وبلاگ

زندگینامه علیرضا بیرانوند دروازه‌بان موفق فوتبال ایران

زندگینامه جذاب علیرضا بیرانوند ، ستاره ملی پوش فوتبال ایران را در اینجا بخوانید و از تمام سختی‌هایی که این ستاره پشت سر گذاشته، مطلع شوید و نکات مهم زندگی ایشان را برای پیمودن هرچه بهتر مسیر موفقیت، به کار بگیرید.

 

دوستان عزیز،
ما در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده زندگینامه فوق العاده جالب علیرضا بیرانوند را به صورت کاملا ابتکاری و برای درک بهتر شما خواننده عزیز به شکل پرسش و پاسخ درآورده ایم. با ما همراه باشید.

 

 علیرضا بیرانوند لطفا خودتان را معرفی نمایید.

علیرضا بیرانوند هستم که در تاریخ 30 شهریور 1371 و در سرابیاس خرم آباد متولد شدم.  

تحصیلات شما چقدر هست و در کجا درس خواندید؟

من برای تامین معاش خانواده‌ام مجبور به ترک تحصیل شدم.

شاخصه‌های مهم فوتبالی شما چیست؟

قد 194 سانتی و دستان بزرگ و کشیده همراه با قدرت پرتاب بسیار بالا از عوامل و شاخصه‌های مهم فوتبالی من می‌باشد.

لطفا توضیحی راجع به خانواده خود بدهید؟

ما از لحاظ سطح مالی خیلی ضعیف بودیم و زیر طبقه متوسط محسوب می‌شدیم. برای همین من باید کار می‌کردم تا خرج زندگی‌ را در می‌آوردم.

علاقه به فوتبال از چه زمانی در شما شکل گرفت؟

من همیشه در کوچه و خیابان با هم سن‌وسال‌های خودم فوتبال بازی می‌کردم. اما خانواده من نمی‌دانستند که من فوتبال بازی می‌کنم، چون من باید کار می‌کردم! اگر مشغول بازی می‌شدم پدرم را ناراحت می‌کردم. من هم از عصبانی شدن او می‌ترسیدم.

خانواده کنونی شما چطور؟ ازدواج کردید؟

من در سن 20 سالگی ازدواج کردم که یکی از دلایل موفقیت من ازدواج زود هنگامم بود. ما دو فرزند داریم.

علیرضا بیرانوند چرا به تهران رفتید؟

من برای امرار معاش خانواده‌ام و دنبال کردن رویای کودکی‌ام به تهران مهاجرت کردم. حتی پول رفتن به تهران را نداشتم و آن را از یکی از آشناهایی که داشتیم قرض گرفتم.

اولین بار چگونه وارد فوتبال شدید؟

در همان اتوبوسی که به تهران می‌فتم بخت با من یار بود و موجب شد تا من با حسین فیض که در آن زمان مربی وحدت تهران بود‌، آشنا شوم. این آشنایی سبب شد تا من با او از علاقه‌ای که به فوتبال داشتم سخن بگویم.

آقای فیض که متوجه علاقه زیاد من شد از من خواست به تیم او بروم. من اما از اوضاع مالی بد و شرایط سختی که داشتم برای او گفتم که بداند نمی‌توانم هزینه‌ای پرداخت کنم. او هم خدا عمرش بدهد مرا با همین شرایط پذیرفت.

در تهران چه کارهایی را برای امرار معاش انجام دادید؟

در آن دوران کارم سخت بود باید هم تمرین فوتبال می‌کردم و هم خرج خودم را درمی‌آوردم. من حتی جای خواب نداشتم و گاهی در میدان آزادی می‌خوابیدم. برای همین در شغل‌های متفاوتی مشغول شدم.

در یک فست فود شروع به کار کردم و در عوض جای خواب گرفتم. بعد از آن در یک کارواش شروع به کار کردم و چون قدم بلند بود ماشین‌های شاسی بلند را می‌شستم. حتی برای پول در آوردن مدتی رفتگری هم کردم.

بعد از تیم وحدت چه کردید علیرضا بیرانوند؟

تمام تلاشم را کردم تا بهترین عملکرد را از خودم نشان دهم و توجه سایر مربیان را به خودم جلب کنم. در سال 1390 توانستم مورد توجه مربی تیم نوجوان نفت تهران قرار بگیرم و عضو این تیم شوم.

