وبلاگ

زندگینامه انوشه انصاری اولین بانوی فضانورد ایرانی

انوشه انصاری با تلاشی بی‌وقفه، غیرممکن‌ها را ممکن کرده و به هرآنچه که خواسته رسیده است. ممکن است در زندگی‌ خود با تضادهایی روبرو شویم، اما زندگینامه انوشه انصاری همراه با نکات مختلف، به ما نشان می‌دهد که این تضادها مانعی برای موفقیت نبوده و با درکی صحیح، می‌توانیم تضادهای مختلف را پشت سر بگذاریم.

 

دوستان عزیز،
ما در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده زندگینامه فوق العاده جالب انوشه انصاری را به صورت کاملا ابتکاری و برای درک بهتر شما خواننده عزیز به شکل پرسش و پاسخ درآورده ایم. با ما همراه باشید.

 

انوشه انصاری لطفا خودتان را معرفی نمایید.

انوشه انصاری هستم که در 21 شهریور 1345 در شهر مشهد متولد شدم و به عنوان نخستین زن گردشگر فضایی شناخته می‌شوم.

تا چه زمانی در ایران زندگی کردید؟

من تا چهار سالگی در مشهد زندگی می‌کردم بعد از آن به تهران نقل مکان کردیم و در آنجا بزرگ‌ شدم. بعد از دبیرستانم به دلیل شرایط جنگی کشور و برای رسیدن به رویای همیشگی‌ام تصمیم به ترک وطن گرفتیم و ایران را به مقصد ایالات متحده آمریکا ترک کردیم.

ازدواج کرده‌اید خانوم انوشه انصاری ؟

بله، زمانی که من در شرکت مخابراتی MCI مشغول به کار شدم، با حمید انصاری آشنا شدم. سپس در سال 1991 با او ازدواج کردم. آن‌جا بود که نام خانوادگی من طبق قوانین ازدواج آمریکا از رئیسیان به انصاری تغییر کرد.

تحصیلات شما چقدر هست و در کجا درس خواندید؟

تحصیلات تکمیلی مقطع دبیرستان را در یکی از مدارس ایالات‌متحده به پایان رساندم. برای تحصیلات بالاتر به دانشگاه جورج میسونِ ویرجینیا رفتم. دوره‌ی لیسانس رشته مهندسی برق و علوم رایانه را انتخاب کردم و با کسب نمرات ممتاز از این دانشگاه فاغ التحصیل شدم. در دانشگاه جورج واشنگتن، رشته مهندسی الکترونیک را ادامه دادم و مدرک فوق لیسانس گرفتم.

انوشه انصاری فعالیت خودتان را چطور آغاز کردید؟

بعد از تحصیلم در شرکت مخابراتی MCI از زیرمجموعه‌های شرکت بزرگ ورایزون مشغول به کار شدم. به جز شرکت MCI در شرکت COMSAT هم کار کردم و پروژه‌هایی را در این شرکت‌ها به نتیجه رساندم. در مدت فعالیتم چندین مقاله نوشتم و دو پتنت در زمینه‌ی «عمل‌گرهای خودکار» و «گره‌های یک شبکه‌ی بی‌سیم» به نام خود به ثبت رسانم.

در مورد شرکت تله‌کام تکنولوژی توضیح دهید؟

سال ۱۹۹۳ به همراه همسرم و برادر شوهرم، شرکت Telecom Technologies Inc. یا به اختصار TTI را در ریچاردسون تگزاس تاسیس کردیم. کار ما تولید لوازم شبکه‌های رایانه‌ای بود. شرکت ما برای بهبود عملکرد سامانه‌ها، کاهش هزینه‌های عملیاتی و نوسازی تجهیزات به شرکت‌های مخابراتی کمک می‌کرد. محصولات ما رابطی بین فن‌آوری‌های مرسوم مخابراتی و نسل جدید شبکه‌ها بودند و این کار را با بهره‌گیری از فن‌آوری تعویض نرم‌افزار انجام می‌دادند.

یکی از مهمترین جوایز خود را نام ببرید خانوم انوشه انصاری .

در سال ۲۰۰۰ از سوی مجله زن شاغل به عنوان کارآفرین برتر انتخاب شدم.

