وبلاگ

زندگینامه امیررضا خادم کشتی‌گیر مشهور ایرانی

دوستان عزیز:

ما در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده قصد داریم شما را با امیررضا خادم آشنا کنیم. زندگینامه فوق‌العاده جالب او برای درک بهتر در قالب پرسش و پاسخ به شرح زیر می‌باشد. با ما همراه باشید.

 

امیررضا خادم در کجا و کی متولد شده اید؟

من در تاریخ 20 دی 1348 در شهر مشهد متولد شدم.

 

از خانواده خود و حضور در کشتی بگویید. 

من که فرزند محمد خادم، کشتی گیر پیشکسوت و با سابقه ی کشور می باشم و برادرم رسول خادم نیز یکی از بزرگ ترین کشتی گیران تاریخ ایران است، همانند پدرم تصمیم گرفتم وارد دنیای کشتی شوم.

 

کشتی در کودکی چطور بود؟ 

ورود من به کشتی اتفاقات خوبی را برایم رقم زد و متوجه شدم که مانند پدر در این ورزش توانایی بسیار خوبی دارم.  من که بزرگ شده ی احمد آباد می باشم الفبای کشتی را تحت نظر پدرم و هم چنین هوشنگ نوذری آموختم و در باشگاه سعد آباد به تمرین کردن پرداختم.

 

زندگی نامه امیررضا خادم

 

امیررضا خادم چه زمانی کشتی را به صورت حرفه ای آغاز کردید؟ 

کار کردن تحت نظر دو تن از بزرگان کشتی کشور باعث شد تا من خیلی زود به مسیر حرفه ای وارد شوم و در سن ۱۸ سالگی و در وزن ۶۸ کیلوگرم به اردوی تیم ملی دعوت شدم.

نخستین مسابقات حرفه ای که در آن شرکت کردم المپیک ۱۹۸۸ سئول بود که شاید شروعی فوق العاده برای من به حساب می آمد، اما در نهایت با شکست دور اول نتوانستم به دورهای بعدی این مسابقات راه پیدا کنم. سال بعد از آن در مسابقات جهانی مارتینی سوئیس شرکت کردم و در این دور از مسابقات توانستم به مقام پنجم دست پیدا کنم.

 

مسابقات 1990 چگونه گذشت؟

پس از آن نیز نوبت به مسابقات جهانی ۱۹۹۰ توکیو ژاپن رسید، جایی که من تصمیم گرفتم در وزن ۷۴ کیلو گرم به مبارزه با رقیبان بپردازم و در نهایت موفق شدم نخستین مدال با ارزش خود را در این مسابقات به دست آوردم.

مدال برنز مسابقات جهانی توکیو شروعی فوق العاده و صد البته روحیه بخش برایم به حساب می آمد و من می دانستم که در صورت تلاش می توانم مانند پدرم راه پیشرفت در کشتی را طی کنم.

 

مسابقات جهانی وارنا چطور بود امیررضا خادم؟

سال بعد از آن، نوبت به مسابقات جهانی وارنا رسید. من در این مسابقات در دیدار نیمه نهایی در مقابل کنی ماندی که پیش از این در المپیک ۸۸ قهرمان شده بود به پیروزی رسیدم و در نتیجه مدال طلای این رقابت ها را به گردن آویختم.

این مدال طلا با پیروزی من بر یک حریف آمریکایی به دست آمد و جوی فوق العاده را در فضای کشور ایجاد کرده بود و شور و شعف به گونه ای فضای کشور را فرا گرفته بود که گویی ایران به تکنولوژی ساخت فضاپیما دست پیدا کرده است.

تلویزیون رسمی ایران نیز سال ها تصاویر پیروزی من بر حریف آمریکایی را پخش می کرد.

 

در آسیا هم قهرمان شدید؟ 

پس از آن نوبت به مسابقات آسیایی دهلی نو رسید و من با وجود انتظاراتی که از من می رفت در فینال شکست خوردم و به مدال نقره دست پیدا کردم. مسابقات قهرمانی آسیای سال ۹۲ نیز یکی دیگر از موفقیت های من بود و من موفق شدم با کسب مدال طلا در جایگاه نخست بهترین کشتی گیر آسیا قرار بگیرم.

