زندگینامه فرهاد فزونی برترین گرافیست ایرانی
دوستان عزیز:
ما در بنیاد موفقیت دکتر محمدزاده قصد داریم شما را با فرهاد قزونی آشنا کنیم. زندگینامه فوقالعاده جالب او برای درک بهتر در قالب پرسش و پاسخ به شرح زیر میباشد. با ما همراه باشید.
شما متولد چه سالی هستید و در کجا بدنیا اومدید؟
من متولد سال 1357 هستم و در تهران به دنیا امدم.
درباره خودتان و حرفه کاریتان بگویید.
من عضو انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران هستم.
تحصیلات شما چقدر هست و در کجا درس خواندید؟
در سال 1382 کارشناسی گرافیک خود را از دانشگاه هنر و معماری دانشگاه ازاد اسلامی دریافت کردهام.
لطفا درباره فعالیتهای هنری خود توضیح دهید؟
من طراحی پرکار هستم که توانستم در بین نسل پنجم طرحان گرافیک ایران قرار بگیرم. در اثار من عناصر تصویری در کنار نوشته و حروف چشمنواز و ترکیبی از تصویر و نوشته به نمایش گذاشته میشود و از مهمترین مشخصههای کارهای من توجه به فضاهای بصری و ویژگیهای فرهنگی شهر تهران است.
هدف شما از ایجاد طرحهایی که برآمده از تهران است، چیست؟
من میخواهم که ببینم و شاهد آن باشم که بینندگان آثار من شاهد آنچه که در جامعه رخ میدهد باشند و آثارم سندی بر شرایط زندگی فعلی باشد چون کارهای من مملو از ارجاعاتی به زندگی روزمره و خیابانی و زندگی در جامعه شهری تهران است.
در زمینه شعر فارسی چه تجربیاتی بدست آوردهاید و این تجربیات در کجاها به کمکتان آمده است؟
من در حوزه شعر فارسی تجربیاتی در ساخت اشعاری نیمه نوشتاری و نیمه تصویری و حتی اجرایی داشتهام که در این تجربیات در پی یافتن راههایی برای انتقال احساسات به شیوههای امروزی و دقیقتر هستم.
از چه چیزهایی الهام میگیرید؟
از خیابانهای تهران، مردم، طرحهای معاصر و معماریها، خوشنویسی و در نهایت زندگی روزمرهام. بله درست شنیدید من با هنرم زندگی میکنم. بارها شنیدم که همه میگویند کارشان از زندگیای که دارند جداست! این برای من خیلی عجیب است مگر میشود انسان روحش از هنر سرشار باشد اما آن را در زندگیاش راه ندهد؟!! به نظر من که نمیشود حالا نمیدانم من اشتباه میکنم یا آنها منطقیاند؟ من حقیقتا زبان بصری اساسم را کشف کردهام و با همان زندگی میکنم.
از پستها و سمتهای کاری جدید خود برای ما بگویید ؟
من مدیر هنری و طراح گرافیک مجلات فرهنگی و هنری بودهام که از جمله میتوانم به ماهنامه فرهنگ و هنر، فصل نامه هنر فردا، مجله 77 و مجله خردنامه اشاره کنم بنده همچنین داور جشنوارههای پوستر و گرافیک بودهام. از جمله به داوری سالانه سرو نقرهای میتوانم اشاره کنم که نقش داور را داشتهام.
آیا شما در برنامههای تلویزیونی حضور داشته اید؟
بله، بنده مدیر هنری برنامههای تلویزیونی متعددی بودهام. مانند: مقام بهار، نوروز نامه، ایین بهار، شبهای پرتقالی و … .
از فعالیتهایتان در زمینه پوستر برای ما توضیح دهید ؟
از طرحهای من طراحی پوستر برای نمایشگاههای پوستر داخل و خارج از ایران و دوسالانههای گرافیک، به علاوه برپایی نمایشگاههای متعدد که از اثارم میباشند. این نکته را در نظر بگیرید که بنده گرافیست و طراح محسوب میشوم.
آیا شما در حوزه تدریس فعالیت داشتهاید؟
بله بنده فعالیتهایی در حوزه تدریس طراحی گرافیک داشتهام و دارم و همچنین به جز عرصه گرافیک در زمینه ویژوال آرت نیز فعالیت دارم.
