سالار کمانگر از مدیران ارشد گوگل میباشد که دانستن زندگینامه جذاب ایشان و توجه به نکات مهم زندگی این شخصیت موفق، میتواند کمک زیادی به ما کند.
دوستان عزیز،
ما در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده زندگینامه فوق العاده جالب سالار کمانگر را به صورت کاملا ابتکاری و برای درک بهتر شما خواننده عزیز به شکل پرسش و پاسخ درآورده ایم. با ما همراه باشید.
سالار کمانگر لطفا خودتان را معرفی نمایید.
سالار کمانگر هستم که در سال 1355 و در شهر تهران متولد شدم و به عنوان یکی از مدیران ارشد گوگل شناخته میشوم.
تحصیلات شما چقدر هست و در کجا درس خواندید؟
من دوران دبستان و دبیرستانم را در شهر Merced گذراندم و جزو یکی از بهترین دانش آموزان مدرسه بودم. در ادامه برای ادامه تحصیل به دانشگاه استنفورد رفتم. توانستم لیسانس بیولوژی را از این دانشگاه بگیرم.
از چند سالگی ایران را ترک کردید؟
وقتی من سه سال داشتم با پدر و مادرم برای ادامه زندگی به کالیفرنیای آمریکا مهاجرت کردیم. ما در شهر Merced زندگی میکردیم.
رویای شما در کودکی چه بود؟
در کودکی رویای پزشک شدن در سرم بود و مدام در ذهنم تصویرسازی میکردم. بعد از مدتی تصمیم به تماشای پزشکان گرفتم، همین هم باعث شد که متوجه شوم برای پزشکی مناسب نیستم. تصمیم گرفتم دانشمند شوم، اما این کار هم باعث ایجاد شوق و علاقه در من نشد.
آنجا بود که متوجه شدم من از این کارها انرژی و شوقی که باید را نمیگیرم. آن زمان بود که آموختم باید یک شغل را انتخاب کنم که روزانه هیجان و انگیزه و رغبت در من ایجاد کند.
فعالیت خودتان را چطور آغاز کردید؟
همزمان با دانشگاه به صورت پاره وقت در گوگل کار میکردم، اما بعد از دو هفته متوجه شدم این همان کاری است که من برایش ساخته شدهام. پس وقتی درسم تمام شد با اینکه تحصیلات دانشگاهی فناوری را نداشتم، درخواست کار تمام وقت را در گوگل کردم. تنها 22 سالم بود که استخدام این شرکت شدم.
من نهمین فردی بودم که به عنوان کارمند وارد شرکت گوگل شدم. آنقدر کار با فناوری برایم جذاب بود که تصمیم گرفتم به بهترین خودم تبدیل شوم. همه تلاش و سعی خودم را کردم تا پلههای ترقی را در این شرکت یکی پس از دیگری طی کنم.
آیا توانستید به خوبی در این شرکت پیش بروید؟
با تلاش زیادم بعد از 7 سال و در آستانه 30 سالگی به یکی از کلیدیترین و مهمترین کارمندان گوگل و سپس به جوانترین مدیران آن تبدیل شدم.
برای شرکت گوگل، چه اقدام و حرف تازهای را بیان نمودید؟
به نظرم شرکتی مثل گوگل باید راهی برای درآمدزایی میداشت. همین فکر مرا مجاب کرد تا سیستم تبلیغاتیای برای شرکت اختراع کنم. این سیستم که Google AdWords نام داشت به سرعت معروف شد و همچنین باعث پیشرفت زیاد و موفقیت من شد.
دیگر موفقیتهای شما در این شرکت چه بود؟
همچنین در این شرکت من معاون بخش برنامههای تحت وب گوگل نظیر بلاگر، پیکاسا، جیمیل، اورکات، تقویم گوگل و … نیز بودهام.
من اولین طرح تجاری شرکت گوگل را طراحی کردم. گوگل جایی است که میتوانید در آن متفاوت شوید و همیشه مورد توجه قرار گیرید.
