وبلاگ

دستورالعمل گام به گام برای استفاده از جادوی شکرگزاری

دستورالعمل گام به گام برای استفاده از جادوی شکرگزاری

ممکن است در ذهنمان سوالی با این مضمون ایجاد شود که چگونه شکرگزار باشیم؟

برای شکرگزاری باید بنویسیم یا اصلا با صدای بلند شکرگزاری کنیم؟

بابت چه چیزهایی شکرگزار باشیم؟ و …

برای داشتن درک درست از مفهوم شکرگزاری و چگونگی انجام این کار، با ما همراه باشید.

 

ابتدای سخن و مقاله را با این جمله زیبا آغاز می‌کنیم:

خدایا! بهترین نعمتی که به من داده‌ای خودت هستی… به اندازه‌ی خودت، بی‌نهایت شکر…

این روزها کمتر کسی در دنیا وجود دارد که بابت نعمت‌هایی که دارد، خداوند را شکر کند. در واقع ساختار تبلیغات و شبکه‌های اجتماعی به گونه‌ای است که بیشتر کمبودها و نداشته‌های ما را به ما گوشزد می‌کند. هدف نهایی هم این است که بیشتر و بیشتر خرید کنیم و مصرف کنیم تا چرخ اقتصاد لیبرال بیشتر از هر زمانی بچرخد و سرمایه‌داران هرروز پولدارتر شوند.

 

مفهوم شکرگزاری

شکرگزاری نزدیکترین فرکانس به فرکانس خداوند را دارد. اینکه ما به دنبال جزئیات شکرگزاری بگردیم، یعنی به نظر می‌رسد هنوز با شکرگزاری راحت نیستیم، از آن حس خوبی نمی‌گیریم و فقط به عنوان یک تمرین به آن نگاه می‌کنیم.
تا زمانی که ما به چشم تکلیف یا یک تمرین زود بازده به این قضیه نگاه کنیم، حس خوبی از آن نخواهیم گرفت.
شکرگزاری واقعی زمانی است که به هر کجا که چشم دوختیم، هر صدایی را که به گوش خود شنیدیم، هر چیزی را که لمس کردیم، خدا را در آن ببینیم و مهربانی و لطف او را با تمام وجودمان حس کنیم و فکر و توجه به این موارد، شعفی درونی و شوقی قلبی را در ما به وجود آورد.
با به یاد آوردن دیدن، چشیدن، شنیدن، لمس کردن، نعمات و الطاف الهی، قلب و زبان و ذهن و سایر اجزای بدنمان شکرگزار باشیم.

جملات شکرگزاری

زمانی که از اعماق قلب، حس آرامش پیدا کنیم، یعنی در حال شکرگزاری هستیم.

زمانی که قدر داشته‌های خود را بدانیم و با بی‌توجهی از کنار آن‌ها رد نشویم یعنی درحال شکرگزاری هستیم.

زمانی که هر لحظه لبخند خدا، عدالت خدا، عشق خدا را در زندگی حس کنیم، یعنی درحال شکرگزاری هستیم.

زمانی که ما با زبان شکر می‌کنیم، در قلبمان حس سپاس‌گزاری داریم. با پای خودمان که در راه رسیدن به خواسته‌های سعادت‌بخش و لذت‌بخش گام بر می‌داریم، یعنی سپاس‌گزاریم. زمانی که توجه و تمرکز خود را روی دارندگی و فراوانی در زندگی قرار می‌دهیم، یعنی در زمره شکرگزارانیم.

وقتی که به محض بیدار شدن از خواب صبحگاهی، در ذهن تیزبینمان به دنبال نکاتی می‌گردیم که حسمان را بهتر کند و بهتر نگه دارد و قلبمان را غرق شادی کند، یعنی ما در ذهن و قلب و عمل و … ، خداوند را شاکریم.