آثار شما در کنار آثار کدام هنرمندان به نمایش گذاشته شده است؟
به جز نمایشگاههای انفرادی، آثار طراحی بنده تاکنون در نمایشگاه رادیکال طراحی یک و دو و نمایشگاه ایران روی کاغذ در کنار آثار هنرمندانی چون احمد امین نظر، علی نصیر، ندا رضوی پور، امیر فرهاد، ازاده مدنی و … به نمایش درآمده است.
کدام آثارتان برای شما متمایز از بقیه است؟
صادقانه میتوانم بگویم من از تمام کارهای خودم لذت میبرم. در هر لحظهای که طرحی را طراحی میکنم سرشار از عشق به آن طرح هستم و هر کدامشان برای من جایگاه خاصی دارند و یکپارچه اند.
لطفا از فعالیتهای پژوهشی خود برای ما بگویید؟
بنده درباره ریخت شناسی حروف فارسی پژوهش داشتهام. این پروژه در سال 1388 در مقالهای باعنوان درآمدی بر ریخت شناسی نوشتار فارسی در کتاب دبیرهء الف به چاپ رسید.
شما موفق به کسب چه جوایزی شده اید؟
من موفق به کسب جوایز مختلفی شدهام که از جمله :
- سال 2005: نامزد جایزه بین المللی طراخی پوستر تایوان
- سال 2007: دیپلم انجمن طراخان گرافیک ایران (IGDS)
- سال 2008: جایزه بهترین اثر تایپوگرافیک، اولین دوسالانه پوستر شیکاگو، امریکا
- سال 2010: جایزه بهترین طراحی برای جلد کتاب، جشنواره روزی روزگاری، تهران ایران
- سال 2011: جایزه سرو نقرهای در طراحی صفحه ارایی کتاب، تهران، ایران
دلیل موفقیت شما چیست؟
دلیل موفقیتم بخاطر استعدادم و خلاقیتی است که خرج کارهای هنری خود میکنم. من نهایت تلاش خود را برای اجرای فرایندهای هنری خود میکنم. توصیه بنده به افراد این است که در هررشتهای که هستید موفق میشوید اگر تلاش کنید و خلاقیت به خرج دهید.
مهمترین توصیهای که به دانشجویان و طراحان جوان میکنید چیست؟
وقتی کار میکنید ممکن است با هر چیزی رو به رو شوید. شاید مشتری اصلا شرایط شما را درک نکند و فقط حرف خودش را بزند، سعی کنید آرام و خونسرد باشید. اگر قرار است کاری انجام دهید سعی کنید بهترین خودتان باشید. کاری را که قبول میکنید به بهترین روش ممکن و با تمام قوا انجام دهید.
کارتان را امضا کنید. حتی از اولین کارهای خودتان لذت ببرید و با صدای بلند بگویید بله این هنر من است! کار آنجایی سخت میشود که طرفداری برای آن کارتان نباشد اما اشکالی ندارد شما ناامید نشوید به کارتان ادامه دهید.
از بهانهجویی دست بردارید اینکه بگویید وقت نداشتم، پولش کم بود، حرف مشتری را نفهمیدم و… بیخیال این حرفها شوید شما باید مسئولیت کاری که به عهده میگیرید را بپذیرید. اگر کاری را میپذیرید که انجام دهید پس حالا وقت آن است که از همه چیز بزنید و به بهترین نحو آن را انجام دهید.
به نظرتان آینده ایران از نظر گرافیک چگونه است؟
در مورد آینده آن نمیتوانم نظر صد درصدی بدهم چون من از تغییرات آینده خبری ندارم اما میدانم در حال حاضر ما در حال پیشرفت هستیم. به نظرم همین که هنرمندان ما اخیرا در حال استفاده از لهجه و گویش ایرانی در هنرشان هستند میتوان امید به پیشرفت ما در برابر جامعه غربی، داشت.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
زندگینامه استیو جابز خالق اپل
1.4k بازدید
-
زندگینامه دارن هاردی نویسنده مشهور و سخنران انگیزشی
974 بازدید
-
زندگینامه فرانسوا بتانکور ثروتمندترین زن جهان
1.93k بازدید
-
زندگینامه آلیس والتون عضو هیئت مدیره شرکت بزرگ والمارت
654 بازدید
-
زندگینامه آرش فردوسی بنیانگذار دراپ باکس
872 بازدید
-
زندگینامه اسحاق لاریان صاحب بزرگترین کارخانه عروسکسازی در جهان
1.31k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید