وبلاگ

زندگینامه ایلان ماسک بزرگترین کارآفرین جهان

دوستان عزیز،
ما در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده زندگینامه فوق العاده جالب ایلان ماسک را به صورت کاملا ابتکاری و برای درک بهتر شما خواننده عزیز به شکل پرسش و پاسخ درآورده ایم. با ما همراه باشید.

 

آقای ایلان ماسک لطفا خودتان را معرفی نمایید.

ایلان ریو ماسک هستم مشهور به ایلان ماسک که در 28 ژوئن 1971 در آفریقای جنوبی و پرتوریا متولد شدم.

 

تحصیلات شما چقدر هست و در کجا درس خواندید؟

من دوران دبستان و دبیرستانم را در شهر پرتوریای آفریقای جنوبی گذراندم.

وقتی 19 سالم شد تصمیم گرفتم برای ادامه تحصیل به دانشگاه کویینز در کانادا بروم. دو سال بعد یعنی سال 1991 این دانشگاه را ترک کردم و به دانشگاه پنسیلوانیا رفتم. من توانستم همزمان مدرک لیسانس در دو رشته کسب‌وکار و فیزیک را بگیرم. فیزیک برای من جذابیت زیادی داشت برای همین تصمیم به ادامه دادن این رشته گرفتم.

این بار برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری، دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا را انتخاب کردم اما فقط دو روز آنجا ماندمبه نظرم وقت آن رسیده بود که به دنیای کسب و کار بروم. 

 

لطفا توضیحی در مورد خانوادتون بدهید؟

پدرم، اِرول ماسک متولد آفریقای جنوبی و بزرگ شدهٔ انگلیس، مهندس بود. مادرم یک کانادایی – انگلیسی، به نام مِی ماسک متخصص رژیم غذایی و مدل بود. وقتی ۱۰ ساله بودم پدر و مادرم از یکدیگر جدا شدند و من اغلب اوقات را با پدرم در آفریقای جنوبی زندگی می‌کردم.

پدر و مادرم فکر می‌کردند من ناشنوا هستم زیرا در کودکی وقتی با من صحبت می‌کردند من به فاصله‌ای دور خیره می‌شدم و جواب آن‌ها را نمیدادم. اما در اصل من فقط در حال خیال بافی بودم و دنیای دیگری در ذهنم ترسیم می‌کردم.

 

فعالیت خودتان را چطور آغاز کردید؟

خانواده­‌ام وقتی 10 ساله بودم یک دستگاه کامپیوتر برای من گرفتند. این آغاز پیشرفت من بود. اولین بازی که ساختم 12 سالم بود. این بازی بلستر نام داشت. موضوعش نابود کردن یک کشتی بیگانه مملو از سلاح‌های کشتار جمعی بود.

شاید باورتان نشود اما یک مجله به نام PC and Office Technology‌ بازی من را به قیمت 500 دلار خرید.

 

شرکت Zip2 چگونه ایجاد شد؟

وقتی وارد دانشگاه استنفورد شدم متوجه شدم شرکت‌های زیادی به سمت اینترنتی شدن پیش می‌رفتند.

تصمیم گرفتم شرکت Zip2 را راه‌اندازی کنم. هدف شرکت من راهنمایی آنلاین شهری بود. سایت‌های «نیویورک تایمز» و «شیکاگو تریبون» از ما برای به دست آوردن محتوایی که برای سایت می‌خواستند، استفاده می‌کردند.

در سال ۱۹۹۹، شرکت کامپیوتری «کامپک»  به من پیشنهاد خرید شرکتم را داد. قیمت پیشنهادی آن‌ها رقم بالایی بود چیزی حدود 307 میلیون دلار، البته به همراه ۳۴ میلیون دلار سهام. من 22 میلیون دلار سود از این معامله بدست آوردم و در 28 سالگی ام به اصطلاح به حمع میلیونرها پیوستم.

 

بعد از فروش Zip2 چه کاری انجام دادید؟

در سال 1999 به فکر افتادم شرکتی برای خدمات مالی آنلاین تاسیس کنم. این شرکت در زمینه پرداخت‌های مالی یک انقلاب ایجاد کرد. نام شرکتم را X.Com گذاشتم.

یک سال بعد با همکاری شرکت کانفینیتی سرویسی به اسم پی‌پال (PayPal) تولید کردیم. 11 درصد سهام این شرکت متعلق به من بود. شرکت ما با سرعت زیادی رشد کرد تا جایی که سال 2002 فروشگاه اینترنتی eBay شرکت پی‌پال را با قیمت ۱٫۵ میلیارد دلار از ما خرید.

 

در مورد رویای تسخیر فضا توضیح دهید؟

همیشه عاشق فضا بودم. برای همین بعد از فروش شرکت پی پال در سال 2002 شرکت SpaceX را برای سفرهای متفاوت فضایی تاسیس کردم.

همه تلاشم را کردم تا بهترین امکانات را برای سفرهای فضایی فراهم کنم. بالاخره پس از تلاش‌های فراوان در سال 2008 ناسا به من اعتماد کرد و با من قرارداد بست. قرار شد شرکتم وظیفه‌ی انتقال محموله به ایستگاه بین‌المللی فضایی را به عهده بگیرد.

