس رفتم. ابتدا وارد رشته روانشناسی شدم، اما پس از مدتی متوجه شدم من به کامپیوتر علاقه بیشتری دارم. این شد که تغییر رشته دادم. در این رشته ادامه تحصیل دادم و فوق لیسانس مهندسی کامپیوترم را از دانشگاه فولرتون کالیفرنیا گرفتم.

لطفا توضیحی در مورد خانواده خود بدهید؟

من دوران کودکی‌ام را در ایران گذراندم. در سن ۱۵ سالگی همراه با خانواده ایران را به مقصد لس آنجلس آمریکا ترک کردم.

خانواده کنونی چطور؟ ازدواج کردید؟

با یکی از هم دانشگاهی‌های دانشگاهم که سوئدی بود آشنا شدم و در سال 1987 با او ازدواج کردم و به سوئد رفتم.

پس از پایان تحصیلات، چه اتفاقی رخ داد؟

من در زمان تحصیل در آمریکا، موفق شدم یک کارنامه شغلی مناسب را در کنار تحصیل برای خودم ترتیب دهم. در شرکت‌هایی همچون شرکت نفتی یونیون کالیفرنیا و شرکت کامپیوتری یونی سیس نیز به فعالیت مشغول شدم. موضوع دیگر اینکه قرار بود در چند پروژه زیر نظر وزارت دفاع آمریکا کار کنم، اما در آن زمان، در ایران انقلاب رخ داده بود و من به همین دلیل، پس از ارائه رزومه و مصاحبه، برای ایرانی بودن کنار گذاشته می‌شدم.

واکنش شما نسبت به این موضوع به چه شکل بود؟

من یاد گرفته بودم که هیچ‌وقت نباید دست از هدفم بکشم و ناامید شوم. برای همین به سوئد رفتم و وقتی به سوئد رفتم بازهم برای یافتن کار تلاش کردم.

تلاش‌ها نتیجه داشت؟

بله، در سوئد موفق شدم چند کار در شرکت‌های مختلف پیدا کنم و استخدام شوم. من همیشه در هر کجا و هر زمان که بودم هیچ‌گاه هویت و ملیت خودم را فراموش نکردم و با افتخار و غرور ایرانی بودن خودم را به همگان اعلام می‌کنم.

خانم ماریا خرسند چگونه به شرکت سونی اریکسون رفتید؟

با کار در شرکت‌های مختلف توانستم رزومه خودم را قوی کنم. سپس به شرکت اریکسون رفتم و با اعتمادی که جلب کرده بودم، بالاخره مدیر عامل این شرکت شدم.

چگونه توانستید به یک مدیر موفق در شرکت اریکسون بدل گردید؟

همیشه در کارم با انگیزه و شوق فراوان فعالیت می‌کردم. برای همین توانستم با پشتکار و تلاش فراوان به موفقیت‌های بزرگی در زمینه کاری خودم برسم و نشان دهم که من یک زن ایرانی موفق هستم.

ماریا خرسند در مورد ایجاد بلوتوث به ما توضیح دهید.

با تلاش‌های من و همکارانم در حوزه بهتر کردن ارتباطات ما توانستیم بلوتوث را اختراع کنیم. یک تکنولوژی معروف در دنیا که سال 1994 تحول عظیمی در ارتباطات به خصوص موبایل به همراه اورد. تکنولوژی‌ای سرشار از موفقیت و سود!

دلیل اینکه پروژه بزرگی همچون بلوتوث به شما واگذار شد را چه می‌دانید؟

فکر می‌کنم خصلت بلندپروازی و پشت‌کار همراه با اشتیاق به منظور درگیر شدن در چالش‌های جدید، باعث شد پروژه بزرگی همچون بلوتوث به من واگذار گردد.

فعالیت در اریکسون، سکوی پرتاب شما شد؟

بله، در سال 2001 توانستم ریاست بخش لایسنس تکنولوژی اریکسون را از آن خود کنم. همچنین مدیریت شرکت دل را به دست آوردم. سعی کردم خدمات عالی برای بازارهای این شرکت ارائه دهم. در کنار این کارها من عضو هیئت مدیره شرکت OMX هم بوده‌ام البته قبل از اینکه به ریاست امور مالی آن برسم.

من مدیریت شرکت تحقیقات فناوری SP را هم انجام می‌دادم. شرکت تحقیقاتی SP در شش زمینه‌ی انرژی، تکنولوژی اطلاعات و مخابرات، علوم حیات، ریسک و امنیت، محیط‌زیست و حمل‌ونقل به کارش ادامه می‌دهد. این کمپانی در زمینه‌های نام‌برده شده به کار پژوهشی و تحقیقات اشتغال دارد.

این شرکت اطلاعاتی که به دست می‌آورد را در اختیار سایر شرکت‌های بزرگ دنیا قرار می‌دهد تا آن‌ها برای رسیدن به اهدافشان از آن‌ها استفاده کنند. بازدهی مالی این شرکت در دوران مدیریت من چندین برابر شده است.

از دلایل موفقیت خود بگویید.

شاید بتوانم بگویم مهم‌ترین دلیل موفقیتم به‌خاطر خصلت بلندپروازی و جاه طلبی من است. مثل همه آدم‌های موفق من هم از پشتکار فراوان نتیجه گرفتم.

چرا بسیاری از کارها را دنبال کردید؟

من دوست دارم در کارهایم چالش ایجاد کنم، برای همین سعی کردم  در خیلی از کارها فعالیت داشته باشم. چون به خودم قول موفقیت در هر چالشی را دادم، توانایی‌هایم خیلی زود نمایان شد.

درس‌هایی که می‌توانیم از زندگی این فرد موفق بگیریم و برای اصلاح بعضی از باورهای نادرست خود به کار ببریم:

  1. باور جنسیت را در زندگی ماریا خرسند به خوبی می‌توانیم مشاهده نماییم. جنسیت مانعی برای موفق شدن نبوده و هر شخصی می‌تواند با هر جنسیتی به مدارج بالای موفقیت دست یابد. همچون ماریا خرسند و بسیاری از بانوانی که امروزه، نام آن‌ها به عنوان الگوی موفقیت در اطراف ما دیده و شنیده می‌شود.
  2. زمانی که ماریا خرسند به آمریکا می‌رود، این زمان با انقلاب ایران همراه می‌شود. این موضوعِ زمانی، تضادهایی را برای ماریا خرسند ایجاد می‌کند و او را از دستیابی به یک شغل مطلوب، منع می‌نماید. واقعیت مهم اما این است که ایشان به بهترین شکل ممکن، می‌تواند بر این زمان و این تضاد غلبه کرده و با تلاش و ناامید نشدن، خود را به مراتب بالای موفقیتی برساند.
  3. بسیاری از انسان‌ها، از مواجه شدن با یک چالش جدید در زندگی ترس دارند. دلیل این ترس نیز این است که احتمال می‌دهند در این مسیر شکست بخورند. اما چالش‌های مختلف، سبب پیشرفت هرچه بیشتر ما شده و به قوی‌تر شدن ما کمک بسیار زیادی می‌کند. پس لازم است همچون ماریا خرسند ، از تجربه‌های کاری مختلف نترسیم و خود را با چالش‌های جدید شغلی و کاری مشغول نماییم.
  4. بعضی از افراد، ایرانی بودن خود را باعث عدم پیشرفت دانسته و این یک تصور کاملا اشتباه است. خانم ماریا خرسند یک شخصیت ایرانی بود که به خوبی توانست موفقیت را در دیگر نقطه از جهان هستی تجربه نماید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط با این مقاله را نیز بررسی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

پیشنهاد ما به شما
×