چقدر عالی می‌شود اگر در این بین به این نکته دقت داشته باشیم، اگر با زبانمان بابت نعمتی شکرگزاریم، با توجهمان ناشکری نکنیم.
زمانی که می‌گوییم خدایا بابت زبان گویایی که به من عطا کردی تو را شاکرم، با همان زبان غیبت نکنیم چرا که این کار به منزله ناسپاسی است.

باید سعی کنیم هر روز و هر روز، نعمات غیرتکراری دیگری را به نعمات قبلی اضافه کنیم و شکرگزار آن باشیم.

از اهمیت شکرگزاری در فرهنگ قدیم ایرانی نیز می‌توان با همین مثل معروف به خوبی یاد کرد:

شکر نعمت، نعمتت افزون کند …

شکرگزاری در قرآن

خداوند در قرآن می فرماید من به شکرگزاری شما نیازی ندارم؛ اما ما انسان ها به دلایل متعدد باید شکرگزار نعمت‌های خدا باشیم و این شکرگزاری به نفع خود ماست. به عنوان مثال شکرگزاری باعث می شود قدر داشته هایمان را بدانیم و متوجه باشیم که خالق این دنیا ما را به حال خودمان رها نمی‌کند. در قرآن آیه های زیبایی درباره شکرگزاری وجود دارد که در ادامه برخی از این آیات را خواهیم دید.

در ابتدای قرآن و سوره مبارکه الفاتحه می‌خوانیم:

۞ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ(2) ۞

سپاس و ستایش مخصوص خداوندى است كه پروردگار جهانیان است(2)

آیه 7 سوره مبارکه ابراهیم:

۞وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ(7)۞

و (همچنین به خاطر بیاورید) هنگامی را که پروردگارتان اعلام داشت: «اگر شکرگزاری کنید، (نعمت خود را) بر شما خواهم افزود؛ و اگر ناسپاسی کنید، مجازاتم شدید است!»(7)

آیات زیاد دیگری نیز در قرآن کریم سخن از موضوع شکرگزاری گفته‌اند و به خوبی ما را نسبت به این امر مهم در زندگی راهنمایی و هدایت می‌کنند.

 

فواید شکرگزاری

شکرگزاری فواید زیادی دارد که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • کاهش استرس
  • افزایش اعتماد به نفس
  • افزایش سطح انرژی
  • کاهش احساسات منفی
  • کاهش افسردگی
  • افزایش کیفیت عملکرد
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • و …

تمرین روز اول کتاب معجزه شکرگزاری | بابک خسروی نیا

قدم گذاشتن در مسیر شکرگزاری

شکرگزاری انواع گوناگونی دارد:

1) شکرگزاری ذهنی: فقط در ذهن خودمان به چیزهایی که داریم، فکر و توجه می‌کنیم.

2) شکرگزاری کلامی: با کلام خودمان بابت چیزهایی که داریم،  شکرگزاری میکنیم.

3) شکرگزاری رفتاری:کارهایی انجام می‌دهیم که نشان می‌دهد ما شکرگزار هستیم.

تمارین کتاب معجزه شکرگزاری

در ادامه برای تبدیل شدن به یک فرد شکرگزار و احساس معجزه شکرگزاری و اثرات جذاب آن در زندگی، تمارینی قرار گرفته است. این تمارین از کتاب معجزه شکرگزاری اثر “راندا برن” استخراج شده که مدعی است پیگیری این تمارین در 28 روز، ما را به شخصی شکرگزار تبدیل می‌کند. این کتاب اکنون در سرتاسر جهان طرفداران بسیاری دارد و در فروشگاه بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده نیز موجود است.

