وبلاگ

زندگینامه شهرزاد رفعتی بانوی ثروتمند ایرانی

شهرزاد رفعتی به خوبی توانسته است با استفاده از هوش خود، برای حل یک معضل، ایده خود را به بهترین شکل ممکن پیاده‌سازی نماید. در زندگینامه این شخصیت، نکات جذابی مطرح شده که در این نوشته می‌توانید آن را مطالعه نمایید.

 

دوستان عزیز،
ما در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده زندگینامه فوق العاده جالب شهرزاد رفعتی را به صورت کاملا ابتکاری و برای درک بهتر شما خواننده عزیز به شکل پرسش و پاسخ درآورده ایم. با ما همراه باشید.

 

شهرزاد رفعتی لطفا خودتان را معرفی نمایید.

شهرزاد رفعتی هستم که در سال 1359 و در شهر تهران متولد شدم و به عنوان بنیانگذار و مدیر ارشد شرکت فناوری و سرگرمی “BroadbandTV Corp” واقع در ونکوور کانادا شناخته می‌شوم.

تحصیلات شما چقدر هست و در کجا درس خواندید؟

تا دوران نوجوانی در ایران بودم و به تحصیل مشغول بودم، سپس سال 2000 ایران را به مقصد ونکوور کانادا ترک کردم. مدرک کارشناسی علوم رایانه خودم را از دانشگاه بریتیش کلمبیا دریافت کردم. در سال دوم دانشگاهم به عنوان فعال‌ترین دانشجوی انجمن بین‌المللی دانشجویان خلاق و ممتاز در کانادا انتخاب شدم.

پس از اتمام تحصیل چه کردید؟

در دوران دانشگاه و بعد از آن در شرکت‌های کامپیوتری مختلفی کار کردم.

آیا برای خود ایده‌ای در سر داشتید؟

بله، ایده شرکتی که بتواند بر ترس کمپانی‌های بزرگ از اینترنت به خاطر نقض کپی‌رایت پایان ببخشد و به آن‌ها این اطمینان را بدهد که حتی می‌توانند از ویدیوهایی که کاربران آپلود می‌کنند، پولی کسب کنند، در ذهنم بود.

دلیل این ایده خاص چه بود؟

شرکت‌های بزرگ دوست نداشتند ویدئوهایی که دارند در یوتیوب و گوگل، بدون هیچ درآمدی برای آن‌ها، پخش شود. مثلا کمپانی واکیام که یک غول‌ رسانه‌ای و سرگرمی در آمریکاست شکایتی را علیه گوگل و یوتیوب به دادگاه برد و تقاضای دریافت خسارتی بالغ بر یک میلیارد دلار کرد.

پس ایده شما، در راستای حل یک معضل بود.

بله، من که از فناوری شرکت‌هایی مثل گوگل و یوتیوب لذت می‌بردم به فکر افتادم تا راهی را پیدا کنم تا آن‌ها بتوانند بدون دردسر شرکت‌های بزرگ به فعالیتشان ادامه دهند. همچنین کاربرانی که این ویدئو را آپلود می‌کردند می‌توانستند ویدئوها را ادیت کنند. از طرف دیگر هم کمپانی‌ها توانایی نظارت بر این ویدئوهای آپلود شده را داشته باشند.

در راستای عملی، برای ایده خود چه کردید؟

وقتی دانشگاهم تمام شد، یعنی در سال 2005، تصمیم به تاسیس شرکت BroadbandTV  گرفتم. در شرکتم فناوری ایجاد کردیم که محتوای مشمول کپی‌رایت را نه‌ تنها در یوتیوب بلکه در هر فضای دیگری که امکان آپلود ویدئو در آن باشد، تشخیص می‌دهد.

این فناوری موثر واقع شد؟

کاملا، این فناوری ترس بزرگ شرکت‌هایی مثل برادران وارنر، سونی، EA و یا NBA از قانون کپی رایت را از بین برد. شرکت ما کمک می‌کرد تا اگر ویدئویی بدون اجازه آپلود شده بود، تشخیص داده شود.

ساز و کار شرکت شما چیست؟

شرکتم طی مدت سه سال توانست خودش را نشان دهد و طرفداران زیادی پیدا کند. ما با ارائه دهندگان محتویات چندرسانه ای شریک شدیم تا از سرقت‌ محتوای رسانه‌های اینترنتی جلوگیری کنیم.