در سال 2012 همان موفقیتی که همیشه منتظرش بودم رقم خورد. توانستنم به عنوان اولین شرکت خصوصی، موشک «فالکن ۹» را همراه ۱۰۰۰ پاوند محموله به ایستگاه بین‌المللی فضایی بفرستند.

موشک فالکن 9، سر آغار موفقیت‌های بعدی شرکتم بود. در سال 2013 توانستیم به‌وسیله‌ی آن، ماهواره‌ای را به مدار ماهواره‌های زمین‌ثابت یعنی همان مدار ماهواره‌های تلویزیونی، ارسال کنیم.

همچنین در سال ۲۰۱۵ هم با فالکن ۹ ماهواره‌‌ای موسوم به  DSCOVR که وظیفه سنجش تاثیر تشعشعات خورشید روی شبکه‌‌های برق و ارتباطات روی زمین را داشت روی مدار قرار دادیم.

 

تسلا موتورز هم یکی از پروژه‌های شماست، توضیحی در این مورد بدهید.

در سال 2003 پیشنهادی برای سرمایه گذاری در شرکتی که هدفش روی طراحی و تولید خودروهای الکتریکی مقرون‌به‌صرفه بود، به من شد. از نظرم پروژه‌ای جذاب بود برای همین قبول کردم و به عنوان یکی از بنیان گذاران اصلی وارد تسلا شدم. البته در حال حاضر مدیر عامل اجرایی و رییس هیات مدیره‌ی تسلا موتورز هستم.

 

چند مدل از بهترین مدل‌های تسلا موتور را نام ببرید.

در سال ۲۰۰۸ از خودرویی به نام رودستر رونمایی کردیم. خودرویی اسپورت که در ۳٫۷ ثانیه سرعت آن از صفر به ۹۷ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. این خودروی تمام‌برقی با یک بار شارژ تا حدود ۳۹۳ کیلومتر مسافت را طی می‌کند.

شرکت ما خودروی سدانی به اسم اس را به عنوان اولین خودروی سدان ‌الکتریکی تولید کرد. این خودرو در سال ۲۰۱۳ به‌عنوان خودروی سال مجله‌ی Motor Trend انتخاب شد.

شرکت ما حتی به فکر سلیقه جوانان هم بود پس خودرویی تولید کردیم که درهای عقب آن مثل دو بال باز می‌شد نام این خودرو ایکس بود.

 

هایپرلوپ نام پروژه دیگری از شماست؟

بله. من این طرح را بیان کردم تا در صنعت حمل ‌و ‌نقل تحول بزرگی ایجاد شود. این اختراع می‌تواند سرعت جابه‌جایی بین نقاط جغرافیایی مختلف را افزایش دهد. در این روش از منابع تجدید پذیر برای دریافت انرژی استفاده می‌کنیم. در این سیستم افراد داخل کپسول‌های مخصوصی می‌نشینند و با سرعت باورنکردنی ۹۶۲ تا ۱۲۲۰ کیلومتر بر ساعت جابه‌جا می‌شوند.

من معتقدم باید برای همه چیز از انرژی‌های پایدار و تجدیدپذیر استفاده کنیم. حتی به پسر خاله‌هایم، لیندن و پیتر کمک کردم تا شرکت سولارسیتی را در زمینه‌ی انرژی خورشیدی راه بیندازند. به نظرم انرژی خورشیدی و ذخیره‌سازی انرژی در کنار هم بهتر کار می‌کنند. تسلا (بخش ذخیره) و سولارسیتی (تولید انرژی خورشیدی) با هم می‌توانند هم از نظر فناوری و هم اقتصادی بهترین عمل‌کرد را داشته باشند، تا در نهایت فرآیند تولید، ذخیره و مصرف انرژی بهبود یابد.

شرکت بورینگ را هم با همین هدف تاسیس کردم تا رفت‌وآمد شهری را از شکل دوبعدی به سه‌بعدی تبدیل کنم. هدفم ایجاد تونل‌های ویژه‌ای در شهرهاست تا از شلوغی آن‌ها کاسته شود.

 

شما به عنوان مشاور فناوری در کنار ترامپ بودید؟

بله. با وجود انتقادهای زیادی که از من شد، قبول کردم به عنوان مشاور در کنار ترامپ باشم. زیرا هدفم سرعت بخشیدن به فرآیند استفاده از انرژی‌های پایدار و چند سیاره‌ای شدن تمدن بشری است تا اشتغال افزایش یابد و آینده برای همه بهتر شود. اما وقتی ترامپ پیمان زیست‌محیطی پاریس را کنار گذاشت من از تیم مشاوران او جدا شدم.

 

دلایل موفقیت شما چیست؟

  1. شناسایی اهداف
  2. تلاش مستمر و پیشرو به سمت اهداف
  3. جذب سرمایه و به خرج دادن هوش تجاری
  4. نترسیدن و کسب تجربه از شکست‌ها و مغرور نشدن و کسب تجربه از پیروزی‌ها
  5. خلق اهداف جدید و شروع دوباره از مرحله ۲

 

شغل کنونی شما چیست؟

من مهندس، کارآفرین، مخترع و بنیان‌گذار چندین شرکت هستم.

 

 ثروت کنونی شما چقدر است؟

ثروت من تا سال 2020 حدود 26.9 میلیارد دلار است.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط با این مقاله را نیز بررسی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

پیشنهاد ما به شما
×