عملکرد درخشان شرکت شما چه نتیجه‌ای در پی داشت؟

عملکردهای عالی شرکت ما به زودی باعث جذب چند شرکت بزرگ، برای خریدن شرکت شد. نهایتا شرکت Sonus Networks آن را خرید. در سال ۲۰۰۱  انتقال سهام  ۱۰٫۸ میلیون سهم از شرکت سنوس نتورکس به ما انجام شد. من معاون شرکت سنوز نتورک شدم. تا مارس 2001 مدیریت بخش آی‌پی هوشمند را هم به عهده داشتم.

انوشه انصاری لطفا در مورد شرکت پرودی سیستم توضیح دهید؟

شرکت TTI را فروختیم، ولی خب قرار نبود کار را کنار بگذاریم پس شرکت Prodea System را در سال 2006 راه اندازی کردیم.

هدف شما از تاسیس این شرکت چه بود؟

هدف ما ارائه ایده‌های استثنایی برای مدیریت دیجیتال خانه‌ها بود و این شرکت هزینه سفر فضایی مرا که اولین بانوی گردشگر فضایی به صورت خصوصی بودم را پرداخت کرد.

در ادامه برای سفر به فضا، طرح خاصی مد نظر دارید انوشه انصاری ؟

بله، ما قصد داریم با همکاری روسیه طرحی را اجرا کنیم تا توریست‌ها و گردشگرانی را هر از چند گاهی به ارتفاعات زیر مداری بفرستیم. من دوست دارم همه مثل من بتوانند این تجربه‌ی فضایی را داشته باشند.

این کار چگونه رخ خواهد داد؟

این کشتی نظامی را «کاشف ماجراجوی فضا» نامیدیم. پنج نفر می‌توانند با آن برای چند دقیقه، گردی سیاره زمین و سیاهی فضا را ببینند. ما این افراد را تا ارتفاع مشخصی با هواپیمایی مخصوص می‌بریم. فضاپیما با موتورهای قدرتمندش روشن می‌شود و به ارتفاعات زیر مداری بالاتری می‌رود. این هواپیماها به‌احتمال زیاد در امارات ساخته خواهند شد و از فرودگاه همین کشور پرواز می‌کنند.

انوشه انصاری ، علاقه به حضور در فضا از چه زمانی آغاز شد؟

من از دوران کودکی به فضانوردی علاقمند بودم و همیشه رؤیای سفر به فضا در سرم بود. از زمانی که دختر کوچکی بودم شب های تابستان محو تماشای ستارگان می‌شدم، آرزوی پرواز را در سر داشتم و دلم می‌خواست گردی کره‌ی زمین را از فضا ببینم و این رویا همیشه در قلب من زنده و انگیزه من برای موفقیت‌های کاری من بود، تا اینکه فرصتی پیش آمد که آرزویم را به واقعیت تبدیل کنم.

آغاز سفر چگونه آغاز شد؟ در همان گام اول این سفر شکل گرفت؟

در سال ۲۰۰۴ با همراهی همسرم و برادر شوهرم تصمیم گرفتیم به بنیاد جایزه‌ی ایکس کمک کنیم. این جایزه ۱۰ میلیون دلاری قرار بود به اولین فرد یا گروهی تعلق بگیرد که نخستین پرواز غیر دولتی به فضا را میسر می‌کند. این سفر این گونه بود که ابتدا باید سه نفر با آن به ارتفاعی بیش از ۱۰۰ کیلومتر از سطح متوسط زمین می‌رفتند و برمی‌گشتند و پس از دو هفته دوباره پرواز می‌کردند. در نهایت در ۴ اکتبر ۲۰۰۴ فضاپیمای کوچک «SpaceShip 1» با طراحی خلاقانه‌ی «برت روتان» آمریکایی برنده‌ی این جایزه شد.

از آرزوی خود دست کشیدید خانوم انوشه انصاری ؟

خیر، منکه از آرزویم دست بردار نبودم، برای رفتن به این سفر شگفت انگیز به ایستگاه بین المللی فضایی رفتم و ثبت نام کردم. این سفر حدود ۲۰ میلیون دلار هزینه برای من داشت. این سفر توسط کپسول فضایی سایوز تی‌ام‌آ متعلق به روسیه صورت می‌گرفت. من بالاخره در تاریخ ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۶ به فضا رفتم. من پس از عبدالاحد مومند فضانورد افغان دومین فضانورد فارسی‌زبان و اولین ایرانی بودم که به فضا رفتم.