اولین بازی خودم را برای این تیم در 30 مهر 1390 در جام حذفی مقابل تیم داماش انجام دادم. من به عنوان دروازه‌بان اول در این تیم بازی می‌کردم. تیم ما در آن سال برای اولین بار به لیگ قهرمانان آسیا صعود کرد.

چرا دروازه‌بانی را انتخاب کردید؟

از ابتدا که دروازه‌بان نبودم! من اول در پست حمله بازی می‌کردم، بعد از چند بازی یکبار از من خواستند که در دروازه بایستم. من هم چون قد بلند، هیکل بزرگ و دست‌های کشیده داشتم خب توانستم بهترین عکس‌العمل را از خودم نشان دهم.

اینجا بود که هم من هم مربی‌ام متوجه شدیم من باید درواز‌ه‌بان شوم، چون ظاهرا استعدادم بی‌نظیر بود. همین شد که من دیگر دروازه‌بان شدم.

چطور به تیم پرسپولیس راه پیدا کردید؟

بعد از درخششم در تیم نفت، سال 1395 قراردادی دو ساله با تیم پرسپولیس بستم. من بعد از حضورم در این تیم با تلاشی که داشتم توانستم به یکی از کلیدی‌ترین بازیکنان تبدیل شوم. در دوسال اول حضورم پرسپولیس توانست قهرمان لیگ برتر شود.

بعد از این بازی‌ها و قهرمانی و کم‌ترین تعداد گل خورده که من اجازه ندادم دروازه تیمم باز شود، توانستم قراردادم را با این تیم تا سال 1400 تمدید کنم. من نیامده بودم تا فقط یک سال بازی کنم و بعد بروم من می‌خواستم به همه ثابت کنم لیاقت این جایگاه را دارم.

از حضورتان در لیگ قهرمانان آسیا برای ما بگویید.

من با تیم پرسپولیس به تیم‌های انتخابی آسیا پیوستم. ما با این تیم بازی‌های عالی انجام دادیم و از گروه خودمان صعود کردیم. تنها نماینده ایران بودیم و تا مرحله نیمه نهایی پیش رفتیم.

علیرضا بیرانوند شما در تیم ملی هم حضور داشتید؟

بله. من اولین بار مقابل تیم عراق به عنوان دروازه‌بان ملی بازی کردم. سپس در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ حضور پیدا کردم. در اینجا بیشترین تعداد کلین شیت(اجازه ورود توپ را ندادن) را ثبت کردم.
رکورد تیم ملی ایران در این رقابت‌ها به نام من ثبت شد. تا زمانی که پس از 1124 دقیقه بازی‌های مختلف این رکورد شکسته شد.
تا به امروز در 50 دیدار برای تیم ملی به میدان رفته‌ام.

بهترین لحظه فوتبالی شما چه زمانی رقم خورد؟

بهترین لحظه فوتبالم برای من همین لحظه بود که پنالتی رونالدو را مهار کردم. در واقع این پاداش تمام تلاش‌هایم بود. قبل بازی برای رونالدو کری خوانده بودم و در یک فایل ویدیوئی آن جمله معروف “چطوری کریس؟” را بیان کرده بودم. آن لحظه باید نشان می‌دادم من می‌توانم. راستش را بخواهید خیلی استرس داشتم و فقط با خدا صحبت می‌کردم.

چه صحبتی با خدا داشتید؟

می‌گفتم خدایا من کجا، گرفتن پنالتی رونالدو کجا، اما تو کمکم کن!وقتی این توپ را گرفتم تا لحظاتی تمام سختی‌ها و تلاش‌هایم جلوی چشمانم آمد. من توانستم این گل را بگیرم و موفق شوم.