1- نوشتن نعمت‌های الهی

صبح که از خواب بیدار می‌شویم، به عنوان اولین کار، ده نعمتی که داریم را بنویسیم. ده مورد خیلی ساده و قابل شکرگزاری (خانه ،خانواده ،آسمان،آفتاب،حواس پنجگانه،خواب خوبی که داشتیم و…). پس از اتمام نوشتن این ده مورد، برگردیم و با صدایی بلند تمام این موارد را بخوانیم. پس از اینکه هر مورد را با صدای بلند گفتیم، با صدای بلند سه مرتبه بگوییم خدایا شکرت و حال و هوای شکرگزاری را کاملا احساس کنیم.

2- یادداشت شکرگزاری

یک یادداشت کوچک شکرگزاری نوشته و در معرض دیدمان قرار دهیم. یادداشتی که هر بار آن را دیدیم، به یاد بیاوریم که باید شکرگزاری کنیم. شب قبل از خواب، درخصوص بهترین اتفاقی که در طول روز برایمان رخ داده فکر کنیم و برای همان اتفاق، صمیمانه خدا را شاکر باشیم.

3- روابط خارق العاده

سه نفر از آدم‌های اطرافمان را که می‌شناسیم و به نوعی به ما کمک کرده‌اند را انتخاب کنیم. اشخاصی که دوست داریم از آن‌ها تشکر کنیم. فقط در اینجا نکته‌ای که وجود دارد این است که باید از این اشخاص عکس یا تصویر داشته باشیم. پس از انتخاب آن‌ها، چند خصوصیت خوب از این افراد را پیدا می‌کنیم؛ خصوصیاتی همچون صبر، حوصله، استعداد، خنده، چشم‌ها، مهربانی و … ، سپس عکس آن شخص را در مقابل خود نگه داشته و 5 مورد که بابت آن از این افراد متشکریم را می‌نویسیم. برای مثال، علی از تو بابت صداقتت متشکرم.
سعی کنیم در طول روز سه بار به عکس‌ها نگاه کرده و یادداشت را بخوانیم.

4- تندرستی خارق العاده

یک کاغذ کوچک برداشته و روی آن با حروف درشت و خوانا می‌نویسیم “موهبت تندرستی من را زنده نگه داشته است”.
دست کم در چهار نوبت، این جمله را خیلی آهسته می‌خوانیم و بابت موهبت ارزشمند تندرستی شکرگزاری را به جای می‌آوریم. تا جایی که می‌توانیم باید حال و هوای شکرگزاری را احساس کنیم.

5- پول خارق العاده

کمی به دوران کودکی فکر کنیم. به چیزهایی که بدون هیچ هزینه‌ای داشته‌ایم و آن‌ها را بنویسیم. لباس‌ها، کتاب، مداد، پا‌ک‌کن، غذاهایی که می‌خوردیم. پس از نوشتن این موارد، آهسته آن‌ها را می‌خوانیم و در پایان خداوند را صمیمانه شکر می‌کنیم.
اسکناسی بر می‌داریم و با خطی درشت روی آن می‌نویسیم “خدایا تو را بابت تمام پول‌هایی که در تمام زندگی‌ام دریافت کرده‌ام شکر می‌کنم”.
در این روز حداقل سه بار این اسکناس را برداشته و جمله‌اش را می‌خوانیم و از صمیم قلب خدا را شکر می‌کنیم. سپس اسکناس را در جایی قرار می‌دهیم که در معرض دیدمان قرار بگیرد.

6- موارد قابل شکرگزاری

در این روز یعنی ششمین روز از تمارین شکرگزاری، تمام موارد قابل شکرگزاری را یادداشت می‌کنیم و تا جایی که ممکن است حال و هوای شکرگزاری را احساس می‌کنیم.
مثلا همین شغلی که داریم، تلفن، اینترنت، چاپگری که داریم؛ افرادی که در کنار ما هستند و با آن‌ها رابطه دوستانه داریم. حتی اگر وظیفه نگهداری فرزندان، نگهداری منزل و … را بر عهده داریم، به دنبال مواردی باشیم که بابت آن‌ها خدا را شاکر هستیم و تا جایی که ممکن است به دنبال این موارد قابل شکرگزاری بگردیم.