این سفر انتقادهایی داشت، پاسخ شما به این انتقادها چه بود؟

بله، انتقادهای زیادی از من شد اما من می‌گویم شما حاضرید چقدر برای تحقق رویاهایتان بپردازید؟ آیا رویای شما ارزش حقوق یک ماه یا شاید یک سال شما دارد؟ شاید بهای آن به اندازه پس‌اندازی باشد که برای دانشگاه فرزندتان کنار گذاشته‌اید. آیا به اندازه تمام حقوق بازنشستگی شما می‌‌ارزد؟ از دست دادن عضوی از بدنتان چطور؟ آیا ارزش آن را دارد که برای آن بمیرید؟ قیمت واقعی یک رویا به‌راستی چقدر است؟

من جوابی برای این ندارم، اما فکر می‌کنم پاسخ این پرسش برای هرکس متفاوت باشد. خود من، همیشه آماده بوده‌ام و هنوز هم هستم تا زندگی خودم را برای تحقق رویاهایم فدا کنم.

 به نظر خودتان دلالیل موفقیت شما چیست خانوم انوشه انصاری ؟

مردم فکر می‌کنند در چهل سالگی به قله زندگی‌شان می‌رسند اما من امیدوارم این شروعی باشد برای قله‌ی بعدی که از آن بالا خواهم رفت. من با دست یافتن به آرزوی دوران کودکی که در سر داشتم، می‌خواستم به جوانان سراسر دنیا نشان دهم که مسلما هیچ محدودیتی برای آنچه که می‌خواهید بدست بیاورید وجود ندارد.

پس از بازگشت از این سفر چه فعالیتی را دنبال کردید؟

پس از بازگشت، تصمیم گرفتم تا در این زمینه به تحصیل ادامه دهم و به این ترتیب، مدرک فوق لیسانس دومم را از دانشگاه سوئین یورن در رشته ستاره‌شناسی کسب کردم.

در امور خیرخواهانه نیز فعالیتی دارید خانوم انوشه انصاری ؟

بله، بنده موسسه خیریه بنیاد اهورا را همراه با جمشید انصاری اداره کرده و حمایت مالی انجام می‌دهیم.

بازهم شرکت تاسیس کردید یا امور علمی را پشت سر گذاشتید؟

بله، به‌همراه امیر و حمید انصاری در حوزهٔ خانه دیجیتال (Digital Home)، شرکت پرودیا سیستمز را با هدف راه‌اندازی یک سیستم پیشرفته برای آمیختن و استفادهٔ سهل‌تر از محصولات و فایل‌ها و تولیدات ابزار خانگی دیجیتال مانند ویدئو و صدا و فیلم تأسیس کردیم که در تگزاس و در هندوستان دفاتر رسمی دارد.

کتابی نیز در زمینه فضا و این سفر نوشته‌اید خانوم انوشه انصاری ؟

بله، در کتاب زندگی‌نامه‌ام با عنوان «رویاهای من برای ستارگان» که آن را به کمک یکی از نویسندگان محبوب خود نوشته‌ام، توضیحی درخصوص دوره آموزشی که من را با انواع و اقسام خطرهایی که ممکن است در یک سفر فضایی واقعی با آن‌ها رو در رو شوم می‌دهد، تا اگر ذره‌ای تردید یا ناتوانی در وجودم مشاهده شد، از فهرست مسافران حذف شوم. علاوه بر این‌ها در کتاب آمده که در دوره آموزشی بارها با موقعیت‌هایی مواجه شده‌ام که در حالت عادی هیچ‌گاه انجام دادن‌شان را نمی‌پذیرفتم، اما در این مورد خاص هیچ مخالفتی نمی‌کنم تا یگانه بخت خود برای سفر به فضا را به مخاطره نیندازم.

از جوایز و افتخارات خود نام ببرید.