دیگر چه چیزی شما را در گرفتن این توپ یاری کرد؟

یکی از دلایل اصلی که توانستم این پنالتی را بگیرم مربی‌ام الکساندر است. او همیشه با من تمرین‌های خوبی می‌کرد و سعی داشت به من کمک کند تا بهترین باشم.
او همیشه فیلم‌های متفاوتی از گل‌ها و پنالتی‌های متفاوت بازیکنان برای من می‌فرستاد تا من آن‌ها را نگاه کنم و آنالیز انجام دهم، تا نوع گل زدن بازیکنان را بشناسم. قبل از بازی با پرتغال هم چند بازی را برای من فرستاده بود که ضربات پنالتی رونالدو را نشان می‌داد.
من تا ساعت 2 نصفه شب بیدار می‌ماندم تا بتوانم ضربات پنالتی او را آنالیز کنم. من بر اساس آنالیزی که انجام داده بودم به سمت پنالتی رونالدو شیرجه زدم و توپ را مهار کردم. وقتی دیدم طی چند بازی اخیر پنالتی رونالدو به کدام سمت زده شده تصمیمم را گرفتم که به همان سمت شیرجه بزنم.

آیا از پرسپولیس خارج شدید؟

بله، مدتی را به تیم آنتروپ رفتم و در کشور بلژیک به بازی مشغول شدم، بعد از آن نیز مدتی در تیم بوآویشتا به صورت قرضی حاضر شدم. اما در سال 1401 بود که دوباره به تیم محبوبم پرسپولیس بازگشتم و امیدوارم بتوانم با این تیم به خوبی بدرخشم.

از جوایز و افتخارات خود برای ما بگویید.

ملی

  • صعود به جام جهانی ۲۰۱۸
  • سومی جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹

باشگاهی

نفت تهران

  • نایب قهرمان جام حذفی ایران: ۹۴–۱۳۹۳
  • سومی در لیگ برتر ایران: ۹۳–۱۳۹۲
  • سومی در لیگ برتر ایران: ۹۴–۱۳۹۳

پرسپولیس

  • قهرمان لیگ برتر ایران (۴): ۹۶–۱۳۹۵، ‏۹۷–۱۳۹۶، ‏۹۸–۱۳۹۷، ۹۹–۱۳۹۸ ، 1401-02
  • قهرمان جام حذفی ایران: ۹۸–۱۳۹۷
  • قهرمان سوپر جام ایران (۳): ۱۳۹۶، ۱۳۹۷، ۱۳۹۸
  • نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا: ۲۰۱۷
  • نایب قهرمان لیگ قهرمانان آسیا: ۲۰۱۸

رویال آنتورپ

  • قهرمان جام حذفی فوتبال بلژیک: ۲۰–۲۰۱۹

فردی

  • نامزد دریافت جایزه بازیکن فوتبال سال آسیا: ۲۰۱۹
  • بهترین دروازه‌بان قاره آسیا: ۲۰۱۹
  • بهترین دروازه‌بان لیگ قهرمانان آسیا: ۲۰۱۸
  • عضو تیم منتخب لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۸
  • برنده جایزه نقره‌ای رؤیای سال آسیا: ۲۰۱۹ (جایزه مسئولیت‌های اجتماعی)
  • عضو تیم منتخب جام ملت‌های آسیا: ۲۰۱۹ (فهرست ۲۳ نفره)
  • نهمین دروازه‌بان برتر جهان به انتخاب فیفا: ۲۰۱۷
  • مرد سال لیگ برتر (بهترین بازیکن لیگ) ایران: ۹۸–۱۳۹۷
  • بهترین دروازه‌بان لیگ برتر ایران: (۴ بار)‏۱۳۹۷–۹۸،‏۱۳۹۶–۹۷،۱۳۹۵–۹۶،۱۳۹۳–۹۴
  • عضو تیم منتخب لیگ برتر ایران: (۴ بار)۱۳۹۷–۹۸،۱۳۹۶–۹۷،‏۱۳۹۵–۹۶،۱۳۹۳–۹۴
  • بهترین دروازه‌بان پنالتی‌گیر آسیا به انتخاب AFC
  • بهترین فوتبالیست آسیا در تاریخ جام‌های جهانی (بر اساس نظرسنجی AFC)

درس‌هایی که می‌توانیم از زندگی این فرد موفق بگیریم و برای اصلاح بعضی از باورهای نادرست خود به کار ببریم:

  1. حضور در یک خانواده ضعیف از لحاظ مالی، هیچگاه یک مانع برای موفقیت نیست و نباید این را بهانه‌ای برای موفق نشدن بدانیم. علیرضا بیرانوند همچون بسیاری از افراد موفق، گذشته مالی خوبی را در خانواده تجربه نکرده، اما به جای بهانه‌جویی، به بهترین شکل ممکن خود را به مدارج بالای موفقیت رسانده است.
  2. بدون شک، موفقیت نیز گاهی اوقات برای ما هزینه‌ای در بر دارد. بعضی مواقع این هزینه مالی، خانوادگی، مهاجرتی و غیره است. علیرضا بیوانوند این هزینه را با کوچ زودهنگام به سمت تهران و دوری از عزیزان و خانواده پرداخت کرده است. هرینه‌ای که بدون داشتن سرمایه اولیه پرداخت شد و با یک ریسک بزرگ همراه بود. اما این هزینه و این ریسک جواب داده و امروزه بیرانوند را به بهترین شکل ممکن در فوتبال می‌شناسیم.
  3. قطعا یک شخصیت باید برای خود ارزش والایی قائل شده و اعتماد به خویش را افزایش دهد. بیرانوند بدون توجه به نام رونالدو، برای او کری نیز می‌خواند و در یک رویداد بزرگ دنیا به نام جام جهانی، با اعتماد به خود می‌تواند پنالتی یکی از بزرگترین فوتبالیست‌های تاریخ را مهار نماید. پس اعتماد به نفس را می‌توانیم یکی از مهمترین عوامل موفقیت بدانیم.
  4. عملگرایی دیگر ویژگی مهمی است که در زندگی علیرضا بیرانوند مشاهده می‌شود. در کودکی رویای فوتبالیست شدن را در سر دارد و برای این آرزو، تلاش می‌کند و دشواری‌های زیادی را پشت سر می‌گذارد. این نشان از عملگرایی علیرضا بیرانوند دارد که ایشان توانسته به بهترین شکل ممکن خود را به آنچه که لایقش بوده برساند.
  5. نکته جالبی که در زندگی علیرضا بیرانوند دیده می‌شود، هدایت جهان هستی می‌باشد. علیرضا بیرانوند در جهت خواسته خود یعنی تبدیل شدن به یک ستاره فوتبال گام برمیدارد، در مشاغل مختلف فعالیت می‌کند و خیلی زود از خانواده جدا می‌شود و به تهران کوچ می‌کند. جهان هستی نیز درست در مسیر گام‌های او، به او کمک می‌کند و یک شخص فوتبالی به نام حسین فیض را در مسیر او قرار می‌دهد تا اینگونه ایشان را به هدف و آرزویش نزدیک کند.
    از سوی دیگر، هدایت جهان را در تغییر پست علیرضا بیرانوند می‌توانیم مشاهده کنیم. او اصلا درون دروازه نبود و در پست‌های دیگری توپ می‌زد، اما یک روز به درون دروازه رفت و مسیر زندگی او کاملا دچار تغییر شد.
  6. موضوع بعدی این است که علیرضا بیرانوند در یک سن بسیار پایین به یک ثروت زیاد می‌رسد و اصلا لزومی نیست که یک شخص، در سنین بالا به ثروت برسد.
  7. داشتن تحصیلات و مدارک تحصیلی عالی، هیچ تضمین و لازمه‌ای برای ثروتمند شدن نیست. بلکه یافتن استعداد و حرکت در آن مسیر این امر را ممکن می‌کند. علیرضا بیرانوند با مدرک تحصیلی نه‌چندان بالا و بدون تحصیلات مناسب، توانسته به بهترین شکل ممکن، به ثروتی زیاد دست یابد.

 

زندگینامه و باورهای سازنده علیرضا بیرانوند را با هم مطالعه کردیم. این شخصیت موفق، به خوبی توانست مسیر مورد علاقه خود را پیدا کند و با پشت سر گذاشتن این مسیر طلایی، به این نقطه برسد که امروزه به عنوان یک الگو از وی یاد شود. برای اینکه شما نیز بتوانید مسیر شغلی خود را بیابید و از چگونگی کسب موفقیت در این شغل آگاه شوید، دوره فوق‌العاده “سیر تا پیاز یافتن شغل مورد علاقه و موفقیت در آن” به شما پیشنهاد می‌گردد:

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط با این مقاله را نیز بررسی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

*

code

پیشنهاد ما به شما
×