7- جستجوی نکات منفی‌نما در زندگی

اگر در زندگی موردی منفی وجود دارد و می‌خواهیم آن را متحول کنیم، انتخابش کرده و به دنبال ده مورد قابل شکرگزاری در آن بگردیم.
مثلا، اگر رابطه ما با پدرمان خوب نیست، بنویسیم از پدرم متشکرم که در دوران کودکی، با من بازی می‌کرد؛ یا از پدرم بابت این که به من اهمیت زیادی می‌دهد متشکرم. از این نکات مثبت ده عدد را می‌نویسیم.
در این روز کاملا مراقب باشیم که هیچ فکر منفی نداشته باشیم. اگر متوجه شدیم فکرمان منفی شده، فوراََ یک مورد مثبت را در ذهن بیاوریم و با خود بگوییم:”اما من باید برای “همین نکته مثبت” خدا را شاکر باشم.

8- خوراکی و مواد اعجازآفرین

در این روز یعنی روز هشتم، پیش از آن که چیزی بخوریم یا بنوشیم. در ذهنمان و با صدایی بلند بگوییم “خدایا شکرت”.
پس از این که آن خوراکی را خوردیم یا نوشیدیم، واقعا و با تمام وجود از طعم آن لذت ببریم.

9- جذب کننده پول

تعدادی از قبض‌هایی که پرداخت نشده را برداشته و عبارت اعجازآفرین ” خدایا از بابت پول متشکرم” را روی آن یادداشت می‌کنیم. تفاوتی ندارد که پول داشته باشیم یا نداشته باشیم. تنها باید حال و هوای شکرگزاری را کاملا احساس کنیم.
ده قبض و قسط‌هایی را که پرداخت کرده‌ایم را نیز برداشته و روی هرکدام عبارت اعجازآفرین ” خدایا شکرت پرداخت شد” را می‌نویسیم. در این زمان نیز بابت پولی که برای پرداخت قبض داشتیم، باید حال و هوای شکرگزاری را به خوبی احساس کنیم.

نحوه شکرگزاری - بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده

 

10- گرد معجزه‌آسای شکرگزاری

امروز و در دهمین روز از تمرین شکرگزاری، دهمین قدم این است که ده نفر را که به نوعی به ما کمک کرده‌اند انتخاب کرده و در ذهنمان یا به صورت مستقیم، از آن‌ها تشکر کنیم و حال و هوای سپاس‌گزاری را احساس کنیم.
مثلا از رانندگان تاکسی، اتوبوس، کارکنان محل کارمان، ماموران راهنمایی و رانندگی، پدر و مادرمان، کارمند فروشگاه و …

11- صبح خارق العاده

از همان لحظه بیدار شدن در صبح و زمانی که چشممان را باز می‌کنیم، تا زمانی که آماده بیرون رفتن می‌شویم، در ذهنمان، برای هر آن چیزی که به آن دست می‌زنیم و یا از آن استفاده می‌کنیم، خدا را شکر کنیم، برای خواب خوشی که داشتیم، متکا و تختی که روی آن خوابیدیم، حمام و مسواک و خمیردندان و …، پیوسته خدا را شکر کنیم.

12- افراد باعث دگرگونی

در این روز، جایی آرام بیابیم و سپس سه نفر از افرادی که در زندگی ما تحولی ایجاد کرده‌اند را مشخص کنیم. پس از آن دلایل تشکرمان از آن‌ها را بنویسیم. به یاد داشته باشیم که هرچه این دلایل بیشتر باشد، بهتر است. سپس با صدای بلند از آن‌ها تشکر کنیم و دلایل سپاس‌گزاری را نیز بگوییم. بعد از این تمرین، شادی و سروری فوق‌العاده را احساس می‌کنیم.