ما ویدئوها را بررسی می‌کنیم. یک آگهی به آن‌ها اضافه می‌کنیم. درآمد حاصل از این کار را با تولیدکننده واقعی ویدئوکلیپ تقسیم می‌کنیم.

به جز شناسایی کپی‌رایت، در زمینه دیگری هم ورود کرده‌اید؟

شرکتم با اپراتورهای شبکه و شرکت‌های تبلیغات همکاری می‌کند. همچنین در زمینه بهینه‌سازی و توزیع محتواهای ویدیویی از راه اینترنت پروتکل و شبکه‌های بی‌سیم و موبایل فعالیت داریم.

با این شرکت، صاحب رکورد و افتخار دیگری شدید؟

این شرکت بزرگترین شبکه چند پلتفرمه و سرویس پخش آنلاین ویدئو و همچنین یک رسانه دیجیتال در کل دنیا به حساب می‌آید. بعد از گوگل و فیسبوک، ما با داشتن بیش از ۳۰۰ میلیون کاربر در بیشترین حجم دارایی ویدئویی دنیا، در رتبه سوم قرار داریم.

شرکتتان را توسعه دادید؟

بله، من با شرکت‌های بزرگی مثل:  A&T و Huffington POST و BMG THE NBA و…. همکاری داشته‌‌ام. شعبه‌های دیگر شرکت در نیویورک، ژاپن، برزیل، هند و فرانسه افتتاح شده است اما همچنان مقر اصلی ما در ونکوور کانادا است.

کار اصلی شرکت شما چیست؟

شرکت ما به عنوان یک واسطه میان شرکت‌های بزرگ با رسانه‌هایی است که قصد پخش ویدئو را دارند.

شرکت‍‍‌های طرف قرارداد ما، مجموعه‌ای از باید و نبایدهایی را که بایستی در مورد ویدئوهای تولیدی‌شان که توسط کاربران آپلود شده‌اند، در نظر گرفته و در اختیار ما قرار می‌دهند و مشخص می‌کنند که کدام ویدئوها بایستی حذف شوند و در کنار کدام یک آگهی بازرگانی قرار بگیرد.

بررسی ویدیو ها چگونه صورت می‌پذیرد؟

ما با یک سری نرم افزارهای ویژه، ویدئوهای تولیدکنندگان مختلف در سایت‌های معروف با ترافیک بالا را بررسی می‌کنیم، تا دریابیم که کاربران مشکلی پیش نیاورند. مثلا یک کاربر ممکن است محتوای ویدئو را طوری تغییر دهد که هیچ‌گونه همخوانی با ویدئوی اولیه نداشته و دیدگاه‌هایی خلاف نظر تولیدکنندگان اصلی را انتقال دهد.
پس از شناسایی چنین ویدئوهایی ایمیلی برای کاربر از طرف شرکت ما ارسال می‌شود و در آن به وی اطلاع داده می‌شود که ویدئویی از یک تولید کننده طرف قرارداد با این شرکت، از سوی این کاربر ادیت و آپلود شده است.
اینجاست که نقش میانجی‌گرانه ما میان تولید کننده و کاربر پررنگ می‌شود. از این مرحله به بعد همانطور که در ایمیل به کاربر نیز اعلام کرده ایم، ما مسئولیت کنترل ویدئو را بر عهده می‌گیریم و یک آگهی تجاری را نیز در کنار ویدئو قرار می‌دهیم. به این ترتیب اگر تغییری منفی در این ویدئو از سوی کاربر اعمال نشده باشد، این ویدئو حذف نمی‌شود و از طرف دیگر سود حاصل از تبلیغی که کنار این ویدئو جاگذاری شده، نصیب تولید کننده می‌شود.

واکنش رسانه‌ها به این اختراع چه بود؟

در سال ۲۰۱۱ مجله «فست کمپانی» نام مرا در طبقه بندی ۱۰۰ خلاق برتر، در رتبه ۳۷ قرار داد. در لیست ۱۰۰ خلاق برتر که در آن، نام خلاقان در عرصه تجارت ذکر شده است، اسامی افرادی که در دنیای فناوری حرف اول را میزنند همچون: سباستین توان از شرکت گوگل ، اریک دیشمن از شرکت اینتل ، فورستال از شرکت اپل و الکس کیپمن از مایکروسافت و… به چشم می‌خورد.