سالار کمانگر لطفا از مدیریت یوتیوب برای ما بگویید؟
در سال 2006 شرکت گوگل، یوتیوب را به قیمت ۱/۶۵ میلیارد دلار خریداری کرد. من مدتی مدیر عامل شرکت یوتیوب شدم. این سایت بزرگترین سایت به اشتراک گذاری فیلم در دنیا است.
نظریه ابعادی که برای این شرکت دادید چه بود؟
نظریه ای که من دادم اضافه کردن بعدهای چهارم، پنجم و ششم است. تصور کنید شخصی در حال تماشای مسابقه ای به صورت سه بعدی است. وقتی بیننده امکان انتخاب دوربین را در هر لحظه دارد بعد چهارم مطرح است. بعد پنجم به معنای ارتباط لحظهای با دیگرانی است که در حال تماشای مسابقهاند (حتی اگر در استادیوم و از نزدیک در حال تماشای مسابقه هستند) و منظورم از بعد ششم، برخورداری از توان تغییر نتیجه مسابقه با حضور مجازی در صحنه است (همانطور که حاضرین در استادیوم امکان اثرگذاری غیر مستقیم در نتیجه را دارند).
از دلایل موفقیت خودتان بگویید.
ذهن خودتان را درگیر یافتن یک شغل عالی نکنید. به خودتان زمان بدهید و توجه کنید که به چه چیزی جذب می شوید. قطعا اگر به شغلی علاقه داشته باشید بعد از مدتی در آن پیشرفت میکنید و به مقام های بالا میرسید.
شغل کنونی شما چیست؟
من مدیر پروژه Google TV، همچنین یکی از معاونان ارشد شرکت هولدینگ آلفابت (صاحب گوگل) هستم.
درسهایی که میتوانیم از زندگی این فرد موفق بگیریم و برای اصلاح بعضی از باورهای نادرست خود به کار ببریم:
- سن تنها یک عدد است. شاید اگر کسی از ما بپرسد در چند سالگی میتوان به یک شرکت بزرگ همچون گوگل رسید، آن را مشروط به یک سن بالا و پختگی کامل بدانیم. اما واقعیت این است که افراد زیادی همچون سالار کمانگر ، بدون توجه به عددی به نام سن و با کمترین سن، به بهترین جایگاهها و مشاغل و موفقیتها دست یافته اند.
- تکامل در زندگی باید رعایت شود. درست به مانند زندگی سالار کمانگر. ایشان بر این باور است که نباید یک شبه تصمیم به یک شغل گرفت و باید با گذشت زمان و تکامل در یک زمینه، بنگریم به چه چیزی علاقه داریم. بدون شک پیشرفت در زمینه مورد علاقه بسیار سریعتر از یک شغل خوب اما بدون علاقه است و موفقیت در این شغل که به آن علاقه دارید نیز بهتر و راحتتر کسب میشود.
- موضوع دیگری که جالب است، این است که ایشان عملگرایی بسیار بالایی دارد. در کودکی خود را پزشک تصور میکند، اما با اندکی تحقیق متوجه میشود این کار مورد علاقه او نیست. در همان جا تصمیم میگیرد صاحب آیندهای شود که در آن یک هیجان روزانه و خلاقیت وجود دارد. او با تکیه بر عملگرایی، این مورد را برای خود ممکن میسازد.
- از دیدگاه دیگر اگر بخواهیم به موضوع تصور او بنگریم، میتوانیم به این نکته دست یابیم که سالار کمانگر، با کمک تصور، خواسته خود یعنی حضور در یک شغل هیجانانگیز را به جهان هستی میفرستد. جالب اینکه جهان هستی نیز او را در مسیری قرار میدهد تا به شغلی متناسب با خواسته خود یعنی گوگل برسد و در این شغل به خوبی بتواند خود را نشان دهد.
- درست به مانند سالار کمانگر تصمیم بگیرید در هر شغل و جایگاهی که هستید، تبدیل به بهترین شوید.