13- تحقق بخشیدن به رویاها

در سیزدهمین روز و سیزدهمین قدم، ده خواسته مهمی که داریم را نوشته و در مقابل هر خواسته سه بار بنویسیم خدایا شکرت. به این صورت که گویا از قبل به خواسته خود رسیده‌ایم و کاملا احساس شکرگزاری داشته باشیم.
با استفاده از قوه تخیل خودمان، برای هر کدام از این خواسته‌ها، به سه سوال زیر جواب دهیم و تا جایی که ممکن است جزئیات را در آن لحاظ کنیم:
1) وقتی به خواسته‌ات رسیدی چه احساسی داشتی؟
2) وقتی به خواسته‌ات رسیدی، اولین شخصی که به او گفتی چه کسی بود؟
3) وقتی خواسته‌ات انجام شد، اولین کاری که انجام دادی چه بود؟
در پایان نیز باید بار دیگر فهرست خواسته‌هایمان را بخوانیم و عبارت اعجازآفرین “خدایا شکرت” را تکرا کنیم.

14- داشتن روزی خارق‌العاده

در هنگام صبح، برنامه‌ی خودمان را برای روز و شب و تا فرا رسیدن زمان خواب در ذهنمان مرور می‌کنیم. برای هر یک از برنامه‌ها خدا را شکر می‌کنیم که به بهترین وجه ممکن انجام شد. این را تجسم می‌کنیم که در پایان روز می‌گوییم خدایا شکرت و بی‌نهایت خداوند را شاکر هستیم.

15- التیام دادن روابط

در این بخش، قرار است روابطمان را با دیگران التیام دهیم. اگر روابط دشواری داریم و یا به هر دلیل از شخصی کدورت و دلخوری داریم و دلمان می‌خواهد آن روابط را بهبود ببخشیم، کافیست آن مورد را انتخاب کنیم، بنشینیم و ده مورد که می‌توانیم بابت وجودش در آن شخص شکرگزار باشیم را بنویسیم، مثلا مینا از تو بابت راستگویی‌ات متشکرم. حداقل ده مورد را کامل می‌کنیم. فقط باید این نکته را به خوبی به یاد داشته باشیم که در این تمرین و امروز اصلا اهمیت ندارد که آن شخص چه بلایی سرمان آورده و به ما چه حرفی را گفته است و یا چه کارهایی را در حقمان نکرده.
اگر در آینده نیز رابطه‌ای پر چالش را در زندگی تجربه کردیم، باید به سرعت و فوراََ این تمرین را انجام دهیم.

شکرگزاری در روایات

16- شگفتی در تندرستی

در تمرین شانزدهم و شانزدهمین بخش، وقت آن رسیده دیگر بار بر روی حس سلامتی و تندرستی خود کار کنیم و شکرگزار باشیم، در کنار عمل به باورهای مربوط به سلامتی ، این موارد را نیز برای این روز باید دنبال کنیم:

– مرحله نخست: به اینکه در دوران کودکی، نوجوانی و جوانی سالم و سلامت بودیم فکر کنیم. زمان‌هایی را به یاد بیاوریم که احساس می‌کردیم بسیار شاد و پرانرژی هستیم. در این لحظه باید شکرگزاری صادقانه را حس کنیم و لازم است که هر سه دوره متفاوت را به خوبی به یاد بیاوریم.
-مرحله دوم: به سلامتی که در حال حاضر داریم فکر کنیم. فقط کافیست 5 عملکرد بدن را که سالم و عالی هستند در نظر آورده و برای تک تک آن‌ها خداوند را شاکر باشیم.
– مرحله سوم: یکی از مواردی را که دوست داریم در جسممان بهتر و بهتر شود را انتخاب کنیم. به مدت یک دقیقه به تجسم خودمان در آن وضعیت مطلوب و ایده‌آل که دوست داریم بپردازیم. سپس خداوند را برای این وضعیت آرمانی و مطلوب شکر کنیم.