من به عنوان مدیر موفق و برگزیده در جایگاه پنجم در بین مدیران شرکت‌های رسانه‌ای کانادا در مجله پرتیراژ کانادا معرفی شده‌ام. همچنین در سمینارهای تجاری به عنوان سخنران در زمینه رسانه‌های پیشرفته از من دعوت می‌شود.

چه اموری را برای موفقیت لازم می‌دانید؟

  • خودتان و ایده‌هایی که به ذهنتان می‌رسد را باور داشته باشید.
  • تسلیم شرایط و سختی‌های کار نشوید.
  • ایده‌ای که به ذهنتان می‌رسد را روی کاغذ پیاده کنید، سعی کنید نقاط قوت و ضعف آن را پیدا کنید، سپس آن را گسترش دهید تا به نتیجه برسید. دست بردار ایده خودتان نشوید.
  • باید بدانید که هیچ چیز یک شبه به دست نمی‌آید حتی شرایط در سال‌های اول خیلی سخت است. مشتری‌های کمی به سراغتان می‌آیند، بودجه کمی دارید، منابع زیادی در اختیار ندارید و باید بتوانید از تمام چیزهایی که دارید بهترین نتیجه را بگیرید.

از افتخارات خودتان بگویید.

من موفق به دریافت چند جایزه شدم که عبارتند از:

  •  جایزه کسب و کارهای ونکوور با عنوان ۴۰ فرد موفق زیر ۴۰ سال در سال ۲۰۱۲
  •  جایزه مدیر عامل برتر سال ونکوور در سال ۲۰۱۳
  • جایزه اجرایی Digi awards با عنوان یکی از موفق‌ترین بانوان کانادا در سال ۲۰۱۳
  • جایزه ۲۵ کانادایی مهاجر برتر ۲۰۱۷؛ این جایزه به مهاجران خارجی کانادایی تعلق می‌گیرد که در طول مدت اقامتشان در کانادا موفقیت‌های چشمگیری را کسب و تغییرات مثبتی در این کشور ایجاد کرده باشند.


درس‌هایی که می‌توانیم از زندگی این فرد موفق بگیریم و برای اصلاح بعضی از باورهای نادرست خود به کار ببریم:

  1. امروزه، دیگر جنسیت را نمی‌توان مانعی بر موفقیت دانست. اگر با خود فکر کنیم که به دلیل زن بودن، بسیاری از کارها از عهده ما خارج است، باید بدانیم که کاملا در اشتباه هستیم. بانوان موفق زیادی از جمله شهرزاد رفعتی توانسته‌اند فارغ از موضوع جنسیت، به مدارج بالایی در رشته و کار مورد علاقه خود دست یابند و به جایگاهی بالا برسند.
  2. یک نکته جذاب و نقطه مشترک بسیاری از افراد موفق، شناسایی مشکلات و پیاده‌سازی ایده‌ها به منظور رفع مشکلات است. شهرزاد رفعتی نیز همچون بسیاری از افراد موفق، توانسته به بهترین شکل ممکن، مشکل مهمی را شناسایی کرده و ایده‌های خود را به بهترین شکل ممکن برای حل این معضل پیاده‌سازی کند.
  3. شاید شهرزاد رفعتی، موقعیت مکانی که در آن حضور داشت را برای پیشرفت مناسب نمی‌دید. اما ایشان از موفقیت و تلاش برای رسیدن به موفقیت دست نکشید، بلکه موقعیت مکانی خود را تغییر داد تا با حضور در کشور کانادا، مسیر موفقیت را برای خود هموارتر نماید.
  4. شهرزاد رفعتی از اعتماد به نفس بالایی برخوردار بوده و آنقدر جرأت داشته است که یک ایده را بسیار زیاد پیگیری کرده و آن را به خوبی ادامه دهد.
  5. شهرزاد رفعتی جایزه بانوان ثروتمند زیر 40 سال را دریافت کرده است و تمام موفقیت‌هایی که کسب کرده، در کمتر از چهل سالگی بوده است. پس باور سن را نیز می‌توان دید که ایشان در سنین پایین به موفقیت رسیده است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط با این مقاله را نیز بررسی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

پیشنهاد ما به شما
×