در المپیک ۹۲ که در بارسلون برگزار می شد، با شکستی که مقابل پارک جانگ سون متحمل شدم به مقام سوم مشترک دست پیدا کردم و بدین ترتیب نخستین مدال من در المپیک، مدال برنز بود.

 

امیررضا خادم

امیررضا خادم مسابقات جهانی 93 تا 96 چطور بودند؟ 

در مسابقات جهانی ۹۳ تا ۹۶ نتوانستم موفقیت چندانی به دست بیاورم، اما در المپیک ۹۶ آتلانتا یک بار دیگر به یک مقام سوم دست پیدا کردم، تا جمع مدال های من در المپیک به عدد دو برسد. با اتمام این مسابقات من تصمیم گرفتم تا به صورت رسمی از دنیای کشتی کناره گیری کنم.

 

پس از کناره گیری چه شد؟

فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۷۶ تصمیم گرفت تا من را به عنوان مدیر تیم های ملی کشتی ایران انتخاب کند و در نتیجه اولین سمت مدیریتی من در پستی بود که در آن تخصص نسبتا خوبی داشتم و برخلاف بسیاری از مدیرهای ورزشی کشور حداقل فضای ورزشی که در آن به مدیریت رسیده بودم را حس کرده بودم و می توانستم فردی به درد بخور برای کشتی کشور باشم.

 

امیررضا خادم در این پست موفق بودید؟ 

تیم ملی کشتی آزاد کشورمان با مدیریت من توانست به مقام قهرمانی جهان دست پیدا کند و با ۳ طلا و ۲ نقره و یک برنز یکی از موفق ترین حضورهای خود در مسابقات جهانی را رقم بزند. این قهرمانی پس از ۳۳ سال در تهران به دست آمد. من که دوست نداشتم از دنیای کشتی جدا شوم در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی نیز حضور پیدا کردم، اما در نهایت با شکست در مرحله رده بندی به مقام چهارم دست پیدا کردم.

 

امیررضا خادم

 

نماینده ایران در فیلا هستید؟ 

در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۱ من از سوی فدراسیون کشتی به عنوان نماینده ی ایران برای عضویت در هیئت رئیسه فیلا انتخاب شدم. با وجود آن که این انتخابات از اهمیت بسیار زیادی برای کشتی کشور برخوردار بود، اما ویزای من تنها ۴۸ ساعت مانده به شروع انتخابات صادر شد و در پایان من از حضور در مجمع فدراسیون جهانی کشتی جا ماندم.

 

فعالیت سیاسی هم داشته اید امیررضا خادم؟ 

من از فعالان اصولگرای کشور می باشم و در سال ۱۳۸۲ موفق شدم در فهرست آبادگران قرار بگیرم و در نهایت به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کنم اما در انتخابات دور بعدی نتوانستم در فهرست این جناح قرار بگیرم و در تهران نفر شصتم شدم و از راه یابی به مجلس باز ماندم.

 

عناوین و افتخارات ورزشی خود را نام ببرید. 

من در طی این سال ها عناوین خوبی دارم از جمله:

۱ – کسب مدال برنز در بازی های المپیک در سال ۱۹۹۲ در دسته ۷۴ کیلوگرم

۲ – کسب مقام سوم در مسابقات المپیک ۱۹۹۶ در وزن ۸۲ کیلوگرم

۳ – به دست آوردن مدال طلا در مسابقات جهانی وارنا در سال ۱۹۹۱

۴ – کسب مدال برنز در مسابقات جهانی توکیو در سال ۱۹۹۰

۵ – کسب مدال طلا در بازی های آسیایی ۱۹۹۴ در وزن ۸۲ کیلوگرم

۶ – به دست آوردن مدال طلا در مسابقات قهرمانی کشتی آسیا در سال ۱۹۹۲

۷ – کسب مدال خوش رنگ طلا در مسابقات قهرمانی کشتی آسیا ۱۹۹۳ میلادی

۸ – به دست آوردن مدال نقره مسابقات قهرمانی کشتی آسیا در سال ۱۹۹۱

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط با این مقاله را نیز بررسی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

پیشنهاد ما به شما
×