17- چک خارق‌العاده

امروز یک چک بانکی را با مبلغ دلخواهمان همراه با اسم و تاریخ پر کرده و چک را در دست می‌گیریم. اکنون باید مجسم کنیم که آن‌چه را که برای خریدش نیاز به پول داشتیم را می‌خواهیم با همین چک بخریم. سپس حال خوب شکرگزاری را احساس می‌کنیم. به گونه‌ای که انگار به خواسته خود رسیده‌ایم. در این روز چک را دو یا سه مرتبه در درست گرفته و حال و هوای خرید آن‌چه که بدان علاقه‌مند بودیم را کاملا احساس می‌کنیم. گویی که واقعا در حال انجام آن کار هستیم. در پایان روز نیز چک را در نقطه‌ای قرار می‌دهیم که در مقابل چشممان باشد. وقتی این پول را بدست آوردیم، چک دیگری نوشته و مراحل را تکرار می‌کنیم.

18- فهرست کارهای انجام دادنی

فهرستی از مهمترین کارهایی که دوست داریم انجام دهیم یا به نتیجه برسانیم را ایجاد می‌کنیم. سپس اسم این فهرست را “فهرست اعجازآمیز کارهای انجام دادنی” می‌گذاریم. ما می‌توانیم جزئی‌ترین کار یا کارهایی که وقتی برای انجام آن‌ها را نداریم و یا کارهای مهممان را در این فهرست جای دهیم. زمانی که فهرست تکمیل شد، تنها سه مورد از این موارد را انتخاب کرده و برای هر یک به صورت جداگانه، تنها یک دقیقه وقت می‌گذاریم و تجسم می‌کنیم که آن کار انجام شده است و حس خوب شکرگزاری را در وجودمان احساس می‌کنیم.

19- گام‌های شگفت‌انگیز

تمرین روز نوزدهم بسیار راحت و در عین حال بسیار عالی و فوق‌العاده است و به صورت شگفت‌انگیزی، ارتعاش ما را به سمت شادی و رضایت می‌برد. حدودا در مدت یک دقیقه و نیم، از زمانی که در حال قدم زدن هستیم، با هر گامی که بر می‌داریم بگوییم خدایا شکرت. زمانی که این تمرین به پایان برسد، حدود صد بار گفته‌ایم خدایا شکرت.

20- اعجاز قلب

تمرین روز بیستم به گونه‌ای قدرتمند تنظیم شده است و عمق شکرگزاری ما را زیاد می‌کند. تنها کافیست تمرکز ذهنی و حواسمان را متوجه قلبمان کنیم. سپس در زمانی که ذهن بر قلبمان متمرکز شد، عبارت خدایا شکرت را بگوییم. می‌توانیم دست را بر روی ناحیه قلب خود قرار داده و بگوییم خدایا شکرت.
خواسته‌های برجسته‌ در زندگی را بنویسیم. آن‌ها را به نوبت بخوانیم و پس از آن چشممان را بسته و بر قلبمان متمرکز شویم و به آهستگی زمزمه کنیم خدایا شکرت.
هر چقدر عمق احساسمان بیشتر شود، وفور نعمت نیز بیشتر است و شکرگزاری احساساتمان را عمیق‌تر می‌کند.

21- نتایج عالی

اگر در هر کاری که انجام می‌دهیم، خواستار نتایج عالی هستیم، پس باید از قانون استفاده کنیم، قانون جذب! این تمرین یعنی شکرگزاری قبل از انجام کاری که می‌خواهیم به خوبی پیش برود. در هنگام صبح، سه مورد که خوب پیش رفتن آن برایمان اهمیت دارد را انتخاب می‌کنیم و آن‌ها را می‌نویسیم؛ بدین صورت که “خدایا تو را بابت نتیجه‌ی عالی و شگفت‌انگیز “کار مهم مورد نظر” شکر می‌گویم“. ما می‌توانیم برای داشتن نتیجه‌ی عالی در ورزش روزانه، تماس تلفنی، جلسه‌ی کاری، هدیه‌ی تولد، بازسازی شرکت و …، خدا را شکر کنیم. در آینده و زمانی که در موقعیتی بودیم که امید به بازدهی عالی داریم، می‌توانیم از قدرت شکرگزاری نتایج عالی استفاده کنیم.