  • سال ۲۰۰۰ به عنوان کارآفرین برتر از سوی مجله زن شاغل آمریکا
  • سال ۲۰۰۱ حضور در فهرست تاجران موفق مجله معتبر فورچون آمریکا
  • سال ۲۰۰۹ دریافت اولین جایزه نوآور سیمونز که سالانه توسط NCWIT به کارآفرینان موفق زن در زمینه فناوری داده می‌شود.
  • ۲۰ دسامبر ۲۰۱۲ دریافت دکترای افتخاری علوم از دانشگاه جرج میسون
  • سال ۲۰۱۵ به پاس خدماتم به جامعه فضایی، جایزه ملی پیشگامان فضا ایالات متحده به من داده شد.
  • فوریه ۲۰۱۷: من در پی اقدام اصغر فرهادی مبنی بر تحریم فرمان منع مهاجرت هفت کشور مسلمان از جمله ایران که از سوی ترامپ صادر شده بود، در فوریه ۲۰۱۷ جایزه اسکار متعلق به وی را برای فیلم فروشنده دریافت کردم و به‌جای وی سخنرانی نمودم.

درس‌هایی که می‌توانیم از زندگی این فرد موفق بگیریم و برای اصلاح بعضی از باورهای نادرست خود به کار ببریم:

  1. زندگینامه انوشه انصاری یک نکته مهم را در پی دارد. حضور در دورانی که دارای تضادی به نام جنگ بوده. باوری که در آن، انوشه انصاری در یک زمانه نه‌چندان مناسب حضور داشت و آن به دوران جنگ تحمیلی و خسارت‌های جبران ناپذیر آن باز می‌گشت. اما این تضاد سبب توقف انوشه انصاری و خط کشیدن ایشان بر روی آرزوها نشد، بلکه او از این تضاد، پلی به سمت رسیدن به آرزوهای خود زد.
  2. انوشه انصاری از افراد ثروتمند دنیای ما می‌باشد. ایشان سعی کرده همواره از این ثروت در جهت هرچه زیباتر کردن دنیا بهره برده و آن را در مسیر خیرخواهانه خرج کند.
  3. انوشه انصاری در مسیر رسیدن به آرزوهای خود، با شکست‌هایی مواجه شده است. اما این شکست سبب نشده تا ایشان از آرزوی خود دست بکشد و آن را کنار بگذارد، بلکه با قدرت و تلاشی مضاعف، خود را به آروزی خود که همان سفر به فضا بود رسانده است.
  4. انوشه انصاری در دوران کودکی تا بزرگسالی لحظه به لحظه رویای سفر به فضا و تحقق آرزوهای خود را تجسم کرده و این تجسم کمکی شایان در موفقیت ایشان داشته است.
  5. علاقه به یک زمینه و گام برداشتن در آن مسیر، بسیار در موفقیت موثر بوده تا جایی که انوشه انصاری در بخشی از زندگینامه بیان می‌کند که “در دوره آموزشی بارها با موقعیت‌هایی مواجه شده‌ام که در حالت عادی هیچ‌گاه انجام دادن‌شان را نمی‌پذیرفتم، اما در این مورد خاص هیچ مخالفتی نمی‌کنم تا یگانه بخت خود برای سفر به فضا را به مخاطره نیندازم”.
  6. موضوع بعدی موضوع عملگرایی در زندگی انوشه انصاری است. موضوعی که ایشان در آن بیان می‌کند از دوران کودکی رویای سفر به فضا را داشته و با تلاش بسیار این موضوع را جامه عمل می‌پوشاند.همچنین ایشان مدام ایده‌هایی برای تاسیس شرکت‌های مختلف داشته است که بازهم نشان از موضوع عملگرایی توسط ایشان دارد.
  7. ایشان با وجود جنسیت زنی که دارد، هرگز این جنسیت را مانع ندانسته و به مانند بسیاری از بانوان، توانسته به بهترین شکل ممکن به موفقیت دست یابد. نکته دیگر در باور جنسیت ایشان، این است که انوشه انصاری به عنوان اولین بانویی لقب گرفته است که به فضا سفر کرده و این اولین بودن، نشان از عزت نفس و اعتماد به نفس بالای ایشان دارد.
  8. انوشه انصاری عنوان می‌کند که پس از 40 سالگی به قله بعدی زندگی خود دست پیدا کرده است و این نشان از این دارد که ایشان باوری که در آن محدودیت سن را در نظر بگیرد نداشته و فارغ از مسأله سن، به موفقیت‌ها نگاه می‌کند.

 

منبع

 

زندگینامه انوشه انصاری – نخستین زن فضانورد ایرانی

 

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%B4%D9%87_%D8%A7%D9%86%D8%B5%D8%A7%D8%B1%DB%8C

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط با این مقاله را نیز بررسی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

پیشنهاد ما به شما
×