22- درست در مقابل چشم

امروز و در روز بیست و دوم، زمان آن رسیده تا فهرست خواسته‌ها را همراه خودمان داشته باشیم. باید حداقل دو بار در روز آن‌ها را خوانده و احساس کنیم که گویی به تک تک این آرزوها رسیده‌ایم. سپس تا جایی که می‌توانیم شکرگزاری کنیم.
اگر واقعا دوست داریم سریعتر به خواسته‌های خود برسیم، از امروز به بعد این فهرست را در کیفمان قرار دهیم و هر زمان که فرصتی پیدا کردیم، آن را باز کرده و تمام موارد درون فهرست را بخوانیم و تا جایی که ممکن است حال و هوای شکرگزاری را احساس کنیم.

23- هوای اعجاز‌آوری که نفس می‌کشیم

کاری که امروز باید انجام شود این است که در طول روز، حداقل 5 بار به صورت آگاهانه نفس بکشیم. همان هوایی که با دم به درون ریه‌های خود فرو می‌بریم، با لذتی وصف ناپذیر عمل بازدم را احساس کنیم! هوایی که در درون بدن جابجا می‌شود را احساس کنیم. در هر تکرار، پنج بار نفس عمیق بکشیم و بگوییم “خدایا تو را بابت هوای اعجاز آمیزی که تنفس می‌کنیم شکر”. تا جایی که می‌توانیم بابت این هوای زندگی‌بخش خدا را شاکر باشیم.

24- عصای خارق‌العاده

وقتی انرژی شکرگزاری را به سمت فردی دیگر هدایت کنیم، این انرژی در همان فرد جاری می‌شود.
اگر عضوی از اعضای خانواده، دوست یا شخصی که به او اهمیت می‌دهیم، فاقد سلامت جسمانی است، از لحاظ مالی در سختی است یا اینکه از مشکلات روحی و روانی رنج می‌برد، می‌توانیم با استفاده از نیروی نامرئی شکرگزاری، به او در زمینه سلامتی، ثروت و شادمانی کمک کنیم.
برای استفاده از عصای شکرگزاری، برای سلامتی دیگران، کافیست مجسم کنیم آن فرد کاملا شفا یافته است و خود را در خوشحالی ناشی از شنیدن خبر سلامتی وی مجسم کنیم و از این بابت خداوند را شکر کنیم.
این را مجسم کنیم که آن شخص خود با ما تماس گرفته و خبر از سلامتی و بهبود خود می‌دهد. واکنش خود را مجسم کنیم و کاملا حال و هوای شکرگزاری را در خود ایجاد کنیم.
در تمرین امروز، کافیست سه نفر از افرادی را که به آن‌ها اهمیت می‌دهیم و یا آن‌ها به تندرستی، پول و شادی و یا هرسه این‌ها نیازمند هستند را انتخاب می‌کنیم. عکسی از این افراد را تهیه کرده و هر بار با یک فرد شروع می‌کنیم! عکس شخص را در دست گرفته، چشامانمان را بسته و و تجسم می‌کنیم که وضعیت سلامت، ثروت و شادی آن فرد، کاملا عالی و رو به راه شده است. اکنون چشمان خود را باز می‌کنیم و خدا را شکر می‌کنیم و این شکرگزاری را تا جایی که ممکن است احساس می‌کنیم.

25- سرنخ معجزه

امروز و در بیست و پنجمین روز، باید به یاد داشته باشیم که کائنات می‌خواهد به نشانه‌ها و سرنخ‌هایی به ما در رسیدن به خواسته‌های خودمان کمک کند. تا این سرنخ‌ها را دیدیم باید بگوییم خدایا شکرت. مثلا اگر در نظر داریم وزن خود را کم کنیم، با دیدن شخصی که وزن ایده‌آلی دارد، خدا را برای وزن دلخواهمان شاکر باشیم. اگر در جایی صدای آمبولانس را شنیدیم، خدا را برای نعمت سلامتی شکر کنیم. امروز باید 7 مورد را یافته و بابت آن‌ها خدا را شاکر باشیم.

26- تبدیل اشتباهاتمان به مواهب الهی

یکی از اشتباهاتی که در زندگی مرتکب شدیم را انتخاب کرده. ده فایده‌ای را که این اشتباه برای ما در زندگی داشته را بنویسم. از خودمان سوال کنیم که از این اشتباه چه درسی گرفته‌ایم؟ موارد خوبی که از این اشتباهم ناشی شده است چه مواردی بوده است؟

27- آیینه‌ی شگفتی‌آفرین

در مقابل آیینه ایستاده و مستقیماََ به خود نگاه کنیم. سپس با صدای بلند و از صمیم قلب بگوییم خدایا شکرت. بابت کسی که هستیم خدا را شکر کنیم. سه مورد از مواردی را که در مورد خودمان باید بابت آن‌ها شاکر باشیم را می‌گوییم. زمانی که قدردان باشیم، حتی اگر خطایی را مرتکب شویم، هرگز خود را ملامت نمی‌کنیم. از خودمان عیب و ایراد نمی‌گیریم.
زمانی که خداوند را بابت هر آنچه که هستیم شاکر باشیم، شاد خواهیم بود و تبدیل به یک مغناطیس می‌شویم که به هرجایی که می‌رویم و هر کاری که انجام می‌دهیم، افراد شاد و موقعیت‌های خوب ما را احاطه می‌کنند.

28- به یاد آوردن اعجاز

تمرین روز بیست و هشتم، قدرتمندترین تمرین است. از همان صبح‌هنگام که بیدار می‌شویم، شروع به مرور دیروز خود کرده، اینکه دیروز چه اتفاق خوبی افتاد؟ این اتفاق می‌تواند مواردی مهم و یا حتی پیش‌پا افتاده باشد. اندازه این خوبی و مواهب مهم نیست، تنها مهم این است که چقدر دلیل برای شکرگزاری پیدا کنیم و چقدر احساس سپاس‌گزاری در ما افزایش یابد. این خوبی ها را با صدای بلند و یا به‌طور ذهنی ادا کرده و دلیل سپاس‌گزاری را نیز بیان کنیم! همانطور که در حال به یاد آوردن این موارد هستیم، باید در ذهنمان نیز خدا را شاکر باشیم.
از امروز به بعد هر زمان که دوست داریم می‌توانیم این تمرین معجزه‌آسا را انجام دهیم.

 

سخن پایانی

همانطور که در بالا بیان شد، تمارینی از کتاب “معجزه شکرگزاری” اثر “راندا برن” به صورت چکیده و خلاصه در اختیار شما همراهان عزیز بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده قرار گرفت، تا با انجام این تمارین، حس خوب شکرگزاری  در شما عزیزان جاری شده و این شکرگزاری منجر به رسیدن به اهدافتان در زندگی شود و روزهای خوبی را در زندگی برای شما به ارمغان آورد.

به یاد داشته باشید، مهمتر از هر چیز پشتکار می‌باشد و شما باید تلاش کنید تا این تمارین را به شکلی مطلوب و متوالی انجام داده و از آن غافل نشوید. پس از همین امروز کار خود را آغاز کرده و با انجام صحیح تمرینات، درک مناسب از شکرگزاری برای خود به ارمغان آورید.

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط با این مقاله را نیز بررسی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

پیشنهاد ما به شما
×